Trampoline tent kopen? Dit zijn de beste trampoline tenten

Voor kids betekent een trampoline in de tuin heerlijk buiten spelen. Maar als ouder kan een trampoline, zo midden in de tuin, een behoorlijke doorn in het oog zijn.

Met een trampoline tent zorg je ervoor dat je tuin net wat mooier en gezelliger oogt.

En dat niet alleen, trampolinetenten hebben nog meer bijkomende voordelen! In dit artikel vind je meer informatie over dit type tenten.

Hiernaast hebben we ook de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een trampoline tent uitgelicht.

Weet je niet waar je moet beginnen? Om je op weg te helpen hebben we voor jou een top 2 samengesteld van de beste trampoline tenten. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Dit zijn de beste trampoline tenten

Om je wegwijs te maken hebben we een top 2 beste trampoline tenten voor je samengesteld. In deze toplijst vind je de beste opvouwbare trampoline tenten in verschillende categorieën.

 1. Beste opvouwbare trampoline tent – Etan Ø 366 centimeter
 2. Beste trampoline tent voor kids – Jumpking Canopy Circus 1,83 x 2,74 meter

Top 2 beste trampoline tenten uitgelicht

Om je te helpen hebben we de 2 beste trampoline tenten voor je uitgelicht. Deze tenten zijn getest op verschillende punten, waaronder compatibiliteit en opberggemak.

Hiernaast hebben we per trampoline tent de voor- en nadelen voor je op opgesomd. De 2 beste trampoline tenten vind je in onderstaande lijst.

1. Beste opvouwbare trampoline tent – Etan Ø 366 centimeter

De Etan Trampolinetent is een ware lust voor het oog. Met de stoere camouflage print ziet je tuin er gelijk uit als een waar speelparadijs.

Het voordeel van de Etan is dat hij geschikt voor alle soorten trampolines. Zowel inground als opstaande trampolines en van ieder beschikbaar merk, mits de diameter 366 centimeter is.

En dat niet alleen: hij is makkelijk te installeren en inklapbaar, waardoor je hem in de wintermaanden op kunt bergen.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor zowel inground als opstaande trampolines
 • Makkelijk te installeren
 • Inklapbaar
 • Prijs

👎 Nadeel:

 • Alleen geschikt voor trampolines met een diameter van 366 centimeter
2. Beste trampoline tent voor kids – Jumpking Canopy Circus 1,83 x 2,74 meter

Je kids wanen zich in een waar circus met de Jumpking Canopy Circus trampoline tent. Dit kleurrijke trampoline tentje past om je trampoline heen. Zo boots je de uitstraling van een echte circustent na.

Bovendien beschermt hij je kleintjes tegen fel zonlicht en UV-straling. Het monteren en installeren is een fluitje van een cent. Zo kun je binnen mum van tijd kunt genieten van je nieuwe trampolinetent.

Specificaties:

 • Materiaal: 100% polyester
 • Afmeting: 1,83 x 2,74 meter

👍 Voordelen:

 • Makkelijk te monteren en installeren
 • Beschermt tegen zonlicht

👎 Nadelen:

 • Alleen geschikt voor Jumpking trampolines
 • Veiligheidsnet is niet inbegrepen
Wat is een trampoline tent?

Een trampolinetent is een tent die je over je trampoline heen kunt zetten. Dit soort trampoline tenten bestaan er in verschillende soorten en maten.

Zo zijn er tenten die de trampoline volledig omsluiten, maar ook tenten die slechts functioneren als dak.

Sommige tenten kunnen een veiligere omgeving creëren voor je kleine acrobaat door als opvangnet te dienen. Niet alle trampoline tenten kun je echter ook gebruiken als opvangnet. Let hierop tijdens de aankoop van een trampoline tent.

Waarom een trampoline tent kopen?

Niet alleen kan je tuin flink opknappen van een trampoline tent met een mooie print. Dit type tenten zijn ook ideaal om het speelplezier van je kinderen te vergroten.

Je kids worden tevens beschermd tegen zonlicht waardoor ze minder kans lopen om te verbranden. Afhankelijk van het soort tent kunnen je kinderen bovendien minder snel naast de trampoline vallen.

Op zomerse nachten kun je hem ook gebruiken voor een spannend logeerpartijtje met een echt campinggevoel.

Voor wie is een trampoline tent geschikt?

Een tent voor je trampoline is geschikt voor iedereen met een trampoline in de tuin.

Het toevoegen van een trampoline tent heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je kind veiliger en leuker kan spelen.

Hoe kies ik de beste trampoline tent?

Om te zorgen dat jij de beste trampoline tent kiest, hebben we de belangrijkste aandachtspunten opgesomd. Zo ben je bij het kopen ervan goed voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan.

Vorm en doel

Allereerst is het belangrijk te letten op de vorm en het doel van de trampoline tent. Wil je graag dat je trampoline volledig rondom beschermd is of heb je genoeg aan een tent die functioneert als dak?

Hierbij moet je ook rekening houden met de vorm van je eigen trampoline. Zo weet je zeker dat de tent die je koopt ook daadwerkelijk past.

Afmeting (opgezet)

Voor de hand liggend misschien, maar de afmeting is een belangrijk aandachtspunt. Je wilt natuurlijk dat de tent goed aansluit op je trampoline. Zorg er dus voor dat de trampolinetent niet te groot of te klein is.

Het is verstandig van tevoren op te meten hoe groot jouw trampoline is. In het geval van een ronde trampoline, moet je weten wat de diameter is. Dan kun je gericht op zoek naar de juiste tent en makkelijker de juiste keuze maken.

Materiaal

Trampoline tenten worden gemaakt van verschillende soorten materiaal. Er bestaan tenten die gemaakt zijn van kunststof, polyester of katoen. Ieder materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen.

 • Polyester en kunststof hebben het voordeel dat ze makkelijker kunnen worden schoongemaakt.
 • Katoen daarentegen vlekt eerder, maar is wel sterker en duurzamer.

In principe beschermen ze wel allemaal tegen zonlicht, maar zorg er altijd voor dat je je kleine goed insmeert!

Merk

Sommige tenten zijn alleen compatibel met een specifiek merk of een bepaalde editie van een trampoline. Let er dus op dat de tent compatibel is met de uitvoering en het merk van jouw trampoline.

Grootte en gewicht

Een trampolinetent kan best groot uitvallen, afhankelijk van de afmetingen van je trampoline. Ook is het handig om na te gaan hoe zwaar de tent is. Zo kun je rekening houden met het vervoeren en opzetten ervan.

Hiernaast kan het gewicht ook van invloed zijn op de stabiliteit. Een lichtere tent zal eerder omwaaien bij slecht weer. Denk er dus aan dat je op winderige dagen een lichte trampolinetent goed vastzet of afbreekt.

Opklapbaar of niet

In Nederland is het helaas niet iedere dag trampolineweer. Het zal dus voorkomen dat je trampolinetent binnen moet worden gezet. Zo verleng je de levensduur en voorkom je dat hij wegwaait of kapot gaat.

Opzetgemak en het makkelijk kunnen afbreken van de tent is dus een belangrijk aandachtspunt.

Afmeting (opgeklapt)

Niet alleen de afmeting van de opgezette trampolinetent is belangrijk. Ook de grootte van de tent wanneer hij ingeklapt is. Zo kun je van tevoren goed inschatten hoeveel ruimte je nodig hebt om de tent op te bergen.

Heb je een grote schuur of veel opbergruimte? Dan kun je kiezen voor een trampoline tent met grotere afmetingen wanneer ingeklapt. Als je ruimte beperkt is, let dan goed op dat de tent ingeklapt niet te veel ruimte inneemt.

Hier koop je een trampoline tent

Ben je geïnspireerd en wil je verder onderzoek doen naar trampoline tenten? Gebruik de aandachtspunten uit dit artikel als leidraad en vind de perfecte tent voor jou! Bij deze aanbieder vind je het beste aanbod:


Meer tenten voor kinderen: