Trampoline voor volwassenen? Aanbod & Aandachtspunten

Wie zegt dat een trampoline niet door volwassenen kan worden gebruikt?

Of je nu meer lichaamsbeweging wilt krijgen of gewoon lol wilt hebben, een trampoline koop je lang niet altijd alleen voor kinderen.

Een trampoline voor volwassenen moet alleen wel aan een aantal eisen voldoen.

Wij helpen je hier bij het vinden van een trampoline voor volwassenen. We hebben een top 10 met beste trampolines voor grote mensen.

Daarna bespreken we alle punten om op te letten als je een trampoline wilt kopen die door volwassenen kan worden gebruikt.

Top 10: Beste trampolines voor volwassenen

Ingraaf trampolines, opbouw trampolines en fitness trampolines; er is allerlei keuze, ook voor volwassenen. We hebben hier een top 10 samengesteld met allerlei soorten trampolines waar ook volwassenen zorgeloos op kunnen springen.

 1. Salta Premium Black Edition ø 305 (rond, opbouw, maximale belasting 150 kg)
 2. Zonovi Fitness Trampoline (zeshoek, binnen, maximale belasting 250 kg)
 3. Salta Excellent Ground 213 x 305 (rechthoek, inground, maximale belasting 150 kg)
 4. Domyos Fitness trampoline (rond, voor sporten in huis)
 5. BERG Sport inground trampoline 410 x 250 (rechthoekig, inbouw)
 6. VirtuFit Premium Trampoline 244 x 366 (Rechthoek, inground, maximale belasting 150 kg)
 7. EXIT trampoline Silhouette ø 305 (rond, opbouw, maximale belasting 100 kg)
 8. EXIT in-ground trampoline 214 x 305 (rechthoek, inground, maximale belasting 120 kg)
 9. BERG Ultim Champion 250 x 410 (rechthoekig, flatground, maximale belasting 120 kg)
 10. Salta fitness trampoline met handbeugels (zeshoek, voor binnengebruik)

Waarop moet je letten als je een trampoline voor volwassenen gaat kopen?

Zoals al even aangegeven, moeten trampolines voor volwassenen voldoen aan andere eisen dan trampolines voor kinderen. Net als dat een skelter voor volwassenen ook niet voor kinderen geschikt is.

We hebben hier alle aandachtspunten verzameld, waarmee je er zorg voor draagt dat ook volwassenen met plezier de trampoline op stappen.

1. Het maximale draaggewicht

Het belangrijkste kenmerk om mee te nemen als je naar de trampoline winkel gaat, is het maximale draaggewicht van de trampoline voor volwassenen. Er zijn trampolines die maar 50 kilo kunnen dragen en dat is licht voor een gemiddeld volgroeid persoon.

Wil je de trampoline alleen voor jezelf gebruiken, dan is het belangrijk dat hij minimaal jouw gewicht kan dragen. Wil je er met 2 volwassenen op kunnen springen, dan ook moet hij dat aankunnen.

Gelukkig worden er trampolines voor volwassenen gemaakt die meer dan 180 kilo kunnen dragen. Daar kan je ook met iemand anders op springen, of met je kinderen.

2. Wat wil je met je trampoline doen?

Waarom wil je een trampoline aanschaffen? Wil je meer lichaamsbeweging, spieren opbouwen en thuis sporten? Dan is een fitness trampoline voor volwassenen wat je zoekt.

Wil je voor je plezier springen en een trampoline voor het hele gezin aanschaffen? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een rechthoekige trampoline inground voor in de tuin.

Er zijn ook mooie grote opbouw trampolines, maar die zijn wat lastiger te betreden en hebben een veiligheidsnet.

Voor volwassenen is een mooie inground of flatground trampoline soms beter, ook omdat deze minder opvalt in de tuin.

3. De afmetingen en vorm van de trampoline

Omdat volwassenen groter en zwaarder zijn dan kinderen, springen ze ook hoger en verder. Je hebt aan een kleine trampoline voor volwassenen dus weinig, tenzij je een fitness trampoline zoekt.

Wil je een trampoline waarop volwassenen voor de lol kunnen springen, kies dan voor een groter model. Er worden trampolines aangeboden in allerlei afmetingen, soms van wel 5 meter lang.

Denk direct ook even na over de vorm van de trampoline voor volwassenen. Er zijn ronde, ovale, vierkante, rechthoekige en zeshoekige trampolines.

De vorm die je kiest hangt af van de plek waar je hem neer wil zetten en wat je ermee wilt doen. Uiteraard speelt je persoonlijke voorkeur ook een belangrijke rol.

4. Een kwalitatieve trampoline voor volwassenen

Wil je regelmatig op de trampoline springen, dan moet deze van hoge kwaliteit zijn. Een peuter van 20 kilo zal de trampoline veel minder zwaar belasten dan een volwassene van 80 kilo.

Kies voor één van de bekende trampoline merken, zoals BERG, EXIT of Salta en je weet dat je kwaliteit in huis haalt.

Een goedkope trampoline voor volwassenen zal in de meeste gevallen minder sterk zijn dan een duurder model. En dat zie je dan terug aan de kortere en ook minder uitgebreide garantieregeling. Let dus ook even op de garantieregeling.

Hoe beter deze is, hoe zekerder je weet dat de kwaliteit van de trampoline goed is. Anders zou de leverancier daar niet garant voor staan.

Controleer keurmerken en lees de specificaties goed door. Je ziet zo snel of de trampoline voor volwassenen van goede kwaliteit is of niet.

5. Wie gaat de trampoline ingraven?

trampoline-kopen-volwassenen

Als je kiest voor een inbouw trampoline voor volwassenen, dan moet je deze ingraven. Soms moet je dan een gat graven van een meter diep.

En hoe groter de trampoline, hoe groter het gat. Veel mensen besluiten logischerwijs niet zelf met een schep in de weer te gaan, maar dit uit te besteden.

Sommige leveranciers van trampolines voor volwassenen kunnen deze voor je monteren en installeren. Je kunt het ook uitbesteden aan een lokale klusjesman met graafmachine.

Een inbouw trampoline voor volwassenen blijft daarna permanent op zijn plek staan, zodat je er jaren lang gebruik van kunt maken.

Wat maakt een trampoline geschikt voor volwassenen?

Zoals je aan onze aandachtspunten hebt kunnen zien, zijn er een aantal punten waaraan een trampoline moet voldoen om regelmatig door volwassenen te kunnen worden gebruikt.

Een schommel voor volwassenen krijgt het ook zwaarder te verduren dan een schommel voor kinderen.

Kies dus alleen een trampoline voor volwassenen die aan de volgende eisen voldoet.

 • De trampoline kan je gewicht dragen.
 • De trampoline is groot genoeg.
 • De trampoline is geschikt voor het doeleinde waarvoor je hem wilt kopen.
 • De trampoline is van hoge kwaliteit.

Waar koop ik een goede trampoline voor volwassenen?

trampoline-voor-binnen-volwassenen

Er zijn een groot aantal online winkels waar je prima trampolines voor volwassenen kunt kopen. Je vult de bovenstaande eisen in de filters in en je ziet alleen trampolines die voor volwassenen geschikt zijn.

Je vindt online vast ook een mooie aanbieding voor je trampoline.

Wil je de trampoline voor volwassenen ook uitproberen? Ga dan naar een winkel met showroom of -tuin waar de trampolines opgesteld staan zodat je ze kunt bekijken.

Er zijn dan ook medewerkers die je vragen graag beantwoorden. Vooral als je een flink budget hebt vrijgemaakt, wil je je trampoline voor volwassenen eerst zien voordat je hem koopt.
Veelgestelde vragen

Is trampolinespringen goed voor de gezondheid?

Trampolinespringen is een uitstekende manier voor volwassenen om meer lichaamsbeweging te krijgen. Je werkt aan je uithoudingsvermogen, je spieren worden sterker en je verbetert je balans. Het is een goede sport voor mensen met gewrichtspijn, want het heeft veel minder impact op je knieën en wervelkolom dan, bijvoorbeeld, hardlopen.

Kunnen kinderen en volwassenen samen op de trampoline?

Ja, dat kan, zo lang je samen het maximale draaggewicht niet overschrijdt. Houd er ook rekening mee dat kinderen hoog de lucht in kunnen schieten als een volwassene erbij springt. Doe het dus altijd rustig aan en zorg voor voldoende ruimte op de trampoline als je er met meerdere personen op springt. Een veiligheidsnet is ook geen slechte investering.


Meer over trampolines: