Trekhaakkoffer kopen? De beste bagageboxen voor op je trekhaak

Klaar om op vakantie te gaan, maar heb je niet genoeg ruimte in je auto? Geen probleem! Met een trekhaakkoffer beschik je over veel extra opbergruimte.

En het beste van alles is dat hij gemakkelijk te installeren is. Lees ons artikel en je vind de beste trekhaak bagagebox voor jouw auto!

Dit zijn de beste trekhaakkoffers

Je wilt veel spullen meenemen op reis, maar je weet niet hoe je dat allemaal in je auto krijgt. Het is al stressvol genoeg om te proberen in te pakken voor een vakantie, maar dan moet je ook nog uitzoeken hoe je alles in je auto krijgt.

Misschien moet je sommige dingen achterlaten en dat is gewoon geen optie. Wij hebben het onderzoek voor je gedaan en de beste koffers voor op de trekhaak gevonden die ruim, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Met een van deze jongens, kun je alles wat je nodig hebt met gemak meenemen.

1. Thule BackSpace XT

Als je op zoek bent naar een onovertroffen bagagebox die 300 liter extra toevoegt aan de gemakkelijk toegankelijke bagageruimte van je auto, dan is de Thule BackSpace XT de perfecte keuze.

Hij kan eenvoudig rechtstreeks op de Thule VeloSpace XT fietsendrager worden bevestigd, heeft geen gereedschap nodig en is laag bij de grond zodat je hem gemakkelijk kunt in- en uitladen.

Bovendien is hij gemakkelijk op te bergen als je hem niet gebruikt, dankzij de lichte en opvouwbare structuur.

En als je bij de kofferbak moet, geen probleem. De Thule BackSpace XT kan worden bevestigd aan een kantelbare Thule VeloSpace XT.
2. Thule Bagagebox Back Up

Zoek je extra ruimte en bescherming voor je spullen tijdens je volgende road trip? Kijk dan eens naar de Thule Bagage Box Back Up.

Deze gemakkelijk te gebruiken box wordt rechtstreeks op de Thule EasyBase bevestigd, zodat je geen extra gereedschap nodig hebt.

De 420 liter inhoud is perfect voor grotere spullen of als je net dat beetje extra ruimte nodig hebt. Ook biedt het meer dan genoeg ruimte.

De robuuste koffer zorgt ervoor dat je spullen veilig en beschermd zijn, wat de reis ook voor je in petto heeft. Dus als je de volgende keer een road trip plant, zorg er dan voor dat je de Thule Bagage Box Back Up bij je hebt.
3. Thule Onto 905

De Thule Onto 905 is de perfecte trekhaak koffer voor wie op zoek is naar hoge kwaliteit en gebruiksgemak.

De Thule Onto is gemakkelijk en zonder gereedschap op de trekhaak te bevestigen. En dankzij de grote inhoud is hij perfect voor twee golftassen of een multifunctionele Thule Chariot-wandelwagen.

De laadbak zit laag bij de grond, zodat je gemakkelijk spullen kunt in- en uitladen. En dankzij een kantelbaar structuur heb je gemakkelijk toegang tot de kofferbak, zelfs als de bak op de trekhaak is gemonteerd.

Als de Thule Onto 905 niet wordt gebruikt, is hij gemakkelijk op te bergen dankzij de lichte en opvouwbare structuur.
4. Nordrive Zawa Bagagebox 

Op zoek naar extra opbergruimte tijdens je volgende avontuur? Kijk dan eens naar deze bak op je trekhaak! Deze trekhaakkoffer is te bevestigen aan elke Wave 3 of Wave 4 fietsendrager. Hij wordt geleverd met bevestigingsriempjes voor zowel voor als achter.

Plus, het meegeleverde verankeringssysteem en de schroeven maken het gemakkelijk om hem aan het frame van uw fietsendrager te bevestigen. En voor extra veiligheid is er zelfs een anti-diefstal knop.

Maar onze favoriete functie is het gepatenteerde dubbele klik vergrendelingssysteem, waarmee je de sleutel alleen kunt verwijderen als het deksel volledig en veilig gesloten is.

Met een capaciteit van 300 liter en een maximale belasting van 30 kg is deze bagagebox perfect voor al je reisbehoeften. Dus wacht niet langer en bestel de Nordrive Zawa bagagebox vandaag nog!
Koffer op de trekhaak: Tips & aandachtspunten

Als je hebt besloten je auto uit te breiden met een koffer op de trekhaak, gefeliciteerd! Nu kun je eindelijk al die spullen meenemen waar je voorheen nooit de ruimte voor had.

Hier zijn een paar tips en aandachtspunten op basis van onze ervaring om je op weg te helpen:

Inhoud van de bagagebox

Bij het zoeken naar een bagagebox die op je trekhaak past, is het belangrijk om te bedenken wat je erin wilt doen. Zorg ervoor dat de box groot genoeg is voor al je spullen en dat ze veilig en beschermd zijn tijdens het reizen.

Sommige koffers hebben ingebouwde sloten, wat handig is als je met dure spullen reist.

Capaciteit van de bagagebox

Wij raden je aan goed te kijken naar de capaciteit van de bagagebox. De inhoud is belangrijk, maar het maximaal belastbare gewicht is net zo belangrijk. Dus controleer beide specificaties en kijk welk gewicht er in het specifieke model mag voordat je het koopt!

Stevigheid van de bagagebox

Verder raden wij je aan om te kijken naar de duurzaamheid en stevigheid van de bagagebox. Is hij gemaakt van stevige materialen? En kan de stevigheid – wat in dit geval veiligheid betekent – ervoor zorgen dat wat erin zit ook veilig blijft?

Vormgeving van de bagagebox

Bij het kiezen van een bagagebox is het belangrijk om niet alleen naar de functie te kijken, maar ook naar het ontwerp. Sommige bagageboxen zijn zeer stijlvol en mooi ontworpen, terwijl andere wat minder flitsend zijn. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat.

Manier van bevestigen

Het is belangrijk om te kijken naar de manier van bevestigen. Kun je de bagagebox rechtstreeks op de trekhaak bevestigen? Of kun je dit op de fietsendrager plaatsen? Of heb je een speciaal onderstel nodig?

Prijs–kwaliteitverhouding

Kijk ook naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Het is aan te raden om te investeren in de beste bagagebox die er is, om zeker te zijn van kwaliteit. Een A-merk is in dit geval de beste optie, omdat je dan zeker bent van de gewenste kwaliteit die een goede koop garantie heeft.

Wat is het verschil tussen een trekhaakkoffer en dakkoffer?

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen trekhaakkoffers en dakkoffers. Ten eerste worden trekhaakkoffers op de trekhaak van je voertuig gemonteerd, terwijl dakkoffers op de dakdragers van je voertuig worden gemonteerd.

Dit betekent dat trekhaakkoffers meestal lager bij de grond zijn dan dakkoffers, waardoor ze handiger zijn bij het in- en uitladen.

Een ander belangrijk verschil is dat trekhaakkoffers doorgaans kleiner zijn dan dakkoffers, waardoor ze wendbaarder zijn in krappe hoeken en gemakkelijker kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt.

Dit betekent echter ook dat ze mogelijk niet zoveel opbergruimte hebben als een dakkoffers. Verder zijn trekhaakkoffers vaak minder duur dan dakkoffers en gemakkelijker te installeren, maar er kunnen meestal minder spullen in.

Tot slot, omdat trekhaken meestal onder de auto zitten, kan het moeilijker zijn om er bij te komen als je een bagagebox of fietsendrager op de trekhaak hebt.

Beste bagagebox trekhaak voor jouw auto

Heb je meer opbergruimte nodig in je auto? Een trekhaak koffer is de perfecte oplossing! Hij kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Je kunt er baggage, gereedschap, sportuitrusting en nog veel meer in opbergen.

In dit artikel bekijk je onze top keuzes voor de beste trekhaakkoffers op de markt. We hopen dat dit je beslissing een beetje gemakkelijker heeft gemaakt en dat je nu nog meer van je reizen geniet met al je spullen veilig opgeborgen.

Als je nog steeds niet zeker weet welk product voor je geschikt is, vergelijk dan het aanbod hierboven voor meer details en de beste prijzen van onze top keuzes.

Bedankt voor het lezen en veel reisplezier!
Veelgestelde vragen

Wanneer is het beter om een bagagebox te huren of te kopen?

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij de beslissing of je een bagagebox wilt huren of kopen. Prijs, gemak en opslagruimte zijn de belangrijkste overwegingen. Als je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing en niet veel geld wilt uitgeven, is het huren van een bagagebox de beste optie (of er een zelf maken). Als je echter van plan bent de bagagebox regelmatig te gebruiken of extra opslagruimte nodig hebt, kun je er het beste een kopen.

Hoe snel mag je rijden met een bagagebox?

Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Waaronder de grootte en het gewicht van de bagagebox, het type voertuig dat je bestuurt en de plaatselijk aangegeven maximumsnelheid. Over het algemeen kun je met een personenauto met een bagagebox rijden met snelheden tot ongeveer 120 km/u. Zorg er wel voor dat je de koffer goed vastzet, zodat hij onderweg geen gevaar oplevert.


Meer opbergruimte van Thule: