Houten tuinberging kopen? Top 7 tuinbergingen van hout

Ben je op zoek naar een houten tuinberging? In dit artikel ontdek je wat je moet weten. We zetten de beste tuinbergingen van hout op een rij.

En vertellen je hoe je een goede houten berging herkent. Ook ontdek je welke alternatieven er zijn. 

De beste houten tuinbergingen

Wil je een houten tuinberging kopen? Zoek dan niet verder. Wij hebben de beste opties al voor je geselecteerd. De houten tuinbergingen hebben verschillende formaten.

En zijn van diverse merken. Dat maakt de kans groot dat er een geschikte houten tuinberging bij zit voor jouw tuin. 

1: Beste houten tuinberging – Solid bergingskast Diego

Bij deze tuinberging is de prijs en kwaliteit erg goed in orde. De berging is groot genoeg om veel tuinspullen op te bergen. De afmetingen zijn 90 x 183 x 183 cm. Met een enkele deur wordt de berging geopend. Die deur kun je afsluiten. 

De Solid Diego is gemaakt van gecertificeerd hout. Dat hout is op een verantwoorde manier verkregen en van goede kwaliteit. Bovendien is het vurenhout nog behandeld.

Het impregneren maakt de tuinberging geschikt voor buiten gebruik. Ook heeft de berging een vloer
2: Beste tuinberging hout – Weka tuinhuis berging 348

Zoek je een houten tuinberging met mooie looks? Dan is de 348 van Weka de perfecte optie. De tuinberging is namelijk vormgegeven als een traditioneel Zweeds huis. Het heeft een rode kleur met witte details. 

Voor de constructie is gewerkt met vurenhout. Aan de voorkant kun je de berging met een deur openen. En bovenop zit een waterdicht zadeldak. De tuinberging is 208 x 200 x 220 cm groot. 

Veel elementen van de berging zijn al voorgefabriceerd. Dat maakt het in elkaar zetten van de berging erg makkelijk. 
3: Mooie tuinberging hout – Weka tuinkast 367

Nog zo’n mooie houten tuinberging van Weka is de 367. De tuinkast heeft een stoere en moderne antraciete kleur. De afmetingen zijn 205 x 84 x 152 centimeter. De berging is multifunctioneel. In de box kun je heel veel spullen kwijt. 

Aan de voorkant open je de berging met 2 deuren. En aan de zijkant is er ook een deur te vinden. De berging heeft een speciale behandeling gekregen. Daarmee is hij vorstbestendig, kan hij tegen schimmel en vocht
4: Stevige houten tuinberging – VidaXL tuinschuur grenenhout

VidaXL-tuinschuur

Een aanrader is ook de tuinschuur van VidaXl. Dit is een langwerpige houten tuinberging. Met de afmetingen: 85 x 48 x 177 cm. De berging heeft een aflopend dak en kan met 2 deuren worden geopend. 

De kast is gemaakt van grenenhout. Dat hout is milieuvriendelijk en is goed geïmpregneerd. Daardoor is het bestand gemaakt tegen weersinvloeden. Het kan amper rotten en slijten

Aan de binnenkant is de tuinberging al ingedeeld. Het ene deel bestaat uit een langwerpig schap. En aan de andere kant zijn er 3 planken geplaatst voor losse schappen. 
5: Moderne houten tuinberging – Solid tuinberging

Ook van het merk Solid is deze moderne tuinberging van hout. De tuinberging is gemaakt van gecertificeerd en geïmpregneerd vurenhout. Met 2 deuren kun je de berging openen. Ook zijn ze afsluitbaar met het slot. Dat maakt het makkelijk om er spullen in te plaatsen. 

Een pluspunt is ook het aflopende dak. Daardoor staan jouw spullen goed droog. Op de bodem vind je een vloer. De vloer is watervast. De afmetingen zijn 179,6 x 179,6 x 183 cm. Het monteren van de tuinberging is erg eenvoudig
6: Goede houten tuinberging – Lutrabox tuinberging kast

Wil je de tuinberging gebruiken om fietsen te stallen? Kijk dan eens naar deze berging van Lutrabox. De houten tuinberging is wat lager dan gemiddeld. De afmetingen zijn 125 x 215 x 141 cm. Daardoor kun je er makkelijk een fiets in kwijt. 

Bovenop de berging zit een waterdicht dak. Het dak kan met gasveren worden geopend. Dat is erg gebruiksvriendelijk. De berging heeft 2 deuren

Verder is het hout geïmpregneerd. En is de berging zo gemaakt, dat hij eenvoudig in elkaar gezet kan worden. 
7: Kleine tuinberging hout – VidaXL tuinberging

VidaXL biedt ook deze tuinberging aan. De houten tuinberging is 71 x 60 x 213 cm groot. Een vrij compacte berging dus. En toch een mooie en functionele toevoeging aan de tuin. 

De berging is gemaakt van hout en multiplex. Het dak is voorzien van een waterdichte stof

De tuinkast heeft 4 losse deuren. Aan de binnenkant is de berging op een handige manier ingericht. Er zijn 2 planken waar je spullen op kwijt kan. Aan de andere kant kun je de lengte van de berging goed gebruiken. 
Waar moet een goede tuinberging van hout aan voldoen?

Ga je een houten tuinberging kopen? Let dan op enkele eigenschappen. Die kunnen bepalen of de berging past bij jouw wensen. We zetten de belangrijkste eigenschappen op een rij.

Hier moet een goede berging aan voldoen:

  • Hout van goede kwaliteit

De ene houten berging is de andere niet. De berging kan van verschillende houtsoorten zijn gemaakt. Het is belangrijk om te kijken of dat hout gecertificeerd is. Dan komt het uit verantwoorde bossen. En is het van goede kwaliteit.  

  • Behandeld hout

Naast het certificaat is het goed te kijken of het hout behandeld is. Vaak wordt het geïmpregneerd. Daarmee is het bestand tegen vocht, schimmel en rot. Ideaal als je de berging buiten gebruikt. 

  • Grote deuren

Als je spullen in de berging opslaat, moet je daar goed bij kunnen. Grote deuren maken dat eenvoudig. Dan haal je de tuinuitrusting makkelijk in en uit de berging. Twee deuren kunnen daar ook erg handig voor zijn. 

  • Waterdicht dak

De spullen wil je nagenoeg droog in de berging hebben staan. Kijk daarom goed of het dak waterdicht is. Ditzelfde geldt bij de aanschaf voor een waterdichte tuinkist.

  • Praktische indeling

Bij sommige tuinbergingen is de binnenkant ingedeeld. Dan zijn er bijvoorbeeld al planken om efficiënt allerlei soorten spullen op te slaan. Dat kan handig zijn. 

Alternatieven voor een houten tuinberging

Is de houten tuinberging niet wat je zoekt? Kijk dan naar een passend alternatief. Dat kan bijvoorbeeld een houten tuinkast zijn. De tuinkast is vaak iets kleiner dan de tuinberging.

Al hebben ze veel overeenkomsten. Voor een kleine tuin kan dit ideaal zijn om spullen op te bergen. 

Daarnaast kan het houten tuinhuisje een geschikt alternatief zijn. Dit is juist weer een groter type berging voor in de tuin. In een houten tuinhuis kun je veel kwijt. 

En wil je andere mooie producten van hout voor in de tuin? Dan kun je ook aan een houten zwembad of houten zandbak denken. Dat is erg leuk voor kinderen. En kleurt mooi bij andere houten elementen in de tuin.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste houten tuinbergingen geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 7 zijn veel houten tuinbergingen met elkaar vergeleken. Er is daarbij goed gelet op de prijs en kwaliteit van de tuinberging. De reviews en overige specificaties speelden daarbij een grote rol. Alleen de beste bergingen zijn geselecteerd. 

Waarom een houten tuinberging?

Een tuinberging van hout is een ideale manier om spullen in de tuin op te bergen. De houten berging neemt weinig ruimte in beslag. En toch kun je er al snel veel tuinspullen in kwijt. Die hoeven zo niet in huis opgeslagen te worden. De houten look matcht vaak goed met de rest van de tuin.


Meer berging voor in de tuin: