Tuinhuis 3×3 meter kopen? De beste blokhutten 300×300 cm

Zoek je een tuinhuis van 3×3 meter? In dit artikel vind je alles wat je moet weten. We zetten eerst de beste tuinhuizen van 300 x 300 centimeter op een rij.

Daarna geven we aan waar je op moet letten en wat goede alternatieven zijn. 

Beste tuinhuis 3×3 meter

De tuinhuizen van 3×3 meter zijn erg populair. Het is een gangbare maat, die voor veel tuinen geschikt is.

Als je zoekt naar een tuinhuis of blokhut van 300 x 300 centimeter, heb je veel keuze. Wij hebben voor jou de beste opties geselecteerd

De exacte maten kunnen afwijken. Dat kan ook het verschil zijn tussen de binnen- en de buitenmaten. Kijk dus goed of de tuinhuizen geschikt zijn voor de ruimte die jij vrij hebt.

Stuk voor stuk zijn deze van goede kwaliteit: 

1: Beste tuinhuis 3×3 – Fonteyn Julia tuinhuis

Het beste tuinhuis van 300 x 300 centimeter is de Fonteyn Julia. Dit tuinhuis heeft een stijlvolle zwarte kleur en 2 deuren met ramen erin. Dat geeft je binnen veel lichtinval. De deuren worden naar buiten geopend. En kunnen worden afgesloten

Het Fonteyn tuinhuis is gemaakt van hout. Dat hout is goed geïmpregneerd. Zodat het goed tegen weersinvloeden opgewassen is. 

Het tuinhuis heeft daarnaast een plat dak. Dat dak wordt bedekt met dakleer om het waterdicht te maken. Ook bestaat de set uit een afwateringssysteem en stevige balken voor de fundering
2: Beste blokhut 3×3 – Solid Superia Lannion

Een mooie blokhut van 3×3 meter is de Lannion van Solid Superia. De blokhut is gemaakt van geïmpregneerd hout. Dat hout is tevens gecertificeerd. En onder hoge druk geïmpregneerd. Dat maakt het bestand tegen schimmels, rotten en weersinvloeden

Verder is het zadeldak voorzien van dakleer. Daarmee zit je binnen goed droog. De precieze afmetingen van de blokhut zijn 298 x 298 x 239,2 centimeter. In de 2 deuren zitten ramen. Dat zijn ramen van veiligheidsglas. Bovendien is slot kindvriendelijk. 
3: Tuinhuis 300 x 300 – Weka 413 GR2

Een mooi tuinhuis in een antraciete kleur, is de Weka 413 GR2. Je kunt hem ook in een onbehandelde versie kopen. Dan heeft het tuinhuis een houtlook. In het huisje zit een deur, met 3 ramen erin.

De deur open je naar buiten toe. De exacte maten zijn 310 x 310 x 244 centimeter

Het hout is geïmpregneerd. Het kan daarmee zonder problemen worden blootgesteld aan weersinvloeden. Bij het bouwpakket krijg je duidelijke montage instructies. Ook krijg je een slot, de vloer en de wanden
4: Tuinhuis 3×3 plat dak – Weka 412 GR1

Een tof tuinhuis van 300 x 300 centimeter met een plat dak is deze van Weka. Het tuinhuis is op een mooie manier vormgegeven. Het is voorzien van panorama deuren.

Dat geeft bijzonder veel lichtinval in het huisje. Ideaal als je het tuinhuis als hobby-, woon- of werkruimte wilt gebruiken. 

De precieze afmetingen zijn 319,6 x 319,6 centimeter. Het tuinhuis is 239,4 centimeter hoog en gemaakt van vurenhout. Er is hout uitgekozen met weinig noesten.

Dat geeft de nodige stabiliteit. De vloer is geïmpregneerd. Verder heeft het tuinhuis een op maat gemaakt dak van gemiddeld 18 mm dik
5: Goedkope blokhut 3×3 – Interflex blokhut

Een relatief goedkope blokhut van 300 x 300 centimeter, is deze van Interflex. Dit is een mooi houten tuinhuis. Het is gemaakt van geïmpregneerd hout, Noord Europees vurenhout om precies te zijn. Dit hout is van goede kwaliteit, is gecertificeerd en eenvoudig te bewerken. 

Je ontvangt de blokhut als bouwpakket. Daarbij krijg je een heldere uitleg en de benodigde materialen, zoals de dakshingels. Zo zet je het tuinhuis eenvoudig zelf in elkaar. Daar hoef je niet handig voor te zijn. 

De hoogte van de blokhut is ruim 2 meter. Er zitten twee deuren met ramen in. En aan de zijkant vind je ook een raam. 
6: Goed tuinhuis 3×3 – Weka 112 GR4

Nog een mooi 3×3 tuinhuis van Weka is de 112 GR4. De hoogte van dit tuinhuis is 266 centimeter. En de precieze breedte en diepte 380 x 374 centimeter.

Het is dus mogelijk om in het tuinhuis te staan. Dat is handig voor als je het als hobbyruimte wilt gebruiken. Of als je er grote spullen in wilt opslaan. 

Het tuinhuis is gemaakt van massief hout. De ondervloer is volledig geïmpregneerd, zodat het bestand is tegen vocht en schimmel

In het huisje zitten 2 deuren die je naar buiten kunt openen. In de deuren zitten ook ramen, voor natuurlijk lichtinval. Het huisje heeft een aflopend zadeldak
7: Tuinhuis 305 x 305 – Solid Superia Nancy

Een klassiek tuinhuis van nagenoeg 3×3 meter, is de Nancy van Solid Superia. Dit tuinhuis heeft een hoekige vorm met de afmetingen 305 x 305 x 281,8 centimeter. Er is gewerkt met Noord Europees vurenhout, dat gecertificeerd en geïmpregneerd is. 

Het is een gezellig tuinhuis met een authentieke vormgeving. Het huisje heeft 2 deuren en 2 ramen met bloembakken. Het is geschikt voor het opslaan van spullen. Maar ook om het als extra woonruimte of hobbyruimte te gebruiken. 

De dakshingles zitten bij de set inbegrepen. En er is ook gedacht aan een ventilatieset. Het slot is bovendien kindvriendelijk
Tuinhuis van 300 x 300 cm kopen? Hier let je op:

blokhutten-3x3m

Ga je een blokhut van 300 x 300 cm aanschaffen? Verdiep je dan in de volgende eigenschappen. Dan weet je wat je kunt verwachten en ontdek je wat je zoekt. 

Breedte en diepte

Kijk allereerst goed naar de exacte hoogte van het tuinhuis. Niet elke tuinhuis is precies 3×3 meter. Meestal wijken de maten een klein beetje af. En liggen ze tussen de 250 en 350 centimeter. 

Let er ook op dat er een verschil is in binnenmaat en buitenmaat. Als de binnenmaat van het tuinhuis 300 x 300 centimeter is, is de buitenmaat groter. Voor de buitenmaat tel je daar ook nog de wanddikte bij op. En een eventuele luifel of overhangend gedeelte. 

Hoogte

Naast de breedte en diepte kun je letten op de hoogte. Bij de hoogte stel je jezelf de vraag of je in het tuinhuis wilt kunnen staan. Is dat het geval? Dan wordt aangeraden voor een hoogte van minimaal 200 centimeter te gaan. 

Ook is de hoogte bepalend voor de inhoud van het tuinhuis. Dat is een belangrijk gegeven als je het tuinhuis als schuur wilt gebruiken. En er spullen in op wilt slaan

Bij de hoogte wordt er onderscheid gemaakt tussen de wandhoogte en de nokhoogte. Daarvoor is het type dak bepalend. Bij een plat dak is de hoogte overal nagenoeg gelijk. En bij een zadeldak kan de hoogte behoorlijk verschillen. 

Met de nokhoogte wordt bij een zadeldak het hoogste punt bedoeld. De wandhoogte is dan de hoogte waarop het dak begint.  

Dak

tuinhuis_3x3 meter

Bij het type dak kunnen grofweg uit 3 soorten gekozen worden. De meest gangbare opties zijn een tuinhuis met een plat dak, zadeldak of lessenaarsdak. 

Een tuinhuis met een plat dak is zo goed als plat. De helling mag maximaal zo’n 10 graden zijn. De minimale helling zorgt dat het water wegstroomt. Een voordeel van een plat dak, is dat je meer uitzicht behoudt. Bovendien is het een voordelige optie

Een zadeldak heeft de vorm van een punt, dat wordt de nok genoemd. Dit staat ook wel bekend als tuinhuis met puntdak. Er zijn 2 hellende dakschilden tegen elkaar aan geplaatst. Het voordeel hiervan is dat het water niet op het dak blijft liggen. Het kan goed afwateren

Daarnaast is er nog een lessenaarsdak. Dat is een plat dak met een grotere helling. Aan de voorkant is het dak hoger dan aan de achterkant.

Het water blijft zo niet op het dak liggen. En groot pluspunt is dat met dit type dak maar één dakgoot nodig hebt voor de afwatering

Materiaal

Bij de materialen van blokhutten van 3×3 meter kom je verschillende soorten tegen. Hout is het meest gebruikelijke materiaal. Er zijn verschillende houtsoorten die voorbij kunnen komen. Een tuinhuis van douglas hout, vurenhout of grenen komt bijvoorbeeld veel voor. 

Het best is dan, om te kijken of het hout gecertificeerd is. Dat houdt in dat het van verantwoord Noord Europees hout is gemaakt. Daarnaast komt het goed van pas als het hout geïmpregneerd is. Dan is het bestand tegen rot, weersinvloeden en schimmels.

Ook een kunstof tuinhuis van 3×3 meter is een goede optie. Kunststof is weerbestendig, vrij licht van gewicht en relatief goed te betalen. Daarnaast kun je ook metalen tuinhuizen tegenkomen. Dit zijn weerbestendige tuinhuizen die erg stevig en stabiel zijn. 

Prijs

Gemiddeld kost een blokhut van 300 x 300 centimeter zo’n €4.500,-. Voor een goedkope blokhut van 3×3 meter moet je al denken richting de €2.500,-. Kijk altijd of de kwaliteit goed met de prijs in verhouding is.

En wil je echt voor een goedkoop tuinhuis gaan? Let dan goed op de acties en aanbiedingen. Met een tuinhuis aanbieding geniet je van goede tuinhuizen voor een voordelig prijskaartje. 

Alternatieven voor een blokhut van 3×3 meter

Naast de gemiddelde maat van 3×3 meter, zijn er nog veel meer maten om uit te kiezen. Als je de ruimte hebt, kun je ook voor een groot tuinhuis gaan. Hierbij liggen de afmetingen ver boven de 3×3 meter. 

En heb je een kleinere tuin? Dan is een klein tuinhuis misschien iets voor jou. Dat zijn tuinhuisjes van minder dan 3×3 meter. De breedte van de tuinhuisjes begint vaak bij slechts 180 centimeter.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste tuinhuizen van 3×3 meter geselecteerd?

De tuinhuizen van 3×3 meter zijn met zorg samengesteld. Er werd voor de selectie natuurlijk goed gelet op de afmetingen. Maar ook de prijs en kwaliteit was erg belangrijk. Er zijn veel blokhutten van 3×3 meter met elkaar vergeleken. In het toplijstje staan alleen de beste soorten. 

Wat is de gemiddelde maat van een tuinhuis?

Een vrij gemiddelde maat voor een tuinhuis is 3×3 meter. 

Wat kost een tuinhuis van 3×3 meter gemiddeld? 

Bij de kosten van een tuinhuis van 3×3 m kun je denken aan zo’n €4.500,-. Dat is wat je gemiddeld voor dit formaat tuinhuis betaalt. 

Van welke materialen wordt een blokhut van 3×3 meter gemaakt?

Veel voorkomend is hout, metaal of een kunststof tuinhuis van 3×3 meter.


Meer tuinhuisjes: