Tuinhuis geschikt als schuur kopen? Bekijk de Top 7!

Zoek je een handig tuinhuis die je ook als schuur kunt gebruiken? In dit artikel helpen we je op weg. We zetten de beste tuinhuis schuren voor je onder elkaar.

Daarnaast leer je herkennen wanneer een tuinhuis geschikt is als schuur. 

De beste tuinhuis schuren

Er zijn oneindig veel soorten tuinhuizen. En niet allemaal zijn ze even geschikt als schuur. Wij helpen je graag de zoektocht te besparen. Daarom zetten we de 7 beste tuinhuis schuren voor je op een rijtje. 

1: Beste tuinhuis schuur – Biohort HighLine H5

Biohort-tuinhuis-HighLine-H5

Als je een goed tuinhuis schuurtje zoekt, ben je bij Biohort aan het juiste adres. De Biohort tuinhuizen zijn compleet ingericht op het opbergen van materialen. 

De tuinhuizen zijn gemaakt van stevige materialen, die goed tegen een stootje kunnen. Ze hebben bovendien amper onderhoud nodig en dit zijn dan ook onderhoudsarme tuinhuisjes.

De binnenkant van het Biohort tuinhuis is goed geventileerd. En er valt natuurlijk licht naar binnen. 

Voor het gemak zijn er al wat ophangsystemen en schappen geplaatst. Hier kun je gereedschap, tuin uitrusting of meubelen in kwijt. De afmetingen van dit Biohort tuinhuis zijn 315 x 275 x 222 centimeter
2: Tuinhuis met schuur – Biohort AvantGarde A6

Nog een mooi voorbeeld van een stevig tuinhuis schuurtje, is de AvantGarde van Biohort. Dit is een robuust tuinhuis, dat gemaakt is van stalen platen. Het tuinhuis kan erg goed tegen een stootje. Zelfs bij hoge windkrachten kan het stabiel blijven staan. 

De AvantGarde heeft een plat aflopend dak. Het is niet nodig om onderhouden te worden. De afmetingen zijn 260 x 260 x 218 cm

Erg prettig zijn de 2 deuren en de ramen bovenin. De deuren kun je goed afsluiten met een drievoudige vergrendeling. Het tuinhuis heeft een moderne donkergrijze kleur. 
3: Schuurtje tuinhuis – Keter Breteuil

keter-tuinhuis-Breteuil

Van het merk Keter is de Breteuil een aanrader. De Keter Breteuil is ideaal voor het opbergen van tuinspullen. En dat terwijl het ook nog een mooi tuinhuisje is om naar te kijken. 

Het tuinhuisje heeft een klassieke look. Het heeft een zadeldak, genoeg ventilatie en 2 deuren die naar buiten geopend kunnen worden. In de deuren zitten ramen voor mooi lichtinval. Met een slot sluit je de deuren af, die zitten nog niet bij de set inbegrepen. 

De dikke wanden geven bovendien een fijn binnenklimaat. Het kunststof tuinhuis hoef je niet te onderhouden. De afmetingen zijn 152 x 185 x 226 cm
4: Tuinhuis schuurtje – Palram Canopia Skylight

Het merk Palram heeft dit mooie Canopia Skylight tuin schuurtje in het assortiment. Het tuinschuurtje is 176 x 120 x 203 cm groot. Het heeft een mooie lichtblauwe kleur en is gemaakt van kunststof. Voor de stevigheid heeft het schuurtje een aluminium frame

Erg handig zijn de 2 deuren die je kunt openen. En de lage drempel. Dat maakt het makkelijk om materialen in- en uit het tuinhuis te verplaatsen. Verder is de antislip vloer een groot pluspunt, is er genoeg ventilatie en een hemel raam

En wil je het jezelf nog makkelijker maken? Bestel bij het huisje dan een handig opbergsysteem van Palram. 
5: Tuinhuis schuur – VidaXL tuinschuur

Een handig schuurtje voor in de tuin is deze van VidaXL. De tuinschuur is gemaakt van grenenhout en kan met 2 deuren worden geopend. Het heeft een vrij plat dak en de afmetingen zijn 85 x 48 x 177 cm. Ideaal voor de wat kleinere tuinen. 

Aan de binnenkant is gekozen voor een praktische indeling. Je hebt enerzijds ruimte om langwerpige spullen op te bergen. En anderzijds zijn er 3 grote planken in het tuinhuis schuurtje gezet. 

Het grenenhout is volledig geïmpregneerd om het geschikt te maken voor buiten gebruik. Het kan daardoor niet rotten en slijten
6: Tuinhuis als schuur – Weka 607 dubbele opbergschuur tuinhuis

Heb je ruimte voor een groot tuinhuis? Dan is de Weka 607 Variabel een leuke optie. De afmetingen van dit tuinhuis zijn 308 x 220 x 199 cm. Het tuinhuis is daarmee vrij groot en geschikt om grote materialen in op te bergen. 

De Weka 607 heeft een plat dak en is gemaakt van hout. Dat hout is geïmpregneerd. Dat zorgt dat het water goed afstoot. En dat jouw spullen binnen goed droog staan. Met 2 deuren kan de tuinhuis schuur worden geopend.  
7: Tuinhuis met schuur – Keter Manor 68

Keter-tuinhuis-Manor-68

Nog zo’n ideaal schuur tuinhuis is de Manor 68. Dit tuinhuis is eveneens van het merk Keter. Het is een kunststof tuinhuis met een klassieke uitstraling. 

Het tuinhuis heeft een lichtgrijze kleur en een zadeldak. Aan de voorkant vind je 2 deuren die geopend kunnen worden. En aan de zijkant zit een raam. Ook is er voldoende ventilatie en heeft het tuinhuis dikke wanden

De binnenkant van het tuinhuis is ideaal voor het opslaan van tuinspullen. Dat kan gereedschap zijn, maar ook kussens, speelgoed of andere tuinaccessoires. 
Wanneer is een tuinhuis geschikt als schuur?

Er zijn meerdere eigenschappen die een tuinhuis geschikt kunnen maken als schuur. Het gaat bij een tuinhuis schuurtje vooral om het functionele aspect. Je wilt in de schuur spullen op kunnen bergen. 

Dit wil niet zeggen dat de tuinhuis schuurtjes geen mooie tuinhuisjes kunnen zijn. De looks kunnen nog steeds een mooie toevoeging aan de tuin zijn. Echter weegt het functionele aspect vaak wat zwaarder.

Daarbij kun je letten op:

Materiaal

Een schuurtje dient erg stevig te zijn. Als je er grote spullen in wilt opbergen, moet het tuinhuis tegen een stootje kunnen. Je begrijpt al wel dat een glazen tuinhuis hier natuurlijk minder voor is geschikt. 

Wel geschikt zijn tuinhuizen van hout, van kunststof of metaal. Dit zijn materialen die stevig genoeg zijn. Het kan zomaar gebeuren dat je met het opbergen van spullen eens tegen de wanden botst. Dat maakt bij een tuinhuis van metaal, hout of kunststof niet uit. 

Binnenkant tuinhuis

Een tuinhuis kan van binnen al helemaal gericht zijn op het opslaan van meubelen en spullen. Bij sommige tuinhuizen zie je hiervoor al een geïntegreerd opslagsysteem

Dat systeem maakt het mogelijk om dingen op te hangen. Ook zijn er schappen en houders voor bijvoorbeeld gereedschap. Het verschilt wat je precies in het systeem kwijt kunt. Maar het maakt het opbergen een stuk eenvoudiger. 

Verder is het fijn als er binnen een aangenaam klimaat is. Dat kan gerealiseerd worden met voldoende ventilatie. Ook kunnen dikke wanden daarbij helpen. Die zorgen voor isolatie, zodat het binnen niet te warm en niet te koud kan worden. 

Ramen kunnen fijn zijn voor natuurlijk lichtinval. Maar zijn ook kwetsbaar. Je kunt niet tegen een raam aanstoten, dan kan het kapot gaat. Ga dus voor niet al te veel en niet al te grote ramen. 

Vormgeving 

Bij de vormgeving zou je aan nog meer eigenschappen kunnen denken. Zo komen dubbele deuren goed van pas. Dat geeft je veel ruimte om uitrusting in- en uit het schuurtje te zetten. Voor de veiligheid is het handig als die deuren goed afgesloten kunnen worden. 

Er zijn daarnaast meerdere soorten daken waar je voor kunt kiezen. Een tuinhuis met plat dak is handig in te delen. De ruimte kun je dan efficiënt benutten.

Dat is ook het geval bij een tuinhuis met lessenaarsdak. Dat is een dak dat iets schuiner afloopt dan bij een tuinhuis met plat dak. 

Ook kun je nog letten op de hoogte van de drempel. Een lage drempel is makkelijker met het in- en uit sjouwen van spullen. Je kunt er tijdens het tillen niet over struikelen. 

Afmetingen

Wil je specifieke spullen in het tuinhuis kwijt kunnen? Kijk dan of de maten groot genoeg zijn. Voor een ladder moet het tuinhuis bijvoorbeeld hoog genoeg zijn. En voor een fiets heb je juist een zekere breedte nodig. Dat is iets om op voorhand na te gaan. 

De gemiddelde maat voor een tuinhuis is 3×3 meter. Ze zijn er echter in allerlei vormen en maten. Je kunt kiezen voor een groot of klein tuinhuis. Het is maar net wat je zoekt.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste tuinhuis schuren geselecteerd?

Bij het samenstellen van de top 7 is gekeken welke tuinhuizen het meest geschikt zijn als schuur. Van alle tuinhuizen die aan de vereisten voldoen, zijn de 7 beste geselecteerd. De huisjes werden vergeleken op prijs en kwaliteit. Ook reviews en overige specificaties speelden een rol. 

Welk merken biedt goede tuinhuisjes als schuur?

Voor het opslaan van spullen zijn de tuinhuizen van Biohort erg geschikt. De Biohort tuinhuizen zijn speciaal ingericht op het gebruik als schuur. Er zijn al systeemkasten geïntegreerd, om spullen op te kunnen slaan. De tuinhuizen zijn daarnaast stevig en robuust.


Meer tuinhuisjes: