Tuinhuis showrooms in Nederland – Het complete overzicht

Wil je een tuinhuis kopen? Maar eerst zelf zien hoe dat tuinhuis er precies uit ziet? Ga dan eens naar een tuinhuis showroom.

In Nederland zijn er daarvan meer dan genoeg te vinden. Er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. 

Wij vertellen je welke tuinhuis showrooms de grootste zijn. Ook ontdek je de voordelen van een tuinhuis showroom. En hoe je een goede tuinhuis showroom herkent. 

De grootste tuinhuis showrooms van Nederland

Wil je een tuinhuis met eigen ogen bekijken? Dat kan bij een van de vele tuinhuis showrooms die Nederland rijk is. Niet elke showroom is even groot. Ook bieden ze niet allemaal eenzelfde assortiment aan. 

Wij hebben voor je uitgezocht bij welke showrooms je het best terecht kunt. De grootste en beste showrooms komen in het toplijstje voor. Stuk voor stuk zijn het tuinhuis winkels waar je blij van wordt. 

1: Beste showroom tuinhuis – Fonteyn

Als het om een tuinhuis showroom gaat, is Fonteyn de winkel die je zoekt. Fonteyn heeft namelijk een ongekend grote Fonteyn tuinhuis showroom. Van maar liefst 35.000 vierkante meter groot. De showroom vind je bij Uddel, het is goed te bereiken via de snelweg. 

In de showroom kun je allerlei producten bekijken. Veel daarvan zijn tuinhuizen. Ook kom je tuinmeubelen, veranda’s, spa’s en nog veel meer tegen. Het draait bij Fonteyn allemaal om het buitenleven

En wil je advies over de tuinhuizen? Dat kan. Klantgerichtheid staat bij de winkel voorop. Je krijgt passend advies zodat je jouw perfecte tuinhuis kunt vinden. 
2: Veel tuinhuisjes showrooms – Praxis

Praxis is niet alleen een grote bouwwinkel, maar ook een fijne tuinhuis winkel. Bij de Praxis kun je terecht voor onwijs veel soorten tuinhuizen. Veelal van bekende merken

Door heel Nederland zijn de Praxis filialen te vinden. Bij de winkels worden verschillende tuinhuizen tentoongesteld. En een groot voordeel is dat zo’n tuinhuis showroom zondag open is. 

Maar ook op de webshop kun je terecht. De Praxis staat bekend om een goede klantenservice. Ook voor klusadvies ben je er aan het juiste adres. En je kunt er bij de werkplaats tuinhuisjes laten maken
3: Showroom tuinhuis – Van Kooten tuinen buitenleven

Een blokhut en tuinhuis winkel met meerdere showrooms in Nederland, is Van Kooten. Van Kooten kan worden gezien als een speciaalzaak.

Op het gebied van tuinhuizen en blokhutten is de winkel toonaangevend. Er is niet alleen een ruim assortiment verkrijgbaar. Maar ook kunnen er tuinhuizen op maat worden gemaakt. 

Door heel Nederland heeft Van Kooten tuinhuis showrooms. Van Noord Holland tot in Gelderland. En zelfs net over de grens met België. Meer dan genoeg vestigingen om de tuinhuizen te bekijken. 

De klantenservice en het personeel heeft veel kennis over de tuinhuizen. Ook op het technische aspect
4: Tuinhuisje showroom – Blokhutwinkel

Niet te missen is ook de Blokhut winkel. Dit is een geweldige optie als je zoekt naar een tuinhuis van goede kwaliteit. In Zutphen vind je de tuinhuisjes showroom. Daar staan ruim 100 verschillende modellen. Je ziet er tuinhuizen, carports, veranda’s en nog veel meer. 

Ideaal om inspiratie op te doen voor jouw nieuwe tuinhuis. Per serie wordt er minimaal 1 tuinhuis showmodel tentoongesteld. Zodat je ook meteen een goed beeld krijgt van de andere modellen in een serie. 

Er zijn mooie tuinhuisjes te vinden voor een schappelijke prijs. En er zijn zelfs geregeld goede tuinhuis aanbiedingen
5: Ideale showroom tuinhuis – Blokhutspecialist

Woon je in de omgeving van Zuid-Holland of Gelderland? Dan zijn de blokhut showrooms van de Blokhut specialist leuk om te bezoeken.

De tuinhuizen zijn er in allerlei materialen. Online kun je de tuinhuizen op een handige manier met elkaar vergelijken. Dat kan met de vergelijkings knop

Ook als het om maatwerk gaat, is dit de juiste winkel. Het maken van tuinhuisjes of blokhutten op maat is een service die hier wordt aangeboden. Naar wens kun je de tuinhuizen ook laten impregneren
6: Grote blokhut showroom – DeBlokhut.nl

Als je met eigen ogen meerdere tuinhuizen wilt zien, kun je bij de Blokhut goed terecht. De Blokhut heeft een mooie showroom in Varsseveld, in Gelderland.

Hier staan zowel binnen als buiten diverse mooie tuinhuisjes opgesteld. Het ruime assortiment is online ook goed in te zien. 

Een fijne service is dat je blokhutten op maat kunt bestellen. Het bedrijf begrijpt dat niet elke tuin hetzelfde is. Daarom kan een tuinhuis op maat de juiste optie zijn. Het personeel denkt hierin graag mee en kan je passend advies geven. 

Zo is er altijd wel een tuinhuis dat precies op jouw specifieke wensen aansluit. 
7: Hoogwaardige tuinhuisje showroom – Tuinhuizen Specialist

Een fijne tuinhuis winkel met een grote showroom, is de Tuinhuizen specialist. De winkel heeft maar liefst 2 verschillende showrooms. Een daarvan vind je in Zuid-Holland en de ander in Gelderland. Samen bieden ze maar liefst 2200 vierkante meter aan showroom. 

Het leuke van de showrooms is ook, dat er vakkundig personeel rondloopt. Dat personeel kan je goed vertellen welke soorten tuinhuizen er zijn. En wat er bij jouw tuin het best kan passen. Indien gewenst, kan er zelfs een tuinhuis op maat worden ontworpen. 

Dat wordt met een 3D tekening gemaakt. En je kunt het nieuwe tuinhuis inzien met de 3D configurator
8: Fijne tuinhuisjes showroom – De Hoeve buitenleven

In de omgeving van Gelderland, is de tuinhuisjes showroom in Kesteren een aanrader. Dit is een geweldige winkel als je een tuinhuis showmodel wilt bezichtigen. Ze staan er namelijk van verschillende stijlen.

Een groot voordeel is dat de tuinhuizen hier niet duur hoeven te zijn. Met de prijs- en kwaliteitverhouding zit het bij deze tuinhuis winkel erg goed. 

Het personeel staat te popelen om je goed te helpen. Er kunnen tuinhuizen speciaal op maat worden gemaakt. Zodat ze precies aan jouw wensen voldoen. De koffie staat al klaar. 
9: Bekende showroom tuinhuis – Tuinbeurs Nederland

Een specialist op het gebied van tuinhuizen en blokhutten, is de Tuinbeurs Nederland. De blokhut showroom vind je in Emmen. Dit is een grote showroom die ook bekend is van televisie. Wat bovendien erg leuk is, is dat de tuinhuis showroom zondag open is. 

Al jaren zijn er tuinhuizen van goede kwaliteit. En alles wordt er bij de winkel zelf gemaakt. Zo kan een goede kwaliteit worden gegarandeerd. 

En wil je niet al te veel uitgeven? Maak dan gebruik van de tuinhuis showroom uitverkoop. Met regelmaat worden er mooie acties en aanbiedingen beschikbaar gesteld. 
10: Tuinhuisje showroom Brabant – Tuinhuiscentrum

In de omgeving van Brabant, is het Tuinhuis Centrum een aanrader. De tuinhuis en blokhut showroom is hier maar liefst 1000 vierkante meter groot. Het staat vol met mooie tuinhuis showmodellen. 

Het is een leuke showroom om inspiratie op te doen. Ook als je een tuinhuis op maat wilt bestellen. Dat is namelijk een goede mogelijkheid.

In de winkel kun je je daarover goed laten adviseren. En wil je liever vanuit huis jouw droom tuinhuis laten ontwerpen? Dan is de klantenservice goed te bereiken. 
11: Goede showroom tuinhuis – Azalp

Wil je een mooi tuinhuisje in een showroom bekijken? Dan kan dat in deze blokhut showroom in Brabant. De showrooms worden bij deze winkel Experience centers genoemd. Ze zijn 6 dagen per week geopend en telefonisch goed te bereiken. 

In de showroom zie je veel soorten modellen. En wil je niet teveel uitgeven? Dan is de tuinhuis showroom uitverkoop iets voor jou.

Een aantal keer per jaar zijn er mooie acties te vinden. De tuinhuis en blokhut showroom heeft jarenlange ervaring en weet jou goed te adviseren
12: Tuinhuisje showroom – Gadero

Gadero is een merk met meerdere vestigingen in Nederland. Ook internationaal kun je bij de winkel terecht. In België, Duitsland en Frankrijk. De producten die er worden verkocht zijn van goede kwaliteit. Er wordt dan ook gewerkt met de beste materialen

Bij Gadero kun je blokhutten van allerlei materialen kopen. Het maakt niet uit of je een metalen tuinhuis of een tuinhuis van douglas hout zoekt. Dat is geheid in het ruime assortiment aanwezig. 

Ook zijn mensen erg te spreken over de klantenservice. Je wordt door het personeel goed geholpen. 
13: Showroom tuinhuis – Schäffer Tuinhuizen

Nog een fijne showroom voor een tuinhuis is Schäffer Tuinhuizen. In Brabant vind je de showroom. Hier heb je met ruim 1200 vierkante meter aan oppervlakte genoeg inspiratie. 

Het personeel is hier goed opgeleid. En je krijgt gegarandeerd een tuinhuis van goede kwaliteit. Om de kwaliteit te garanderen krijg je jarenlange garantie. Er is bij de winkel van alles te zien. Of je nu een tuinhuis met plat dak of een tuinhuis met overkapping zoekt. 

De winkel staat bovendien bekend om het maatwerk. Daarbij zijn geen wensen te gek. Alles om jou het perfecte tuinhuis aan te kunnen bieden. 
14: Blokhut showroom – BlokhuttenOutlet.nl

Wil je een mooie indoor showroom voor een tuinhuis of blokhut bezoeken? Dan is de BlokhuttenOutlet in Drenthe een goede plek. In de grote showroom zijn er meer dan genoeg tuinhuizen te zien. Een geweldige winkel om veel inspiratie op te doen. 

En als je er dan toch bent, kun je je goed laten adviseren. Het personeel neemt graag de tijd voor je. In de blokhut showroom kunnen al je vragen worden beantwoord. Maar ook vanuit huis is de klantenservice goed te bereiken. 
15: Uitgebreide tuinhuisjes showroom – iGarden 

Een showroom waar je allerlei soorten tuinhuizen kunt vinden, is iGarden. Je kunt hier 6 dagen in de week de tuinhuis showmodellen bekijken. De tuinhuis showroom is goed bereikbaar. En niet alleen voor een tuinhuis ben je er aan het goede adres. 

Ook zijn er mooie natuurlijke afscheidingen, overkappingen en nog veel meer mooie producten voor buiten. Die worden aangeboden van bekende merken als Biohort. Waaronder ook de Biohort tuinhuisjes.
Hoe herken je een goede tuinhuis showroom?

De tuinhuis showroom is van goede kwaliteit, als er veel producten te zien zijn. En als het personeel je goed kan adviseren. Het is bijvoorbeeld erg handig als er van elke serie een passend tuinhuis showmodel te zien is. Dan krijg je een goed beeld van de tuinhuizen. 

Daarnaast is het fijn als de tuinhuis winkel maatwerk aanbiedt. Dan kun je jouw eigen tuinhuis of blokhut op maat laten maken. En daarmee compleet aan jouw eigen wensen voldoen. 

Nog een pluspunt is het, als de showroom goed te bereiken is. Dat je er makkelijk kunt komen met de auto of met het openbaar vervoer. En dat er voldoende ruimte is om te parkeren.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste tuinhuis showrooms geselecteerd?

De beste tuinhuis showrooms zijn geselecteerd op basis van grootte. In de showroom moet je veel tuinhuizen kunnen bewonderen. In het toplijstje staan de tuinhuis winkels waarbij dat mogelijk is. Daarnaast genieten de tuinhuis winkels van een redelijke naamsbekendheid. 

Waarom een tuinhuis showroom bezoeken?

Wil je een tuinhuis kopen? Dan geeft een tuinhuis showroom je inspiratie. Het is fijn om de tuinhuizen eerst met eigen ogen te zien. Om te bepalen welk tuinhuis goed bij je past. Je ziet de tuinhuizen in het juiste formaat. Kunt ze voelen en ervaren hoe ruimtelijk ze zijn. Online is dat lastig. Daarnaast is het leuk om een showroom te onderzoeken voor het advies. Het personeel kan je in de blokhut showroom goed helpen. En wil je een tuinhuis op maat? Dan is het handig om samen af te stemmen wat je precies wilt hebben. Het is natuurlijk ook altijd interessant om langs een blokhut outlet te gaan voor leuke prijzen!


Meer winkels met tuinhuizen: