Tuinpaviljoen 4×4 kopen? Deze 3 komen het beste uit de test

Een paviljoen van 4×4 meter is een grote vierkante overkapping voor in je tent of op de camping.

Met een tuinpaviljoen van deze grootte bied je een gezellig en beschut onderkomen aan 16 staande en 11 zittende personen.

Dat is ideaal als je een feest organiseert, met meerdere gezinnen op vakantie gaat of als je thuis het hele seizoen van de tuin wilt kunnen genieten.

In dit artikel lees je meer over deze veelzijdige paviljoens. Eerst bespreken we de top 3 beste tuinpaviljoens 4×4. Dat volgen we op met allerlei nuttige informatie om jou te helpen de beste te kiezen.

Dit zijn de 3 beste paviljoens 4x4m

Welke tuinpaviljoens 4×4 worden momenteel het meeste verkocht? De onderstaande partytent 4×4 top 3 geeft je de beste paviljoens voor verschillende doeleinden.

1. Het beste paviljoen 4x4m waterdicht: Toolport feesttent 4x4m waterdicht

Toolport-partytent-4x4-waterdicht

Een waterdicht tuinpaviljoen van 4×4 meter geeft je zekerheid. Deze waterdichte partytent van Toolport heeft een kwalitatief PVC zeil, zijwanden met grote ramen en een sterk stalen frame.

Het is een echte feesttent, ideaal voor verjaardagen of feestjes bij je vereniging. Je kunt hem zelfs als tijdelijke opslagruimte of overkapping van je zwembad gebruiken.

👍 Voordelen:

 • Waterdicht 500 g/m2 PVC doek.
 • Sterk stalen frame.
 • Inclusief zijwanden met grote ramen.
 • 1 jaar garantie.
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
 • Moet tijdens de winter en herfst worden afgebroken.
2. Het beste luxe tuinpaviljoen 4×4: Toolport tuinpaviljoen 4×4 polycarbonaat dak

Er zijn ook tuinpaviljoens die je het hele jaar door kunt laten staan. Dit product van Toolport is daar een goed voorbeeld van. Het is een luxe partytent met een waterdicht polycarbonaat dak en een sterk frame van aluminium.

Je krijgt er ook 4 zijwanden bij. Zo heb je zelfs in de winter een gezellige en beschutte plek om te zitten in je tuin.

👍 Voordelen:

 • Permanent gebruik ook in de winter.
 • Modern ontwerp.
 • Inclusief zijwanden die je open en dicht schuift.
 • Waterdicht en sterk polycarbonaat dak.
 • Sterk frame van gepoedercoat aluminium.

👎 Nadelen:

 • Duur.
 • Heeft een fundering nodig.
3. Het beste budget paviljoen 4×4: VidaXL partytent met zijwanden

tuinpaviljoen-vidaxl-4x4

Zoek je een tuinpaviljoen van 4 bij 4 meter voor eenmalig of kortstondig gebruik, dan is deze goedkope partytent van VidaXL een aanrader.

Het is een stevig en praktisch tuinpaviljoen met zijwanden die je opzet voor een feest en naderhand weer afbreekt. Hij doet precies waar je hem voor nodig hebt, maar voor echt langdurig gebruik is hij niet geschikt.

👍 Voordelen:

 • Uitstekend geprijsd.
 • Inclusief zijwanden voor extra beschutting.
 • Stevig frame van staal.
 • Dak van g/m2 PE zeil.
 • Inclusief montagemateriaal.

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor langdurig gebruik.
 • Afbreken bij hevig weer.
Voor wie is een tuinpaviljoen van 4×4 geschikt?

Een tuinpaviljoen van 4×4 meter is een perfecte keuze in een groot aantal situaties. Heb je beperkt ruimte of verwacht je minder dan 10 mensen, investeer dan in een kleinere partytent 3×3 meter of 2×2 meter.

Verwacht je een flink aantal gasten of bezoekers, dan is een grotere partytent een goede keuze.

Een paviljoen 4×4 is een uitstekende optie in een aantal situaties:

 • Onder een vierkant tuinpaviljoen plaats je een mooie grote ronde tafel met 10 stoelen of een comfortabele zithoek.
 • Gebruik hem als overkapping voor je zwembad, jacuzzi of speelveldje.
 • Het is een perfecte terrasoverkapping, vooral als je voor een permanent paviljoen 4×4 kiest.
 • Een paviljoen 4×4 is een ideale overkapping voor op de camping.
 • Ben je buiten of in huis aan het klussen, dan kan een tuinpaviljoen 4×4 zelfs dienen als tijdelijke overdekte opberg- of werkplaats.

Let hierop als je een tuinpaviljoen 4×4 koopt

Door te kiezen voor een paviljoen 4×4 heb je één belangrijke beslissing al gemaakt; die van de afmetingen. Daarmee kan je al een stuk selectiever zoeken. Toch zijn er nog voldoende aandachtspunten om op te letten voordat je op de bestelknop drukt.

Door goed na te denken over de volgende 3 aandachtspunten, kies je een perfect paviljoen 4×4 voor jou.

1. Heb je een waterdicht tuinpaviljoen 4×4 nodig?

Er worden tuinpaviljoens 4×4 aangeboden met waterdichte en waterafstotende daken. Een waterdicht dak zal ook bij harde regen geen water doorlaten. Een waterafstotend dak gaat op een gegeven moment wel lekken en kan dus alleen lichte regenbuitjes aan.

Je kiest voor een waterdicht paviljoen 4×4 als je zekerheid wilt dat je altijd een droge plek hebt om te zitten. Dat is als je het paviljoen een seizoen of het hele jaar wilt laten staan of als je er kwetsbare apparatuur onder zet.

Een waterafstotend dak is prima als je het paviljoen 4×4 spontaan of kortstondig opzet op dagen met lekker weer.

2. Wil je je paviljoen 4×4 kunnen sluiten?

Er worden paviljoens 4×4 aangeboden inclusief- of exclusief zijwanden. Je kunt je partytent zijwanden ook op een later moment nog aanschaffen om je paviljoen uit te breiden. Zijwanden geven je extra beschutting bij zon, neerslag en wind.

De meeste zijwanden hang je op wanneer je daar behoefte aan hebt. Bij goed weer is een open paviljoen voldoende om zon en lichte neerval te blokkeren. Als het weer dan slechter wordt kan je de zijwanden altijd bevestigen. Je feestje gaat gewoon door.

Een partytent met zijwanden voelt wel een stuk kleiner. Je verliest ook een groot gedeelte van je uitzicht en je ruimtelijke gevoel. Dit kan je voorkomen door maar 1 of 2 zijwanden op te hangen.

Zijwanden zijn handig als je meer beschutting zoekt, als je privacy wilt of als je je over de weersomstandigheden geen zorgen wilt maken.

3. Hoe wordt jouw tuinpaviljoen 4×4 verankerd?

Er zijn een aantal tuinpaviljoens 4x4m die je bij slecht weer moet afsluiten. Dat is bijvoorbeeld omdat ze met een windvlaag de lucht in worden getild of omdat het frame niet stevig genoeg is. Een goede verankering is vereist als je jouw paviljoen 4x4m aan de grond wilt houden.

Er zijn verschillende manieren waarop je daar aandacht aan besteedt:

 • Kies voor een tuinpaviljoen 4×4 met scheerlijnen en haringen. Deze zet je niet alleen via de palen aan de grond vast. Er zijn zelfs paviljoens van 4 bij 4 die met zandzakken worden geleverd.
 • Een paviljoen 4×4 met een nokgat is minder gevoelig voor windvlagen.
 • Permanente tuinpaviljoens 4×4 zet je extra stevig vast aan een fundering, zoals een betonpoer in de grond.

Een tuinpaviljoen 4×4 huren

Tuinpaviljoens van 4 bij 4 meter zijn groter dan gemiddeld. Je kunt er meer mensen onder kwijt dan dat je in een gemiddeld Nederlands gezin aantreft. Wil jij een tuinpaviljoen 4×4 kopen omdat je een feestje geeft, dan kan je ook overwegen deze te huren.

Huren is de beste oplossing als je het paviljoen eenmalig gebruikt. Je betaalt de huur en zit naderhand niet met een groot paviljoen dat je nooit meer opzet. Koop je het paviljoen omdat je deze regelmatig op wilt zetten, dan is huren geen goede optie voor je.

Waar koop ik het beste tuinpaviljoen van 4 bij 4 meter?

De beste plek om een tuinpaviljoen te kopen is bij een kwalitatieve leverancier, zoals Cranenbroek. Deze hebben fysieke winkels en vaak ook webwinkels.

Het voordeel van een fysieke winkel is dat je de paviljoens 4×4 in het echt bekijkt en beoordeelt. Bij webwinkels tref je vaak een groter aanbod én de beste aanbiedingen.

Welke winkel je ook kiest, met de informatie die je hier hebt gekregen wordt het maken van je keuze een stuk gemakkelijker. Je kiest het beste paviljoen 4×4 voor jouw tuin, situatie en budget.


Misschien ook interessant: