Beste stevige tuinstoel voor zware mensen (150-200 kg)

Met een tuinstoel voor zware mensen hoef je je geen zorgen te maken als je buiten zit.

Deze tuinstoelen kunnen een hoger gewicht aan en gaan dus minder snel defect. Dat is voor iedereen een fijn idee en voor zware mensen een hele geruststelling.

In dit artikel krijg je eerst van ons een lijst met de beste tuinstoelen voor zware mensen. Deze hebben allemaal een maximaal draagvermogen van 150 kilo of meer.

We bespreken daarna alles waarop je moet letten als je de beste stevige tuinstoel uitkiest.

10 perfecte tuinstoelen voor zware mensen

De onderstaande 10 tuinstoelen zijn allen uitermate geschikt voor zware mensen. Het zijn de beste brede en stevige tuinstoelen die nu te koop staan.

 1. Keter Troy Adirondack Tuinstoel (draagkracht 160 kilo)
 2. Brulo – ligstoel tuin inclusief tafel en hoofdkussen (draagkracht 180 kilo)
 3. MaximaVida teak houten stoel Sunda (2 stuks, draagkracht 150 kilo)
 4. Beliani TOSCANA (2 stuks, draagkracht 160 kilo)
 5. Post9 Adirondack Loungestoel (draagkracht 150 kilo)
 6. Siesta stapelbare tuinstoel Air XL (draagkracht 150 kilo)
 7. Rient Middel Riva relaxstoel met voetenbank (draagkracht 150 kilo)
 8. Acaza tuin relax zetel met matras (draagkracht 150 kilo)
 9. Terrasstoel Cosy (4 stuks, draagkracht 250 kilo)
 10. MaximaVida regisseursstoel XXL (2 stuks, draagkracht 150 kilo)

Wanneer heb je een tuinstoel voor zware mensen nodig?

Een tuinstoel voor zware mensen is uiteraard handig als iemand er gebruik van maakt die meer weegt dan gemiddeld. Maar deze brede tuinstoelen zijn ook extra stevig en sterk. Dat is in alle gevallen fijn om te weten.

Als je een tuinstoel voor zware mensen koopt, dan weet je dus al dat deze duurzaam is en lang meegaat. Kinderen die ermee spelen zullen hem niet snel kapot maken.

Het is ook een ideale keuze als je een tuinstoel zoekt die probleemloos intensief kan worden gebruikt. En dat voor een lange tijd.

Tip: hetzelfde geldt voor als je een fiets voor zware mensen koopt. Deze zijn extra stevig, sterk en duurzaam voor iedereen.

Waarop moet je letten als je een tuinstoel voor zware mensen koopt?

Ga jij op zoek naar de beste tuinstoel voor zware mensen? Dan is de onderstaande informatie met aandachtspunten en tips vast nuttig.

1. Het maximale draagvermogen

Het belangrijkste aandachtspunt om al je resultaten op te filteren is het maximale draagvermogen.

Vraag jezelf af hoeveel gewicht de tuinstoel voor zware mensen gemakkelijk moet kunnen dragen. Zo haal je dan alleen de tuinstoelen met een maximaal draagvermogen van 150 kg naar voren.

Zoek je een tuinstoel met een draagvermogen van 200 kilo, dan is het aanbod wat kleiner. Ze zijn er zeker wel, als je goed zoekt. Het maximale draagvermogen is het eerste waar je naar kijkt als je een tuinstoel voor zware mensen uitkiest.

2. De kenmerken van de tuinstoel

Nadat je een selectie hebt gemaakt met geschikte tuinstoelen op basis van het maximale draaggewicht, kijk je verder. De kenmerken van de tuinstoel zijn dan ook belangrijk.

 • Zware mensen zullen comfortabeler zitten als je voor brede tuinstoelen kiest.
 • Wil je een verstelbare tuinstoel voor zware mensen?
 • Het is handig als de tuinstoelen opstapelbaar zijn, zodat je ze gemakkelijk wegzet.
 • Moet de tuinstoel inklapbaar zijn?

Let op: kies je voor een verstelbare tuinstoel voor zware mensen? Zorg er dan voor dat ze van hoge kwaliteit zijn, want de scharnieren maken ze wat minder stevig.

3. Het materiaal

Tuinstoelen voor zware mensen zijn uiteraard gemaakt van sterk materiaal. Massief hout, kunststof en staal zijn dan veel voorkomende opties. Je kiest het materiaal echter voornamelijk voor het uiterlijk van de tuinstoel.

Hout is natuurlijk en sfeervol. Kunststof is veelzijdig en kan in allerlei kleuren en uitvoeringen worden geleverd. En staal is sterk en industrieel.

Er worden tuinstoelen voor zware mensen aangeboden in allerlei stijlen en kleuren. Het materiaal is daar een grote bijdrager aan. Kies een tuinstoel die je mooi vindt en die in je tuin past.

4. Hoeveel tuinstoelen heb je nodig?

Je kunt investeren in 1 tuinstoel voor zware mensen, maar dan is deze misschien anders dan de andere meubelstukken in je tuin. Investeer in een tuinset voor zware mensen en je hebt een complete set met stevige stoelen die bij elkaar passen.

Er worden tuinstoelen voor zware mensen aangeboden in hoeveelheden van 1, 2, 4 of 6 stuks. Voor eenheid in je tuin is een tuinset voor zware mensen een aanrader.

5. Extra opties

Vergeet ook niet om nog even na te denken over de extra opties die jouw tuinstoelen voor zware mensen moeten hebben. Dit zijn dan de meest gangbare keuzes:

 • Moet jouw tuinstoel voor zware mensen een voetenbank hebben?
 • Heb je behoefte aan een extra tafeltje bij je tuinstoel?
 • Worden de kussens bij de tuinstoel geleverd of moet je die apart aanschaffen?
 • Sommige tuinstoelen hebben een zonnescherm.

Alternatieven voor tuinstoelen voor zware mensen

Je zoekt een tuinstoel met een draagvermogen van 150 kg. Misschien heb je een tuinstoel met een draagvermogen van 200 kilo nodig. Er zijn alternatieven om te overwegen in plaats van een stevige tuinstoel.

Een kunststof ligbed, bijvoorbeeld, is comfortabel en vaak erg sterk. Ze worden regelmatig gemaakt met een maximaal draaggewicht van 150 kilo of meer. Kies voor een ligbed met wielen en deze is gemakkelijk te verplaatsen.

Een ander alternatief is een loungebed voor 2 of meer personen. Dit zijn stevige bedden die uit 1 stuk bestaan en die met gemak 150 kilo of meer kunnen tillen. Ze nemen wel meer plek in je tuin in dan een tuinstoel voor zware mensen.

Waar koop ik een goede tuinstoel voor zware mensen?

Tuinstoelen voor zware mensen zijn te koop bij alle tuinwinkels en doe-het-zelf zaken. Het belangrijkste om op te letten is het maximaal draaggewicht en daarna is het alleen nog een keuze maken.

Het internet is een ideale plaats om een tuinstoel voor zware mensen uit te kiezen. Daar kan je de filters instellen op het maximale draaggewicht en zie je direct alle tuinstoelen die bij je zoekopdracht passen.

Gebruik de andere aandachtspunten hierboven besproken en je maakt vast een uitstekende keuze.
Veelgestelde vragen

Hoeveel kilo kan een standaard tuinstoel dragen?

Het standaard maximale draaggewicht voor tuinstoelen is vaak 100 of 110 kilo. Tuinstoelen voor zware mensen kunnen wel 150 kilo of 200 kilo dragen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een tuinstoel voor zware mensen?

De tuinstoel is sterk genoeg om meer gewicht te dragen. De tuinstoel is breder, zodat zware mensen comfortabeler kunnen zitten. De tuinstoel is extra stevig, vooral als deze verstelbaar is scharnieren heeft.


Meer om te relaxen in de tuin: