Tweeling buggy kopen? Bekijk de Top 10 beste!

Wil je 2 kinderen in een buggy mee kunnen nemen? Ga dan voor een tweeling buggy. Deze buggy is geschikt voor 2 kinderen.

Het maakt daarbij niet uit of dat kinderen van dezelfde- of verschillende leeftijden zijn. We maken de zoektocht graag wat makkelijker.

Daarom selecteerden we de 10 beste tweeling buggy’s. Daarnaast geven we je meer informatie. Ontdek wat je moet weten bij het kopen van een twin buggy. 

Top 10 van de beste tweeling buggy’s

Zoek je een goede tweeling buggy? Wij hebben de 10 beste twin buggy’s voor je geselecteerd. Met de volgende tweeling buggy’s weet je zeker dat je een goede in huis haalt:

1: Beste buggy tweeling – Deryan Luxe Rolo X2

Van het merk Deryan is de Luxe Rolo X2 een erg stevige tweeling buggy. Dit is een compacte tweeling buggy van stevige kwaliteit. Het gebruiksgemak staat bij deze buggy voorop. Met één hand klap je de buggy in en kun je hem verstellen. 

In alle wielen zit vering. Daardoor merk je er weinig van als je over een hobbeltje rijdt. De schokken worden door de vering opgevangen. 

Er is plaats voor 2 kinderen tot 4 jaar van maximaal 22 kg. De rug- en voetensteun kan worden versteld in 3 verschillende standen
2: Goede tweeling buggy – Puck Join Twin buggy

De twin buggy van het merk Puck is ideaal voor 2 kinderen. Die kinderen kunnen dezelfde, maar ook een andere leeftijd hebben. De buggy is geschikt voor kids tot 4 jaar. Per zitje is 15 kg het maximaal belastbare gewicht

De twee buggy’s zitten met een handig koppelstuk aan elkaar vast. Per zitje kan de rugleuning worden ingesteld. Ook de voetensteun is verstelbaar. Bepaal zelf hoe je de zit- of lighouding wilt hebben. 

De zonnekap is bovendien erg handig. En er zijn ventilatieroosters voor een goede lucht doorstroom.
3: Tweeling buggy goedkoop – Prénatal Tweeling buggy

Zoek je een goedkope tweeling buggy? Dan is de buggy van Prénatal een goede optie. De prijs kwaliteit verhouding van deze buggy is erg goed. De buggy is compact, praktisch en aangenaam voor jou en jouw kleine. 

Beide zitjes zijn los van elkaar verstelbaar. Jouw kids kunnen zowel liggen als zitten in deze buggy. Daarnaast hebben beide zitjes een eigen zonnekap. De zitjes zijn geschikt voor maximaal 15 kg. Voor de regen is de bijgeleverde regenhoes erg praktisch. 

Gebruik je de buggy niet? Dan vouw je hem op. Dat gaat erg eenvoudig. De buggy neemt zo minder ruimte in beslag. 
4: Stevige twin buggy – Joie Aire Twin

De Joie Aire twin buggy is erg handig in gebruik. De tweeling buggy is geschikt voor kinderen tot 4 jaar. Per zitje bedraagt het maximale gewicht 15 kg. Zelf weegt de tweeling buggy 11,8 kg. Dat is voor een twin buggy vrij licht. 

De tweeling buggy kun je makkelijk inklappen en verstellen. De rugleuning kan in meerdere posities worden versteld. En dat geldt ook voor de voetensteun. Voor de voetensteun zijn er 2 posities mogelijk. 

Op de buggy zitten handige zonnekappen met vensters waar jouw kids doorheen kunnen kijken. Is er neerslag? Dan bevestig je eenvoudig de regenhoes om de buggy heen. 
5: Tweeling buggy compact – Joovy Kooper X2

Zoek je een compacte tweeling buggy die je vanaf de geboorte kunt gebruiken? Dan is de Joovy Kooper X2 een handige optie. Deze twin buggy heeft diverse voordelen. 

Het grootste pluspunt is dat de tweeling buggy opvouwbaar is. En dan wel tot een klein formaat. Bijna alle onderdelen zijn opvouwbaar. Daardoor is dit een van de meest compacte twin buggy’s die er is. 

Ook is de buggy erg stevig. Kinderen tot wel 22 kg mogen plaatsnemen. Zij genieten van een ruime en comfortabele zit. Vanwege de vering hebben jouw kids weinig last van hobbels en drempels. 
6:  Duo buggy goedkoop – Xadventure Duo

Aan de duo buggy van Xadventure heb je een stevige buggy voor 2 peuters of baby’s. En dat voor een gunstig prijskaartje. De zittingen kunnen onafhankelijk van elkaar worden versteld. Je kunt kiezen voor een zitstand of een stand waarbij jouw kleine bijna ligt

Per zitje bedraagt het draagvermogen maximaal 15 kg. De duo buggy weegt zelf 12,5 kg

Erg handig zijn bij deze buggy de zwenkwielen voorop. Daarmee neem je met gemak scherpe bochten. De plooibare zonnekap en het boodschappenmandje komen ook vaak van pas. 
7: Praktische buggy tweeling – Joie Evalite Duowagen

Zoek je een praktische buggy voor 2 kids vanaf 6 maanden? Dan is de Joie Evalite een geschikte buggy. Je vervoert jouw tweeling in deze buggy achter elkaar. De zitjes kunnen met maximaal 15 kg worden belast en zijn apart van elkaar te verstellen

Onder de zitjes zit een handige boodschappenmand. En boven de zitjes kun je een zonnekap uitklappen. 

De tweeling buggy is inklapbaar. Dat maakt dat je de buggy makkelijk opbergt en vervoert als je hem niet gebruikt. Na het inklappen kan de buggy nog steeds zelfstandig blijven staan. 
8: Handige buggy tweeling – Ding Amigo Tweeling kinderwagen

Ook de Ding Amigo tweeling buggy is een aanrader. Het handige van deze kinderwagen is, dat je de zitjes ook als autostoelen kunt gebruiken. De zitjes zijn er voor kinderen tot 3 jaar. Het maximale gewicht is 15 kg per stoeltje

Op de buggy zitten speciale adapters. Daardoor is het mogelijk om de kinderzitjes op meerdere manieren te plaatsen. Jouw tweeling kan naar je toe kijken, of van je af kijken. Ook passen er zitjes op van verschillende formaten
9: Buggy tweeling compact – Babyphant Luxe Elena 

Bij deze tweeling buggy van Babyphant zitten jouw kids achter elkaar. Het draagvermogen is 15 kg per zitje. Dit wordt niet voor niets een luxe buggy genoemd. De buggy is van alle gemakken voorzien. 

Het meest handige is misschien wel het formaat. Op de momenten dat je de tweeling buggy niet gebruikt, klap je hem in. Dat gaat erg makkelijk. Na het inklappen is de buggy zo klein, dat hij in de meeste kofferbakken past. 

Bovendien is de buggy erg veilig. Dat komt door de 5 puntsgordel, de beugel en de zonnekap. Ook de parkeerremmen en verende wielen maken de buggy prettig en veilig. 
10: Verstelbare buggy tweeling – Luxiqo Tweeling kinderwagen

Een buggy die ook zeker in de top 10 thuishoort, is die van het merk Luxiqo. Jouw twee kids genieten in deze buggy van een aangename rit. Dat komt door de vering. Die is niet alleen in de wielen, maar ook in het frame aanwezig. 

Daarnaast is de Luxiqo tweeling buggy stevig en compact. Na het opvouwen krijgt de buggy een bijzonder klein formaat. Dat maakt dit een handige buggy voor op reis. Ook de ventilatieroosters zijn onderweg erg prettig. 

De buggy is er voor kids tot 3 jaar. Het maximale gewicht per zitje bedraagt 15 kg
Tweeling buggy kopen: Hier let je op

Ga je een tweeling buggy kopen? Dan doe je dat het liefst in één keer goed. Het is een aardige investering als je een goede wilt kopen. Verdiep je daarom in de belangrijkste eigenschappen. Daarmee voorkom je een miskoop. We zetten ze voor je op een rij:

Soort 

Er zijn tweeling buggy’s met 2 zitjes achter elkaar of naast elkaar. Die tweeling buggy’s worden ook wel duo buggy’s genoemd. Met de term duo buggy wordt precies hetzelfde bedoeld. Het gaat om een buggy voor 2 kinderen, van dezelfde- of verschillende leeftijden. 

Ook bestaat er een tweeling kinderwagen. De tweeling kinderwagen is steviger dan een buggy. De kinderwagen heeft een sterker frame. Vaak zijn de zitjes van een kinderwagen ook geschikt voor in de auto. 

Opbergruimte

Onder de kinderzitjes kan er ruimte zijn om spullen mee te nemen. Als je dat belangrijk vindt, kijk dan of dit boodschappenmandje aanwezig is. Het formaat van het mandje kan variëren. Wil je dus veel mee kunnen nemen? Kijk dan of het mandje groot genoeg is. 

Opvouwbaar

Een tweeling buggy die klein en opvouwbaar is, is nog praktischer. Je gebruikt de buggy immers niet de hele dag door. Op de overige momenten wil je niet dat de tweeling buggy in de weg staat. Daarom is een opvouwbare buggy wel zo handig. 

Hoe compact de tweeling buggy is, verschilt. Na het opvouwen blijven er grote verschillen in het formaat van de buggy’s. Kijk dus altijd goed wat de afmetingen zijn na het inklappen

Waar je ook op kunt letten is of de opvouwbare tweeling buggy makkelijk te vervoeren is. Bij diverse soorten zit een handgreep aan de zijkant. Daar kun je de buggy mee optillen

Daarnaast kan een ingeklapte buggy soms uit zichzelf al blijven staan. Ook dat is een handige eigenschap. 

Verstelbare zitjes

Verstelbare zitjes zijn wel zo prettig. Ook als het om een tweeling buggy gaat. De rugleuning kun je dan instellen. Zo creëer je verschillende zit- en ligstanden. Soms is het ook mogelijk om de voetsteun aan te passen. 

Het verschilt of je dat trapsgewijs in kunt stellen of dat je volledig handmatig de instellingen kunt bepalen. Soms kies je uit verschillende standen en soms zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is daarnaast niet altijd mogelijk om het zitje volledig plat te leggen.

Wat bij een tweeling buggy extra handig is, is als de zitjes los van elkaar te verstellen zijn. Dat is bijvoorbeeld handig als slechts 1 van de 2 kids een dutje wil doen. 

Wielen

De tweeling buggy is vanwege de breedte al snel vrij lomp. Het is dan wel zo praktisch als de buggy wendbaar is. Daarvoor kun je letten op de wielen. Vraag jezelf bijvoorbeeld af of er zwenkwielen op de buggy zitten. 

Zwenkwielen staan erom bekend veel wendbaarheid te geven. De wielen kunnen in alle richtingen draaien. Dat maakt het makkelijk om scherpe bochten te maken. Ideaal in steden of in winkels. 

Bij de wielen kun je ook letten op vering. Bij sommige tweeling buggy’s is er vering in de wielen aanwezig. Dat is comfortabel bij heuvels of hobbels. De schokken worden dan door de wielen opgevangen. Jouw tweeling heeft daar in mindere mate last van. 

Veiligheid

Ga je 2 kinderen met de buggy vervoeren? Dan moet dat wel veilig kunnen. Kijk daarvoor goed of de kinderen stevig vastgezet kunnen worden. Een 3- of 5 puntsgordel is in dat geval erg handig. Een beugel voor het zitje kan er ook voor zorgen dat de kinderen blijven zitten. 

Bij veiligheid kun je ook denken aan vergrendeling. Die vergrendeling komt meestal op 2 manieren voor. 

Enerzijds kun je de wielen vergrendelen. Als je de tweeling buggy wilt parkeren, zet je de wielen daarmee vast. Zo kan de buggy niet ongewenst wegrijden. 

Ook is het inklapsysteem soms vergrendelbaar. Daardoor kun je de buggy alleen inklappen, als je hem van de vergrendeling af haalt. 

Merk

Koop je een tweeling buggy van een goed merk, dan weet je dat het met de kwaliteit wel goed zit. Bekende merken zijn de kinderwagens van Maxi Cosi, Koelstra en Deryan. Ook het merk Xadventure, Prénatal en Joie zijn bekende merken voor een buggy. Verder is de tweeling buggy van Maclaren populair. 

Prijs

De prijs voor een tweeling buggy begint bij zo’n €150,-. Ook in onze top 10 is dat het bedrag voor een goedkope buggy voor een tweeling. Dat bedrag kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Gemiddeld ligt de prijs voor een tweeling buggy rond de €380,-

Wil je een goedkope buggy kopen? Dan is het slim om rekening te houden met kinderwagen aanbiedingen. Ook tweedehands kun je goede buggy’s vinden.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de 10 beste tweeling buggy’s geselecteerd?

In de top 10 staan alleen de beste tweeling buggy’s. Om die 10 buggy’s te selecteren, vergeleken wij veel verschillende tweeling buggy’s. Daarbij werd met name gelet op de prijs kwaliteit verhouding. Alle specificaties en beoordelingen werden eveneens in het besluit meegenomen.  

Wat kost een tweeling buggy gemiddeld?

Voor de tweeling buggy betaal je gemiddeld rond de €380,-. In onze top 10 komen goedkopere- en duurdere tweeling buggy’s voor. 


Meer buggy’s: