Uebler F24 fietsendrager – Review & Ervaringen

Zoek je een stevige fietsendrager voor 2 fietsen? Dan is de Uebler F24 misschien iets voor jou. Met de Uebler F24 neem je eenvoudig 2 fietsen mee.

De fietsendrager is licht van gewicht en erg compact. Ideaal voor op vakantie of als je eens verder van huis een rondje wilt maken. 

In dit artikel geven we je een duidelijk overzicht van de Uebler F24. We zetten eerst de kenmerken op een rijtje.

Ook geven we je de grootste plus- en minpunten en vertellen we je over de prijs, reviews en geschikte alternatieven. 

Kenmerken van de Uebler F24

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Uebler F24 vervoer je 1-2 fietsen. 
 • Geschikt voor elektrische fietsen, sportfietsen en stadsfietsen: het draagvermogen en de wielgoten maken het mogelijk om diverse soorten fietsen mee te nemen. 
 • Draagvermogen van maximaal 60 kg: het maximaal belastbaar gewicht is 60 kg. Dat is per fiets maximaal 30 kg.
 • 13 polige stekker: voor verlichting en elektriciteit heb je uitgebreide opties. 
 • Inklapbaar: de Uebler F24 kan worden ingeklapt. Het is een opvouwbare fietsendrager die compact kan worden gemaakt voor het opbergen. 
 • Niet kantelbaar: de fietsendrager kan niet worden gekanteld. Als de fietsen op de fietsendrager vastgezet zijn, kun je de achterklep niet meer openen.


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

 • Eenvoudige montage: je bevestigt de Uebler F24 op een makkelijke manier op de trekhaak. Uebler heeft daarvoor een speciaal gepatenteerd systeem. Je schuift de fietsendrager op de trekhaak en klikt hem vast. De bijgeleverde handleiding legt stap voor stap uit hoe je dat doet. 
 • Lichtgewicht: met een gewicht van slechts 12 kg is de Uebler F24 een lichtgewicht fietsendrager. Dat is handig bij het monteren en demonteren van de fietsendrager. Ook als je de fietsendrager op gaat opbergen is het lichte gewicht handig. 
 • Inklapbaar: de Uebler F24 kan worden ingeklapt. Het is een opvouwbare fietsendrager. Dat is handig voor het opbergen. De compacte fietsendrager neemt weinig ruimte in beslag. 
 • Brede wielgoten: de Uebler F24 heeft brede wielgoten. Daarmee zijn de afmetingen geschikt voor banden van verschillende breedtes. 
 • Diefstalbeveiliging: de frameklemmen en de trekhaakbevestiging heeft een slot. Met de geïntegreerde sloten vergrendel je zowel de fiets als de fietsendrager. Dat geeft veiligheid tegen diefstal. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Niet kantelbaar: de fietsendrager kan niet worden gekanteld. Het is daarmee niet mogelijk om de achterklep te openen. Je hebt geen toegang meer tot de kofferbak als de fietsen op de fietsendrager staan. 
 • Niet stevig genoeg: dat de Uebler F24 licht is van gewicht, biedt voordelen. Echter heeft het ook een nadeel: de fietsendrager is minder stevig. De fietsen zijn veel zwaarder dan de fietsendrager. Dat maakt dat de fietsendrager heen en weer beweegt tijdens het rijden. 

Prijs en aanbieding

De Uebler F24 kost gemiddeld 500 a 600 euro. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is bij de Uebler F24 goed in orde. In vergelijking met andere Uebler fietsendragers, is dit een betaalbare variant. En voor dat bedrag krijg je wel een kwalitatief sterke fietsendrager

Regelmatig zijn er aanbiedingen te vinden voor de Uebler F24. Daarmee haal je de fietsendrager voor een gunstig bedrag in huis.

Bekijk hier de huidige aanbieding >>

Uebler f24 review

Het monteren 

De Uebler F24 staat bekend om de eenvoudige montage. Daar is dan ook goed over nagedacht. Met de Uebler iQ sluiting zet je de fietsendrager snel en makkelijk aan de trekhaak. Daar hoef je niet handig voor te zijn. Ook vereist het weinig kracht. 

Stevige bevestiging

De fietsen worden zowel aan het frame als aan de wielen vastgezet. Aan het frame met de frameklemmen. Die eveneens vergrendelbaar zijn. De wielen worden vastgezet met ratel riemen. Daarmee zet je precies de druk die nodig is. 

Wat zijn goede alternatieven?

Uebler X21

Uebler-x21

De Uebler X21 is een geschikt alternatief. Deze fietsendrager is geschikt voor 2 (elektrische) fietsen. Al jaren komt de Uebler X21 goed uit de test. De trekhaak fietsendrager is erg licht en stabiel.

Uebler i21

De Uebler i21 is een stevige fietsendrager voor 2 fietsen. De fietsendrager is geschikt voor elektrische fietsen. Verder is de Uebler i21 licht van gewicht en kan hij gekanteld worden. Verder is dit een inklapbare fietsendrager. 

Gebruikerservaringen

De ervaringen van gebruikers zijn overwegend positief. De fietsendrager is volgens reviews bijzonder functioneel. Gebruikers zijn erg te spreken over het lichte gewicht en het compacte formaat. Het kost weinig tijd om de fietsendrager te monteren en op te bergen

De Uebler F24 staat bekend om de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het enige jammere is dat de fietsendrager niet gekanteld kan worden. Verder laten reviews zijn dat de fietsendrager erg efficiënt en handzaam is. 

Conclusie en ons eindoordeel

De Uebler F24 is een erg degelijk fietsendrager. Het handige is dat je hem snel monteert en in een handomdraai stevig vast zet. Je hoeft amper kracht te zetten. 

De lichtgewicht fietsendrager heeft ook nog eens een compact formaat. Waardoor het opbergen makkelijker wordt. Daarmee is de Uebler F24 ideaal voor op vakantie. De fietsendrager heeft een gunstige prijs kwaliteitverhouding.


Veelgestelde vragen

Hoe moet je de Uebler F24 op de trekhaak bevestigen?

Het monteren van de fietsendrager op de trekhaak werkt via een erg gebruiksvriendelijk systeem. Dat systeem komt alleen bij Uebler voor. Je schuift de fietsendrager op de trekhaak en kantelt hem. Als je klik hoort staat de fietsendrager stevig vast. Dat kost weinig kracht. Met de geïntegreerde sloten kun je de fietsendrager vervolgens vergrendelen. 

Is de Uebler F24 geschikt voor een elektrische fiets?

Ja, de Uebler F24 is geschikt voor een elektrische fiets. Je kunt er zelfs 2 elektrische fietsen mee vervoeren. Mits de fietsen samen niet meer dan 60 kg wegen. De brede wielgoten zijn geschikt voor de e-bike.