Uebler i21 kopen? Review & Ervaringen (Getest)

De Uebler i21 staat bekend als een van de beste fietsendragers op de markt. Het is niet gek dat de fietsendrager goed in de smaak valt.

Het model blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Met de fietsendrager kun je alle typen fietsen vervoeren. 

De montage is eenvoudig, er is diefstalbeveiliging en de fietsendrager is kantelbaar. De fietsendrager is ideaal om op te bergen.

Dat komt enerzijds door het lichte gewicht. En anderzijds doordat de fietsendrager opvouwbaar is. 

Kenmerken van de Uebler i21

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Uebler i21 kun je 1-2 fietsen vervoeren.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, sportfietsen en stadsfietsen: vanwege het draagvermogen en de verstelbare wielgoten kun je allerlei type fietsen meenemen.
 • Draagvermogen van 60 kg: het maximaal belastbare gewicht is 60 kg. Voor 2 fietsen komt dat neer op 30 kg per fiets.
 • 13 polige stekkeraansluiting: uitgebreide verlichting en elektrische functies. Met adapter ook geschikt voor een 7 polige stekkeraansluiting.
 • Inklapbaar: de Uebler i21 is in te klappen. Het compacte formaat is makkelijk als je de fietsendrager op wilt bergen.
 • Kantelbaar: met een voetpedaal is de Uebler i21 60 graden kantelbaar. Je behoudt daarmee toegang tot de kofferbak. Als uitbreiding kun je ook gaan voor een 90 graden kantelmechanisme. Dat is handig voor een camperbus, mits de trekhaak daarvoor geschikt is.


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

 • Diefstalbeveiliging: ook de veiligheid is gedacht. De fietsendrager beschikt over diefstalbeveiliging. Op de frameklem en de trekhaakbevestiging zit een slot. Als de fietsen op de fietsendrager staan, kun je ze vergrendelen. 
 • Bijzonder compact: de Uebler i21 is bijzonder compact te krijgen. Met het inklappen krijg je de fietsendrager tot een erg klein formaat. Daarnaast zijn de framehouders afneembaar. Dat is ideaal voor het opbergen. 
 • Lichtgewicht: de fietsendrager is erg licht. De Uebler i21 weegt 13,3 kg. Daarmee is het een van de lichtste fietsendragers op de markt. 
 • Handige accessoires: de Uebler i21 is uit te breiden met handige accessoires. Bij de fietsendrager kun je een opbergtas bestellen. Daarmee zorg je ervoor dat de fietsendrager veilig wordt opgeborgen. 

  Daarnaast kun je er een bijbehorende oprijgoot bij bestellen. Met de oprijgoot krijg je de fietsen makkelijker op de fietsendrager. Je hoeft niet meer te tillen.

  Ook voor de oprijgoot is er een opbergtas beschikbaar. De fietsendrager is ook beschikbaar met Distance Control. Een geïntegreerde hulp bij het parkeren. 
 • Makkelijk te monteren: bij de fietsendrager zit een duidelijke handleiding. Het monteren en demonteren is erg eenvoudig. Daar draagt het lichte gewicht ook aan bij. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Achterlichten kwetsbaar: de achterlichten zijn niet stevig genoeg. De kunststof behuizing kan snel breken of beschadigen tijdens het monteren. 
 • Prijzig: de Uebler i21 is relatief duur in aanschaf. 

Prijs en aanbieding

In vergelijking met andere fietsendragers, is de Uebler i21 vrij prijzig. Houd rekening met een prijs van zeker 700 euro. Wel zijn er regelmatig gunstige aanbiedingen

Daarnaast is de verhouding tussen prijs en kwaliteit optimaal. Voor de prijs krijg je een stevige fietsendrager van hoogwaardige kwaliteit. Aan een degelijke gebruiksvriendelijkheid is zeker gedacht. 


Uebler i21 review

Uebler i21 review

Monteren

De Uebler i21 zet je vast op de trekhaak. Er wordt een heldere handleiding bijgeleverd. De duidelijke instructies maken het monteren en demonteren eenvoudig. Je hebt daar geen extra bevestigingsmateriaal voor nodig. 

De fietsen worden op 2 plekken vastgezet. Met een frameklem aan het frame en met wiel riemen bij de banden. Dat vastzetten kost weinig kracht. 

Het is ook mogelijk om de fietsen met 1 persoon op de fietsendrager te plaatsen. Dat vereist echter wel meer inspanning. Tenzij je een oprijgoot bij de fietsendrager bestelt. 

Kantelen

De Uebler i21 is kantelbaar. Het kantelen werkt met behulp van een voetpedaal. Hierdoor kost het weinig kracht. En is het makkelijk om alleen te doen. Na het kantelen houd je voldoende afstand over om de achterklep van de auto te openen. 

Compact en stijlvol design

Bij het ontwerpen van de Uebler i21 is gedacht aan het opbergen. Het design is erg compact te krijgen. Dat komt goed van pas bij het opbergen van de fietsendrager.

Daarnaast is het een lichtgewicht fietsendrager met een stijlvol zwart design. En kun je een handige opbergtas bestellen. 

Wat zijn goede alternatieven?

Uebler x21

De Uebler x21 is vergelijkbaar met de Uebler i21. Ook de Uebler x21 is geschikt voor 2 (elektrische) fietsen. Daarnaast komt de Uebler x21 wegens de vele handige eigenschappen goed uit de test. Het is een stabiele en lichte fietsendrager. 

Uebler f24

Uebler f24 alternatief

Ook de Uebler f24 is een geschikt alternatief. De Uebler f24 is eveneens geschikt voor 2 (elektrische) fietsen. Daarnaast is de fietsendrager licht van gewicht. En kan de Uebler f24 opgevouwen worden tot een compact formaat. 

Gebruikerservaringen

Uit de reviews komt naar voren dat de Uebler i21 van goede kwaliteit is. De Uebler i21 wordt door gebruikers aangeraden. Dat komt mede door het compacte formaat. Ook het lichte gewicht valt goed in de smaak. Al met al positieve ervaringen. 

Bovendien blijkt het monteren en demonteren eenvoudig te zijn. De handleiding geeft je duidelijke instructies. De fietsen kunnen stevig worden bevestigd voor een stabiele rit. Het enige minpunt is de kwetsbaarheid van de achterlichten

Conclusie en ons eindoordeel

Al met al kan gesteld worden dat de Uebler i21 een ideale fietsendrager is. De fietsendrager is vlot te monteren en eenvoudig op te bergen. Het lichte gewicht is makkelijk in gebruik. Het kantelmechanisme is praktisch

Je merkt aan alles dat er goed over het ontwerp van de fietsendrager is nagedacht. Bovendien komt de fietsendrager goed uit de test.


Veelgestelde vragen

Hoeveel fietsen kan ik met de Uebler i21 meenemen?

Met de Uebler i21 neem je maximaal 2 fietsen mee. Dat kunnen sportfietsen zijn, stadsfietsen of zelfs elektrische fietsen. De 2 fietsen mogen samen maximaal 60 kg wegen.  

Is de Uebler i21 beveiligd tegen diefstal?

Ja, de Uebler i21 beschikt over diefstalbeveiliging. Er is een slot aanwezig in de frameklem en in de trekhaakbevestiging. Op die manier vergrendel je enerzijds de fiets aan de fietsendrager. En anderzijds de fietsendrager aan de trekhaak. De Uebler i21 is daarmee erg veilig tegen diefstal.