Uebler X21 Fietsendrager – Review & Ervaringen

Wil je 2 fietsen meenemen op vakantie of wil je eens elders fietsen? Dan is een fietsendrager erg handig. De Uebler X21 kan een goede optie zijn.

Op de trekhaak neem je makkelijk 2 (elektrische) fietsen mee. In dit artikel vertellen we je alles wat je over de Uebler X21 moet weten. We gaan eerst in op de kenmerken, plus- en minpunten.

Daarna geven we je informatie over de prijs, beoordelingen en geschikte alternatieven.

Kenmerken van de Uebler X21

 • Geschikt voor maximaal 2 fietsen: met de Uebler X21 vervoer je 1-2 fietsen.
 • Geschikt voor elektrische fietsen, sportfietsen en stadsfietsen: het draagvermogen en de wielgoten zijn geschikt voor alle typen fietsen.
 • Draagvermogen van max 60 kg: de 2 fietsen mogen samen maximaal 60 kg wegen. Dat is maximaal 30 kg per fiets. Een flink draagvermogen waarmee je allerlei typen fietsen kunt vervoeren.
 • 13 polige stekker: uitgebreide opties voor het aansluiten van verlichting en elektriciteit.
 • Inklapbaar: in een makkelijke handeling klap je de fietsendrager in. Het compacte design is eenvoudig op te bergen. 
 • Kantelbaar: met een voetpedaal kantel je de fietsendrager. Ook als de fietsen al op de fietsendrager staan, kun je de achterklep openen. De kofferbak blijft bereikbaar.


Dit zijn de grootste pluspunten ✅

Uebler-x21
 • Lichtgewicht: de Uebler X21 weegt slechts 13,5 kg. Daarmee hoort de Uebler X21 bij de lichtgewicht fietsendragers. Dat lichte gewicht is functioneel bij het opbergen, monteren en demonteren.
 • Kantelbaar: ook als de fietsen op de fietsendrager zijn bevestigd, kun je de achterklep openen. Als je nog iets uit de achterbak wilt pakken, blijft dat door dit mechanisme mogelijk.
 • Geïntegreerde diefstalbeveiliging: de Uebler X21 beschikt over diefstalbeveiliging. Zowel het frame als de trekhaak aansluiting is te vergrendelen met sloten. Daarmee weet je zeker dat de fietsen en de fietsendrager goed vast staan. En kun je ze makkelijker even onbeheerd achterlaten. 
 • Handig met opbergen: een praktisch pluspunt is ook de mogelijkheid tot inklappen. De opvouwbare fietsendrager kan erg compact worden gemaakt. Bij het opbergen neemt de Uebler X21 zo weinig ruimte in. 

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Prijzig: voor een fietsendrager is de Uebler X21 vrij prijzig. De Uebler X21 is vergeleken met andere fietsendragers relatief duur in aanschaf. 
 • Kwetsbare verlichting: de achterlichten hebben een kunststof behuizing. Die behuizing is echter vrij kwetsbaar. Er zijn snel beschadigingen. 

Prijs en aanbieding

Vergeleken met andere fietsendragers is de Uebler X21 enigszins prijzig. Bij de prijs moet je denken aan zo’n 700 euro. Daar staat wel kwaliteit tegenover. Je krijgt er een stevige fietsendrager voor terug, met handige functionaliteiten. 

Wil je de Uebler X21 kopen? Ga dan op zoek naar een aanbieding. Met regelmaat worden er interessante aanbiedingen aangeboden.

Bekijk hier de huidige aanbieding >>

Uebler X21 review

Het kantelen

De Uebler X21 is kantelbaar. Daardoor blijft het mogelijk om de achterklep te openen. Mocht je nog iets uit de achterbak willen pakken, dan kan dat. 

De Uebler X21 kantel je door middel van een voetpedaal. Dat kost weinig kracht. Daardoor is het makkelijk om alleen te doen. 

Bevestiging fiets

Voor het vastzetten zijn er frameklemmen en riemen. De fietsen worden dus zowel aan het frame als aan de wielen vastgezet. 

De frameklemmen zijn verstelbaar. Hierdoor kunnen alle soorten fietsen worden vastgezet. Bij de wielen gebeurt dat met een ratel riem. Daarmee klem je de fietsen niet strakker dan nodig is. 

Wat zijn goede alternatieven?

Uebler i21

Uebler-i21-alternatief

De Uebler i21 is vergelijkbaar met de Uebler X21. De Uebler i21 is een fietsendrager voor 2 fietsen. Dat kunnen sportfietsen, racefietsen of elektrische fietsen zijn. Daarnaast is het type inklapbaar, licht van gewicht en kantelbaar

Uebler F24

Uebler f24 alternatief

Daarnaast is de Uebler F24 is een goed alternatief. Deze fietsendrager is net als de Uebler X21 geschikt voor 2 (elektrische) fietsen. De Uebler F24 is een compacte lichtgewicht fietsendrager

Gebruikerservaringen

Bij gebruikers valt de Uebler X21 goed in de smaak. Als je kijkt naar de reviews, zijn de ervaringen erg positief. Het doordachte ontwerp is makkelijk te monteren. Ook het lichte gewicht maakt het monteren en opbergen eenvoudig

De fietsen kunnen op een veilige en stabiele manier worden vervoerd. Verder komt uit de ervaringen naar voren dat de geïntegreerde sloten waardevol zijn. Het is een gebruiksvriendelijke, compacte en eenvoudig kantelbare fietsendrager

Conclusie en ons eindoordeel

Al met al raden wij de Uebler X21 aan. Voor de prijs krijg je een fietsendrager van erg goede kwaliteit. De fietsendrager is eenvoudig in gebruik, efficiënt op te bergen en stevig. Je merkt dat er goed over dit ontwerp is nagedacht. 

Ook de diefstalbeveiliging biedt voordelen. Je kunt de fietsen met een gerust hart even onbeheerd achterlaten. Een erg functioneel model.Veelgestelde vragen

Is de Uebler X21 geschikt voor de elektrische fiets?

Ja. Met de Uebler X21 kun je zelfs 2 elektrische fietsen vervoeren. Het maximale gewicht van die 2 fietsen mag opgeteld 60 kg zijn. De wielgoten zijn daarnaast erg geschikt voor de e-bike. En er is genoeg ruimte tussen de fietsen. Ze staan niet tegen elkaar aan. 

Is Uebler X21 makkelijk op te bergen?

Aan het opbergen is zeker gedacht. De Uebler X21 is op te vouwen tot een compacte fietsendrager. De fietsendrager neemt dan weinig ruimte in beslag. Hierdoor kan je hem makkelijk kwijt. Na het inklappen is het zelfs mogelijk om de fietsendrager in de auto te vervoeren.