Uittrekbaar windscherm kopen? Top 7 uitschuifbare windschermen

Zoek je een uittrekbaar windscherm? Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten om de juiste te vinden. 

Eerst zetten we de top 7 beste uitschuifbare windschermen op een rijtje. Daarna kom je te weten wat een uitschuifbaar windscherm precies is en waar je op moet letten.

Ook geven we je geschikte alternatieven. 

De 7 beste uittrekbare windschermen

In deze top 7 staan uitschuifbare windschermen van verschillende formaten. Ook verschillende windschermen in de manier waarop ze worden bevestigd. Zo zit er altijd wel een geschikte optie zijn voor bij jou thuis. Alle 7 blinken de windschermen uit in kwaliteit: 

1: Best windscherm uittrekbaar (140×300) – Pro Garden Windscherm

Pro-Garden-Windscherm-tuin

Een erg goed uittrekbaar windscherm, is deze van Pro Garden. Dit windscherm is gebruiksvriendelijk, stevig en stijlvol. De mooie zwarte kleur staat goed in elke tuin, op elk terras of op elk balkon. Op zonnige dagen creëert het doek schaduw. En je geniet van privacy

Het windscherm is 300 centimeter lang en 140 centimeter hoog. Ook is hij beschikbaar in de afmetingen: 160×300 centimeter. Het frame is gemaakt van aluminium. Dat staat bekend om de stevigheid en het lichte gewicht




2: Goed uittrekbaar windscherm (160×300) – VidaXL Windscherm

VidaXL-Windscherm-tuin

Zoek je een uittrekbaar windscherm van 160×300 centimeter? Dan is dit VidaXl scherm iets voor jou. Het scherm heeft een zwarte kleur en is gemaakt van polyester. Dat scherm biedt ook bescherming tegen UV stralen

Het frame van de cassette is gemaakt van staal. Een erg stevige constructie dus. De prijs en kwaliteit zijn bij dit windscherm erg goed met elkaar in verhouding. Het scherm kun je daarnaast in nog meer kleuren en maten bestellen. 

Ook handig: dit windscherm heeft een automatische terugrolfunctie. Het doek kan zichzelf automatisch oprollen in de cassette. 




3: Inklapbaar terras windscherm (160×240) – VidaLife terrasscherm inklapbaar

VidaLife-windscherm-inklapbaar

Dit windscherm van Vida Life is een ideaal windscherm voor een terras. Ook als balkon windscherm kan dit scherm geschikt zijn. De beugel kun je namelijk op de grond, maar ook aan de muur bevestigen. Het windscherm kan verticaal en horizontaal gebruikt worden. 

De afmetingen zijn 240 x 160 centimeter. Het scherm kun je eenvoudig inklappen. Dan haal je de vergrendeling los en klap je de stalen stokken naar binnen. Het doek van polyester is volledig water- en vuilafstotend. Ook worden UV stralen geheel weerkaatst. 

De looks mogen er ook zijn. Dit windscherm is een stijlvolle toevoeging aan jouw tuin, balkon of terras. 




4: Windscherm uitschuifbaar (160×500) – VidaXL blauw windscherm

Een groot en stevig windscherm is dat van VidaXL. Het windscherm is 5 meter breed en 1,6 meter hoog. Het frame is gemaakt van staal en het windscherm zelf van polyester. De blauwe kleur is een echte eyecatcher op jouw terras, balkon of in jouw tuin.

Het uitschuifbare windscherm heeft een automatische oprolfunctie. Het biedt veel privacy. En je krijgt er schaduw mee op zonnige dagen. Het scherm is namelijk ook UV-bestendig. Daarnaast kan het doek niet scheuren en is het bestand tegen water




5: Uittrekbaar windscherm terras (180×400) – Red Deco PHOENIX

Red-Deco-PHOENIX-oprolbaar-windscherm

Lijkt een uittrekbaar windscherm van 180×400 centimeter je een goede maat? Dan is dit windscherm van Red Deco de juiste optie. De meeste windschermen zijn niet hoger dan 160 centimeter. Bij dit type is dat wel het geval. En het scherm is maar liefst 4 meter lang

Die afmetingen geven je veel privacy en comfort. Niet alleen kun je nu uit de wind zitten, maar ook kun je windvrij staan. En de meeste mensen kunnen niet eenvoudig over het windscherm heen kijken. Er zit ook geen venster in. 

Het doek is automatisch oprolbaar. En kan makkelijk worden gespannen met het handvat.




6: Doorzichtig uitschuifbaar windscherm (180×300) – Brulo transparant windscherm

Brulo-oprolbaar-windscherm-doorzichtig

Een mooi doorzichtig windscherm in de maten 180×300, is die van Brulo. Het meest opvallende aan dit windscherm is het doek. Dat doek is namelijk transparant. Hierdoor behoud je je uitzicht. In meerdere tinten kun je het transparante doek bestellen. 

Het frame is gemaakt van aluminium. Een stevig materiaal dat niet kan roesten. Het windscherm kan er compact in worden opgerold met een automatisch mechanisme. En wil je het windscherm uitklappen? Dan doe je dat handig met het handvat.  




7: Dubbel windscherm uittrekbaar (200×600) – MINA Dubbel scherm

Een extra breed en hoog windscherm, is die van Mina. Dit scherm is 2 meter hoog en 6 meter lang. Je geniet dus optimaal van je privacy.

Het is amper mogelijk om over het scherm heen te kijken. Het zonnescherm bestaat uit 2 delen. Dat geeft stevigheid en maakt het scherm stormvast

Ook is het doek voorzien van een UV beschermingslaag. Dat kan UV stralen volledig weerkaatsen. Daarnaast is het doek waterbestendig en vuil afstotend. En het is scheurvast

Met het handige handvat kun je het doek spannen en vergrendelen. Het frame is van aluminium gemaakt. 




Wat is een uittrekbaar windscherm?

Een uittrekbaar windscherm is een scherm dat je voor het gebruik uittrekt. Dat spreekt misschien voor zich. Toch behoren nog meer soorten windschermen tot deze categorie. 

Namelijk ook het windscherm dat inklapbaar of opvouwbaar is. Dat kan ook als uittrekbaar worden gezien. Voor gebruik moet je de panelen of stokken namelijk vaak uit elkaar trekken. Pas dan is het windscherm effectief. 

Uittrekbaar windscherm kopen: Waar let je op?

Een uittrekbaar windscherm is een investering. Het liefst koop je het scherm in één keer goed. En dat kan best lastig zijn, als er zo veel keuze is. Daarom is het slim om op jouw wensen te filteren. Op de volgende eigenschappen kun je letten:

Automatisch mechanisme

Een erg handige eigenschap bij het uittrekbare windscherm, is het terug rolmechanisme. Dat gebruik je als je het scherm niet meer nodig hebt. En het weer op wilt rollen in de cassette. 

Vaak gaat dit oprollen bij een uittrekbaar windscherm automatisch. Het scherm wordt door een verende werking recht opgerold. Het automatische systeem bespaart je moeite. En geeft je de zekerheid dat het scherm goed is opgerold, zodat het niet kan beschadigen

Formaat

Het formaat van een uitschuifbaar windscherm moet geschikt zijn voor jouw tuin, terras of balkon. Dat is iets om op te letten. Een erg veel voorkomend maat is 160×300 centimeter

De hoogte van het scherm is meestal zo’n 1,4 of 1,6 meter. Toch zijn er ook windschermen met een hoogte tot 2 meter

Dit zijn windschermen die veel privacy geven. Je kunt immers amper nog over hoge windschermen heen kijken. Ook blokkeren ze de wind nog effectiever. Niet alleen zit je windvrij, ook als je staat heb je geen last van de wind. 

Voor een windscherm is 3 meter een vrij gangbare maat. Echter kun je bij de breedte ook denken aan een windscherm van 4 meter of 5 meter. Het is daarbij ook maar net hoeveel ruimte jij windvrij wilt maken. Bij een breedte van 6 meter ga je naar een 2 delig oprolbaar windscherm. 

Scherm vormgeving

windscherm uitschuifbaar

Bij het doek van het uittrekbare windscherm kun je op verschillende aspecten letten. Kijk bijvoorbeeld naar de vormgeving. Het doek van een uitschuifbaar windscherm is beschikbaar in allerlei kleuren

Ook kun je gaan voor een doorzichtig windscherm. Daarbij geniet je van meer lichtinval en uitzicht. Een niet-transparant windscherm heeft juist weer meer als voordeel dat je van meer privacy geniet. 

Kwaliteit scherm

Het scherm kan ook over andere eigenschappen beschikken. Zo kan het voorzien zijn van een UV beschermingslaag. Op zonnige zomerdagen komt dat goed van pas. Dan is het windscherm goed te gebruiken voor het creëren van schaduw. 

Wat je ook wel eens ziet, is een scheurvast scherm. Dat scherm is extra stevig en gaat langer mee. Bovendien kan het scherm bestand zijn tegen water en vuil. Handige functionaliteiten om op te letten. 

Materiaal frame

De cassette van het windscherm is meestal gemaakt van staal of aluminium. Beide materialen zijn erg stevig. Staal is echter net iets steviger. Ook als het compact is, kan het materiaal nog veel stevigheid bieden. 

Daarnaast heeft ook aluminium voordelen. Aluminium is sterk, licht van gewicht en kan goed tegen roest

Prijs

De prijs van een uittrekbaar windscherm varieert. Een grote rol speelt het type windscherm en het formaat. Een inklapbaar windscherm is over het algemeen goedkoper. In de top 7 gaat de prijs daarvoor vanaf €60,-

Het uittrekbare windscherm is over het algemeen wat duurder. Daarbij moet je minimaal rekening houden met €70,-. De prijs kan daarbij oplopen richting de €300,-. Bij een groter formaat, neemt de prijs vaak toe. Dat zie je ook terug in de top 7. 

Alternatieven voor een uitschuifbaar windscherm

Twijfel je of een uitschuifbaar windscherm iets voor jou is? Dan zijn er gelukkig meerdere alternatieven. Een windscherm dat oprolbaar is, komt bijvoorbeeld erg dicht in de buurt. Dit scherm kun je uittrekken of oprollen. 

En wil je het over een andere boeg gooien? Dan is ook de partytent een optie. Een handig alternatief is hierbij de uittrekbare partytent. Deze partytent heeft een handig harmonica frame, waarmee je het formaat kunt vergroten.




Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste uittrekbare windschermen geselecteerd? 

Voor het selecteren van de beste uittrekbare windschermen, zijn veel windschermen vergeleken. Er is gekeken naar de specificaties, prijs en kwaliteit. Op deze punten werden de windschermen naast elkaar gelegd. Ook de reviews van gebruikers speelden een rol. 

Waar kun je een uittrekbaar windscherm kopen?

Online heb je voor het kopen van een uittrekbaar windscherm veel mogelijkheden. Bij bol.com alleen al zijn veel handige windschermen te koop. Maar ook fysieke winkels bieden de uitschuifbare windschermen aan. Denk aan zaken als de Praxis, Gamma of de Hornbach. Of discountwinkels als de Lidl en Action. 






Meer windschermen: