Dit zijn de beste verfmerken van 2024

Of je nu een professionele schilder inhuurt of zelf aan de slag gaat. Voor het beste eindresultaat is het gebruik van goede verfmerken bij schilderwerk een must.

Maar, wat zijn nu eigenlijk de beste verfmerken?

Om je te helpen hebben we uitgebreid onderzoek voor je gedaan en verschillende verfmerken met elkaar vergeleken. In dit artikel kom je er dan ook achter wat de 8 beste verfmerken van dit moment zijn.

Verderop lees je waar we de beste merken verf op getest hebben en wat de kosten ervan zijn. Maar ook welke verf een professioneel schilder gebruikt en wat de verschillen zijn tussen A- en B-merken.

De 8 beste merken verf op een rij

Als je op zoek bent naar verf voor binnen of buiten is het maken van een keuze soms lastig. Door het grote aanbod weet je niet welke verfmerken het beste zijn. En dat begrijpen we maar al te goed!

We hebben dan ook heel veel verfmerken met elkaar vergeleken en voor je getest. Uit deze test hebben we onderstaande top 8 beste merken verf samengesteld. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt!

1. Sigma Coatings

Het verfmerk Sigma Coatings, kortweg Sigma, is geliefd onder veel professionele schilders. En dat is niet voor niets!

Sigma heeft een ruim aanbod hoge kwaliteit verf, beits en lak voor zowel binnen als buiten. Het merk staat misschien wel het meest bekend om zijn geweldige lijn muurverf. En gelukkig is deze verf tegenwoordig ook voor de particulier te verkrijgen.

Eén van de voorwaarden van deze Nederlandse verffabrikant is dat alle verf hoogwaardige dekking biedt. Maar ook dat de verf het milieu zo min mogelijk belast. Duurzaamheid staat dan ook hoog in het vaandel bij Sigma Coatings. 
2. Sikkens

Een tweede Nederlandse verffabrikant in de toplijst: Sikkens. Dit merk is bij uitstek geschikt voor professioneel schilderwerk en is dan ook geliefd onder vakspecialisten. Maar ook voor de particulier produceert Sikkens hoogwaardige beits, verf en lak.

De lijn bestaat uit verfproducten voor zowel binnen als buiten en geschikt voor verschillende ondergronden. Sikkens produceert kras- en slijtvaste verf die ook nog eens geen vingerafdrukken achterlaten!

Sikkens heeft als doel gesteld zichzelf continu te blijven ontwikkelen, waardoor ze altijd marktleidende producten uitbrengen. Alle producten zijn gemaakt voor het beste dekkingsresultaat met duurzaamheid in het achterhoofd.
3. Wijzonol

Ook Wijzonol is één van de beste verffabrikanten van Nederlandse bodem. Zowel de fervente doe-het-zelver als professionele schilders maken gebruik van Wijzonol verf.

Ze blinken uit in het produceren van verfproducten die perfect toegepast kunnen worden gedurende Nederlandse weersomstandigheden.

Het assortiment bestaat uit verschillende soorten lak, verf en beits voor binnen en buiten. Voor welk product je ook gaat, je bent gegarandeerd van hoogwaardige kwaliteit.
4. Flexa

Flexa is van oorsprong een verf merk wat is uitgebracht door de firma Sikkens. Verf van Sikkens werd voorheen puur voor de professionele schilder gemaakt. Om deze reden heeft het bedrijf Flexa voor de particulier op de markt gebracht.

De verf van dit merk staat bekend om zijn goede dekking en het makkelijk aanbrengen ervan. De productlijn bestaat uit een groot assortiment kleurstellingen voor verschillende materiaalsoorten. Een perfecte keuze voor de serieuze doe-het-zelver!
5. Histor

Ook Histor is op de markt gebracht door een overkoepelend merk: Sigma. En eigenlijk om dezelfde reden waarom Sikkens Flexa heeft ontwikkeld. Met Histor kun je als particulier gebruik maken van hoogwaardige verfproducten.

De productlijn bestaat uit een breed assortiment verschillende kleuren verf voor zowel binnen als buiten. Hun muur- en plafondverf die in één keer dekken zijn echter het meest bekend.
6. Farrow & Ball

Het Engelse bedrijf Farrow & Ball produceert al sinds jaar en dag kwalitatief hoge verfproducten. Het merk staat bekend om hun complexe kleurenpalet en wordt eigenlijk alleen maar in interieurspeciaalzaken verkocht.

Het leuke aan alle verschillende kleuren is dat alle namen een achterliggende betekenis hebben. Sommige zijn geïnspireerd op historische gebouwen, en andere weer op natuurgebieden

Ten opzichte van andere merken zijn alle producten op waterbasis. Dit resulteert in milieuvriendelijke en veilig te gebruiken verf.  
7. Koopmans

Ook Koopmans is een verfproducent die zijn oorsprong heeft in Nederland. Al jarenlang is dit merk één van de meest bekende in ons land. Waar ze vroeger op ambachtelijke manier verf maakten, zijn ze nu één van de grootste producenten.

Het merk onderscheidt zich door verf te maken op basis van lijnolie. Ze staan het meest bekend om de productie van kwalitatief hoge verf speciaal voor tuinhout. Maar eigenlijk kun je bij Koopmans terecht voor allerlei soorten lak en verf, voor zowel binnen als buiten.
8. Trimetal

Trimetal staat bekend om zijn uitgebreide lijn verfproducten waarmee je iedere klus kan klaren. Het grote assortiment bestaat namelijk uit verf voor allerlei ondergronden. Zo kun je er terecht voor onder andere muurverf, maar ook metaalverf bijvoorbeeld.
Wat kosten de beste verfmerken?

Nu weet je welke verfmerken het beste zijn. Dan is het ook wel zo fijn om te weten met welke prijs je rekening moet houden. Zo kun je voor jezelf bepalen welk verfmerk het beste bij je budget past.

Hieronder hebben we per merk de beste verfsoorten met bijbehorende prijzen voor je opgesomd:

MerkNaamToepassingInhoudVerbruikPrijs (gemiddeld)
SigmaS2U NovaBinnenshuis1 liter11 m²/liter€ 60,-
SikkensRubbol BL RezistoBinnenshuis1 liter10-12 m²/liter€ 60,-
WijzonolAquaBuitenshuis750 milliliter10,5 m²/liter€ 45,-
FlexaExpertBinnenshuis1 liter10 m²/liter€ 40,-
HistorCleanBinnenshuis2,5 liter25 m²/liter€ 35,-
Farrow & BallLakBinnenshuis750 milliliter9 m²/liter€ 50,-
KoopmansAcrylmat SuperBinnenshuis1 liter8-10 m²/liter€ 15,-
TrimetalPermacryl AE BrillantBinnenshuis1 liter14 m²/liter€ 60,-

Welke professionele verf gebruiken schilders?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de meeste professionele schilders gebruik maken van Wijzonol, Sikkens of Sigma.

Maar, welke van deze drie verfmerken zijn nu het beste om je muren te verven? En welk merk kun je het beste gebruiken als je buitenshuis aan de slag wilt? Wij zochten het voor je uit!

Binnenshuis: Beste muurverf merk

De meeste professionals gebruiken Sikkens of Sigma als het gaat om binnenschilderwerk.

Dus, welke is volgens de professionele schilder dan het beste? Na uitgebreid onderzoek wordt Sikkens als beste muurverf merk verkozen boven Sigma.

Buitenshuis: Beste verfmerk voor buiten

De beste verfsoort voor buiten die gebruikt wordt door professionals is alkydverf. Deze verf op oliebasis is zeer geliefd door zijn sterke en hoog kwalitatieve eigenschappen.

En als het aan de professionele schilder ligt, is Wijzonol het beste verfmerk voor buitenschilderwerk.

Verschillen tussen A- en B-merken verf

Als we het hebben over A-merken verf komen we al gauw uit bij Wijzonol, Koopmans, Sikkens en Sigma. Bekende B-merken zijn bijvoorbeeld Histor en Flexa.

Maar, wat zijn nu eigenlijk de grootste verschillen tussen A- en B-merken verf?

Als je kiest voor een A-merk kun je rekenen op verf die gemakkelijk aan te brengen is en een lange levensduur heeft.

Ook het eindresultaat is in vele gevallen een stuk mooier ten opzichte van een B-merk. Een tegenhanger is dat A-merken vaak duurder zijn dan B-merken.
Veelgestelde vragen

Wat zijn de exclusieve verf merken?

Als we het hebben over exclusieve verfmerken, dan steekt er 1 merk met kop en schouders bovenuit. Het Engelse verfmerk Farrow & Ball wordt namelijk exclusief verkocht bij interieur speciaalzaken.

Welk Duits verfmerk is het beste?

Na onderzoek hebben we geconcludeerd dat Zero het beste Duitse verfmerk is. Het bedrijf produceert een brede lijn verfproducten van hoge kwaliteit. Professionele schilders in Duitsland maken dan ook niet voor niets graag gebruik van Zero.

Wat is het beste Engelse verfmerk?

Voor de beste verf uit Engeland moet je bij CROWN zijn. Dit verfmerk produceert al sinds jaar en dag verf van topkwaliteit. 

Wat zijn mooie verfmerken uit Nederland?

Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen komen veel van de beste verfmerken van Nederlandse bodem. Als je deze vraag stelt aan een professioneel schilder, zullen Sigma en Sikkens als beste verfmerk genoemd worden. Voor de particuliere doe-het-zelver staan Flexa en Histor hoog op de lijst.


Meer over verf: