Verrijdbare buitenkeuken? Beste mobiele buitenkeukens op wielen

Een verrijdbare buitenkeuken rijd je naar je terras of overkapping als het lekker weer is. Je kunt dan heerlijk buiten eten klaarmaken en opeten.

Het is een ideale oplossing voor diners met familie en vrienden, BBQ’s en gezellige momenten met je gezin. Ben je klaar met koken, dan rijd je hem weer terug naar zijn opslagplaats.

Denk jij eraan om een buitenkeuken aan te schaffen die verrijdbaar is? Dan investeer je in een plek om buiten te koken, die niet in de weg staat als je hem niet gebruikt.

Wij helpen je deze te vinden, met een top 5 beste mobiele buitenkeukens. Daarna krijg je alle informatie die je nodig hebt bij het maken van een goede keuze.

De 5 beste verrijdbare buitenkeukens van dit moment

Deze lijst bevat alle beste buitenkeukens op wielen die momenteel te koop worden aangeboden.

 1. Alice’s Garden Gas BBB D’artagnan (BBQ op wielen, 5 branders)
 2. Grill Guru kamado tafel met 2 wielen (exclusief kamado grill zelf)
 3. Campingaz Xpert 100L gasbarbecue (2 wielen, 2 branders)
 4. MetaalEnzo The Big Chef (groot betonnen blad, opbergruimte, 4 wielen en kamado inclusief)
 5. Outdoorchef Australia 425 G gasbarbecue (5 branders, 2 wielen, BBQ)

Wat is een verrijdbare buitenkeuken?

Een verrijdbare buitenkeuken is een verzamelnaam voor een keukenmeubel op wielen, specifiek voor gebruik buiten. Dit kan dus een BBQ zijn, maar ook een heel keukenblok of een tafel voor je kamado grill.

Het handige van buitenkeukens die verrijdbaar zijn, is dat je ze niet permanent op 1 plek moet neerzetten. Je slaat een mobiele buitenkeuken ergens op als je hem niet gebruikt en haalt hem tevoorschijn als de gelegenheid of het weer zich aandoet.

Zo hoef je dus geen permanente buitenkeuken te laten aanleggen als je toch buiten wilt kunnen koken.

Voor wie is een buitenkeuken met wielen geschikt?

Een buitenkeuken op wielen is ideaal voor iedereen met een mooi terras of eetplek buiten. Deze eetplek wordt optimaal benut als je er een buitenkeuken naartoe kunt rijden en er ook kunt koken.

Dat maakt verrijdbare keukens buiten ideaal in een groot aantal situaties:

 • Je wilt tijd met je gezin buiten kunnen doorbrengen en daar ook eten als het weer goed is.
 • Je geeft graag dinerfeestjes en wilt je gasten een mooie eetplek aan kunnen bieden.
 • Je houdt van barbecueën of grillen en wilt daar een grote BBQ voor aanschaffen.
 • Je hebt een overkapping of een tuinhuis met overkapping en wilt daar meer tijd doorbrengen.
 • Je wilt buiten kunnen koken, maar niet altijd naar een keukenblok of BBQ moeten kijken als je buiten zit.

Welke verschillende verrijdbare buitenkeukens zijn er?

De mogelijkheden zijn groot als je een buitenkeuken die verrijdbaar is zoekt. Dit lijstje geeft je een idee van de opties die je hebt als je het assortiment doorloopt.

 • Een BBQ op wielen
 • Een verrijdbaar keukenblok
 • Een tafel voor je kamado grill

Waar moet je op letten als je een verrijdbare buitenkeuken gaat kopen?

Je weet nu wat de mogelijkheden zijn en in welke situaties een verrijdbare buitenkeuken echt een uitkomst biedt. Het is tijd om naar de winkel te stappen.

Let hierbij op de volgende aandachtspunten en je voorkomt een miskoop:

1. Een keukenblok of een gasbarbecue?

Vraag jezelf eerst af wat je precies in je verrijdbare buitenkeuken klaar wilt maken. Als je regelmatig barbecuet, dan is het goed om te investeren in een mooie uitgebreide gasbarbecue op wielen.

Ben je iemand die groenten en vlees wil kunnen snijden buiten? Wil je je gehele maaltijd klaar kunnen maken en niet alleen een BBQ tot je beschikking hebben? Dan is een verrijdbaar keukenblok beter voor jou.

Tip: heb je al een kamado grill? Investeer dan in een verrijdbare buitenkeuken met een daarvoor bestemde plaats. Je hebt dan alles bij elkaar voor een heerlijke buitenmaaltijd.

2. De afmetingen

Er zijn grote en kleine buitenkeukens die verrijdbaar zijn. Vraag jezelf af wat jij nodig hebt. Een grote buitenkeuken neemt niet alleen meer plek in als je hem gebruikt. Je moet hem ook ergens kunnen opstellen op momenten dat je hem niet gebruikt.

Aan de andere kant krijg je bij een grote verrijdbare buitenkeuken ook veel meer ruimte om je eten voor te bereiden. Ze hebben vaak ook opslagruimte onderop, waar je ingrediënten, kolen of keukengerei op kunt slaan.

De afmetingen die jij nodig hebt worden dus bepaald door de ruimte die je tot je beschikking hebt in je tuin en in de schuur. Je maakt deze keuze ook door te kijken naar hoeveel werkruimte je zelf graag wilt hebben als je in je verrijdbare buitenkeuken aan het koken bent.

3. De accessoires en extra’s

Als laatste denk je ook even na over wat je nog meer bij je verrijdbare buitenkeuken nodig hebt. Er zijn dan een aantal punten om te overwegen.

 • Hoeveel branders moet jouw verrijdbare buitenkeuken hebben?
 • Wil je je verrijdbare buitenkeuken kunnen aansluiten aan het water of de elektriciteit? Dan kan je investeren in een keukenblok met wasbak en koelkast.
 • Hoe zit het met het keukengerei, zoals een snijplank, BBQ tang, messen en andere benodigdheden? Zijn deze inbegrepen en waar bewaar je ze dan? Sommige verrijdbare buitenkeukens hebben handige hangers en stangen waar je ze bewaart tot je ze nodig hebt.

Kan je een verrijdbare buitenkeuken ook zelf maken?

Iedere doe-het-zelver kan een verrijdbare keuken maken. Dit hoeft namelijk geen ingewikkeld meubelstuk te zijn. Een werkblad, plek voor de BBQ of grill en wat opslagruimte is eigenlijk al voldoende.

Vergeet uiteraard niet om de wieltjes onder de verrijdbare buitenkeuken te bevestigen.

Waar je rekening mee moet houden is dat het materiaal bestand is tegen eventuele hitte die vrijkomt tijdens het koken. Het is ook belangrijk dat het materiaal enigszins weerbestendig is, ook al sla je je buitenkeuken bij slecht weer overdekt op.

Waar koop ik een goede verrijdbare buitenkeuken?

Iedereen die liever niet met gereedschap in de weer gaat, kan een verrijdbare buitenkeuken ook zelf kopen. Dat doe je bij de grote tuinspeciaalzaken of bij een online warenhuis. Ga je hier veel geld in investeren, dan is het altijd beter om de BBQ winkel zelf te bezoeken.

Ga op zoek naar een mooie verrijdbare buitenkeuken aanbieding, zodat je een goede prijs betaalt. Met de informatie die je hier gekregen hebt, vind je deze zonder problemen.
Veelgestelde vragen

Hoe duur is een verrijdbare buitenkeuken?

De prijs voor een buitenkeuken die verrijdbaar is begint bij ongeveer €200. Voor een uitgebreid verrijdbaar keukenblok inclusief kamado grill betaal je makkelijk meer dan €2000.

Welke alternatieven zijn er voor verrijdbare buitenkeukens?

Verrijdbare buitenkeukens zijn niet goedkoop. Hier vind je enkele lager geprijsde alternatieven: een Dutch oven (grote pan aan kookstatief), een pizza oven, een buiten kookkachel, een gietijzeren goulashketel die je op een houtvuur zet en een ouderwetse kampvuurplaats.


Misschien ook interessant: