Wahoo vs Garmin: Welke fietscomputer is het beste?

Je bent op zoek naar een fietscomputer en komt dan al gauw uit bij een Garmin of Wahoo fietscomputer.

Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen de fietscomputers van deze merken? Wij zochten het voor je uit.

In dit artikel vergelijken we fietscomputers van zowel Wahoo als Garmin. Je leest onder andere wat de grootste verschillen zijn, maar ook welk merk beter scoort.

Garmin vs Wahoo fietscomputers vergeleken

Garmin is al sinds jaar en dag een van de grootste namen als het gaat om GPS-navigatie. Het merk produceert niet alleen GPS-apparaten, maar staat vooral bekend om hun sporthorloges en fietscomputers.

De fietscomputers van dit merk zijn eenvoudig in gebruik en van hoge kwaliteit.

Wahoo is een vrij jong bedrijf wat zich voornamelijk richt op de productie van fitnessartikelen. Onlangs heeft dit merk een aantal fietscomputers geproduceerd, waarmee ze de grootste concurrent van Garmin werden.

De fietscomputers van dit merk staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wahoo vs Garmin: De grootste verschillen

Om je te helpen de beste keuze te maken hebben we Garmin en Wahoo fietscomputers met elkaar vergeleken. De grootste verschillen tussen deze twee merken vind je hieronder.

Aanbod

Wahoo heeft op dit moment twee modellen op de markt gebracht. Deze fietscomputers zijn geschikt voor zowel de recreatieve als prestatiegerichte wielrenner. Qua aanbod heb je dus een ruimere keuze als je kiest voor Garmin.

Garmin heeft fietscomputers in verschillende prijsklassen en die geschikt zijn voor meerdere doeleinden. Zo zijn er computers voor langere ritten of speciaal voor e-bikes. Maar ook voor de prestatiegerichte fietser kun je bij Garmin terecht.

Prijs

Qua prijs-kwaliteit zit je met een Wahoo fietscomputer gebakken. De modellen die Wahoo uitgebracht heeft zijn van hoge kwaliteit en kosten tussen de 275 en 375 euro.

Garmin daarentegen heeft een groter aanbod fietscomputers in meerdere prijsklassen. Voor de goedkopere modellen moet je denken aan zo’n 200 tot 300 euro. Voor de duurste Garmin fietscomputer leg je zo’n 600 euro neer.

Navigatie

GPS en navigatie zijn twee van de sterkste punten in Garmin fietscomputers. De gekleurde kaarten zijn uitgebreid, gedetailleerd en eenvoudig af te lezen.

De navigatie op Wahoo fietscomputers is eenvoudiger met weinig kleur. Dit maakt het aflezen van de kaarten wel duidelijk.

Gebruiksvriendelijkheid

Garmin staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid van hun fietscomputers. Het navigeren op de displays via touchscreen of knoppen is eenvoudig.

Dit wil niet zeggen dat Wahoo fietscomputers niet makkelijk in gebruik zijn. Garmin blinkt hier gewoonweg meer in uit.

Scherm

De schermen van Wahoo en Garmin fietscomputers verschillen het meest in het kleurgebruik. Wahoo schermen hebben geen kleur en kunnen enkel in helderheid aangepast worden. Garmin maakt wel gebruik van gekleurde schermen.

Touchscreen

Garmin heeft een aantal fietscomputers die voorzien zijn van een touchscreen scherm. Wahoo fietscomputers hebben dit niet. De fietscomputers van Wahoo zijn op de computer zelf enkel te bedienen via knoppen.

Smartphone connectiviteit

Een van de grootste verschillen tussen Garmin en Wahoo fietscomputers is de connectiviteit met een smartphone. Wahoo stelt je in staat om je fietscomputer via Bluetooth te verbinden met je telefoon.

Met de Wahoo Elemnt app kun je je Wahoo fietscomputer verbinden met je smartphone. Via je telefoon kun je vervolgens eenvoudig instellingen wijzigen en kaarten beheren.

Ondanks dat je Garmin computers volledig kunt aanpassen naar eigen wens, kan dit niet met je telefoon. Alle instellingen kun je enkel via de fietscomputer zelf wijzigen.

KPI’s

Een ander groot verschil tussen Wahoo en Garmin is de optie om tijdens je rit je belangrijkste KPI’s te bekijken. Wahoo biedt de extra mogelijkheid om op het display in te zoomen op bijvoorbeeld je hartslag en snelheid.

Batterijduur

De meeste Garmin fietscomputers hebben een gemiddelde batterijduur van 20+ uur. Garmin heeft zelfs modellen uitgebracht die in besparingsmodus zo’n 40 uur meegaan. De batterijen in een Wahoo fietscomputers daarentegen gaan zo’n 16 uur mee.

Wat is beter: Wahoo of Garmin?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat beide merken toonaangevend zijn in het fabriceren van fietscomputers. Het ligt er dus maar net aan wat jij als fietser het belangrijkst vindt.

Als je het ons vraagt zit je altijd goed met een Garmin fietscomputer. Zowel qua aanbod en fietsnavigatie, maar ook de mogelijkheden om trainingen te analyseren. Wel ben je gemiddeld duurder uit als je voor een fietscomputer van Garmin kiest.

Heb je wat minder budget en vind je het belangrijk om je fietscomputer te bedienen via je telefoon? Dan is een Wahoo fietscomputer de beste optie voor je, gewoonweg omdat Garmin deze functie niet biedt.

Waar een Garmin of Wahoo fietscomputer kopen?

Een fietscomputer van Wahoo of Garmin kun je kopen bij verschillende speciaalzaken. Denk hierbij aan winkels die gespecialiseerd zijn in sport of outdoor.

Ook online kun je bij meerdere aanbieders terecht voor een fietscomputer van deze merken. Bij onderstaande winkels vind je het grootste aanbod Wahoo en Garmin fietscomputers.


Ook interessant: