Waterdichte parasol kopen? De Top 7 regenbestendige parasols

Een waterdichte parasol beschermt je niet alleen bij regen. Het doek van deze regen parasols zal ook veel minder snel schimmelen.

Dat komt doordat het water niet in de stof kan doordringen, maar er automatisch af loopt.

Ook al gebruik je een parasol voornamelijk in de zomer, een parasol die waterdicht is heeft in Nederland zo zijn voordelen. Hoe vaak valt er een regenbui zonder dat je daarop was voorbereid?

Met dit artikel vind je dé parasol die waterdicht is voor jou, zodat je je daar nooit meer zorgen over hoeft te maken.

De top 7 parasols die regenbestendig zijn

Laten we de best geteste regenbestendige parasols eens bekijken. Deze top 7 vertelt je exact welke beste waterdichte parasols momenteel te koop worden aangeboden.

 1. GardenGoodz parasol waterdicht – 200x130x235 cm
 2. MaxxGarden parasol 30° knikbaar waterdicht – diameter 300 cm
 3. LifeGoods Parasol 30° kantelbaar waterdicht – diameter 270 cm
 4. Sombrilla Parasol halfrond waterdicht – 270x135x230 cm
 5. LifeGoods zweefparasol waterdicht – diameter 300 cm
 6. Ombrella Parasols zonwerend en waterdicht – 200 of 300 cm breed
 7. IN.HOMEXL Lisette balkon parasol waterdicht – 200×125 cm

Waarom investeren in een regen parasol?

De belangrijkste taak van een parasol is om te beschermen tegen de UV-straling van de zon. Je zit lekker koel in de schaduw en verbrandt niet. Waarom zou je dan een waterdichte parasol nemen?

De onderstaande situaties laten zien dat een parasol die waterdicht is erg goed van pas kan komen.

 • In Nederland kan er altijd een buitje vallen. Je hoeft een parasol die waterdicht is niet bij de eerste spetters in te klappen.
 • Waterdichte parasols zijn minder gevoelig voor schimmelvorming.
 • Regen parasols stoten vuil en stof ook beter af en hebben dus minder onderhoud nodig.
 • Gebruik je je waterdichte parasol op de camping of in de tuin, dan kan je er onder schuilen tot de regen voorbij is. Of je zet er tijdelijk je spullen onder die niet nat mogen worden.
 • Met een waterdichte parasol moeten je gasten bij een etentje of een gezellig samenzijn niet direct naar binnen verhuizen als het gaat regenen.

Waarop moet je letten als je een parasol die waterdicht is gaat kopen?

Jij hebt besloten dat je een parasol die waterdicht is nodig hebt. Er is keuze genoeg in alle tuinspeciaalzaken en online winkels. Hoe zorg je ervoor dat je de beste koopt?

De rest van dit artikel bestaat uit een uitgebreide koopgids die jou helpt aan de beste regen parasol voor jou.

1. Een parasol die waterdicht is of die waterafstotend is?

Je zult merken dat er verschillende termen worden gebruikt voor parasols die regenbestendig zijn gemaakt. Waterafstotend, waterbestendig en waterdicht zijn dan de meest gangbare daarvan.

Met waterbestendig of waterafstotend wordt vaak hetzelfde bedoeld, maar waterdicht is wat anders.

Een waterbestendige of waterafstotende parasol is niet waterdicht. Hij is behandeld met een middel waardoor het water gemakkelijker van het doek af glijdt. Bijvoorbeeld een waterafstotende spray.

Na een tijdje in de regen te hebben gestaan zal ook deze parasol gaan lekken en kan het water het doek binnendringen.

Bij een waterdichte parasol is dat niet zo. Deze zal voor een lange tijd geen water doorlaten. Deze kan je dus ook gebruiken om onder te schuilen bij een lichte regenbui.

Beide opties zijn uitstekend als je een parasol die waterdicht is wilt aanschaffen om de kans op schimmel te verminderen. Wil je echt een parasol waaronder je droog blijft, kies dan een waterdichte parasol.

Tip: waarom investeer je niet in een partytent die waterdicht is? Deze beschermt je ook tegen de zon en de regen.

2. Welk soort waterdichte parasol wil je kopen?

De volgende keuze die je maakt is het soort parasol. Er zijn dan een aantal verschillende opties.

 • Een waterdichte strandparasol beschermt je tegen de zon en de regen.
 • Kies voor een waterdichte zweefparasol op je terras en je krijgt niet te maken met een lastige parasolvoet in het midden.
 • Door voor een waterdichte muurparasol te kiezen, heb je helemaal niet meer met een voet te maken. Deze is ruimtebesparend en ook modern.
 • Met een parasol met franjes die waterdicht is, breng je iedereen zelfs tijdens een regenachtig feestje direct in de vakantiesfeer.
 • Heb je een parasol die waterdicht is nodig voor op je balkon? Dan zijn er speciale balkonparasols, specifiek voor die situatie.

3. De vorm en de afmetingen van je parasol die waterdicht is

Een volgend punt om over na te denken zijn de vorm en de afmetingen van je parasol die waterdicht is. Een waterdichte parasol van 4×4 kan ook als schuiltent fungeren, bijvoorbeeld.

Onder een ronde waterdichte parasol is minder ruimte om te schuilen, maar deze heeft een gezelliger en klassieker uiterlijk.

Er zijn ronde, vierkante en rechthoekige parasols die ook waterdicht zijn. Deze zijn te krijgen in kleinere en grotere formaten.

De keuze die je hier maakt hangt af van de ruimte die je hebt en van de stijl van je balkon of terras. En uiteraard ook van wat je met je waterdichte parasol wilt kunnen doen.

Tip: wil je zon- en regenwering optimaal met elkaar combineren? Ga dan op zoek naar een kwalitatieve horeca parasol waterdicht.

Waar koop ik een goede parasol waterdicht?

Het is het makkelijkste om je waterdichte parasol online te zoeken. Daar kan je de filters gebruiken en alleen de parasols die waterdicht zijn naar voren brengen. Je gebruikt de aandachtspunten hierboven besproken zijn om je zoekopdracht nog verder te specificeren.

Behalve de grote online warenhuizen zijn het ook de speciaalzaken zoals Gamma die de beste parasols die waterdicht zijn verkopen. Bekijk alle opties, zodat de beste aanbieding niet aan je voorbijgaat.
Veelgestelde vragen

Kan ik mijn bestaande parasol zelf waterdicht maken?

Echt waterdicht zal je je bestaande parasol niet kunnen maken, maar zeker wel waterafstotend. Er zijn speciale sprays die je daarvoor koopt en waarmee je het doek met enige regelmaat behandelt. Dit is een geld besparende optie als je huidige parasol nog niet aan vervanging toe is. Door je doek op deze manier te behandelen bescherm je hem tegen schimmel en vuil.

Is een waterdichte parasol duurder dan een standaard parasol?

Ja, want parasols die waterdicht zijn hebben een doek dat daar specifiek voor behandeld is. Als jij dit extra geld niet hebt, kan je investeren in een spray. Daarmee behandel je het doek zelf 1 of 2 keer per jaar. Het resultaat is dan wat minder dan wanneer het doek industrieel behandeld is. Het zal het doek zeker beter beschermen tegen vuil en vocht.Meer parasols: