Waterglijbaan kopen? De beste waterglijbanen op een rij

Wil jij graag je kids verrassen met een glijbaan met waterfunctie, zodat ze nog meer plezier beleven in de tuin?

Bekijk dan onze top 5 en vind eenvoudig het beste exemplaar voor je zoon of dochter.

Wij vertellen je ook waar je op moet letten bij de aankoop. Zo maak je gegarandeerd de juiste keuze!

Wat is een waterglijbaan?

Er bestaan verschillende soorten waterglijbanen: een opblaasbare glijbaan voor in het zwembad, een kunststof glijbaan met waterfunctie of een slider. Alle drie zijn ze erg leuk voor kinderen. Maar ze zijn wel heel verschillend.

Zo zorgt een glijbaan voor in het zwembad voor meer plezier tijdens het zwemmen. Je kind kan er meteen in het zwembad mee glijden. Dit is dus een glijbaan die opblaasbaar is.

Een gewone glijbaan met waterfunctie maakt hard glijden dan weer mogelijk. Deze werkt aan de hand van een tuinslang die voor de watertoevoer zorgt. En een slider is bedoeld om al liggend op te glijden.

Top 5 beste waterglijbanen voor in de tuin

Er zijn dus verschillende soorten waterglijbanen verkrijgbaar. Hieronder vind je vooral de glijbanen met waterfunctie. Wil je liever een opblaasbare waterglijbaan met zwembad of een waterglijbaan voor op je zwembad? Dan vind je die hier.

Onze selectie van glijbanen met waterfunctie is erg interessant om te ontdekken. Er zit namelijk voor elk kindje een goede waterglijbaan bij. En we hebben tijdens onze zoektocht rekening gehouden met de kwaliteit, veiligheid en het gebruiksgemak van de glijbanen!

1. Beste prijs-kwaliteit waterglijbaan: Feber Slide Plus

De Feber Side Plus is een ontzettend fijne glijbaan voor een kind. Hij is veilig en leuk in gebruik. De glijbaan is ook erg stevig en gaat daarom lang mee. Hij kan niet over een zwembad gezet worden, maar de kinderen beleven er gegarandeerd heel wat plezier aan.

De uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding is een van de grootste troeven van deze glijbaan voor peuters. Hij is geschikt voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Ook als je je tuinslang er niet op aansluit is hij prettig in gebruik.
2. Beste waterglijbaan voor peuters: Smoby GM Slide

De Smoby GM Slide is erg geschikt voor de allerkleinsten, want hij is slechts 1,5 meter hoog. Hij is tevens CE-gekeurd en dus erg veilig. Deze waterglijbaan plaats je met plezier in je tuin dankzij de fraaie vormgeving. En je zoon of dochter zal zich er ongetwijfeld erg mee amuseren.

Een ander groot voordeel van deze waterglijbaan is dat je hem erg eenvoudig opzet. Je kunt hem ook even makkelijk weer afbreken en opbergen.

Zo kun je plaats besparen in je tuin wanneer dat nodig is. De waterglijbaan is ideaal voor peuters, maar ook erg geschikt voor kleuters.
3. Beste multifunctionele waterglijbaan: Smoby Avonturen auto

De Avonturen auto van Smoby is een van de kleinste waterglijbanen die er bestaan. Voor grotere kinderen is deze uiteraard niet geschikt, maar voor baby’s en peuters is hij een echte aanrader.

Je kindje mag deze waterglijbaan reeds gebruiken vanaf 18 maanden. Er is een stevig laddertje voorzien met antislip treden. Over de veiligheid hoef jij je dus geen zorgen te maken.

Plaats de glijbaan in de tuin of voorzie een plekje binnen. Het kan beiden dankzij het compacte formaat. Als je hem binnen plaats, doe je dit uiteraard het best zonder de waterfunctie te gebruiken.

Er is nog iets bijzonder aan dit model: het is voorzien van een klein zandbakje. Met deze veelzijdige waterglijbaan zal je kleintje zich dus ontzettend vermaken!
4. Beste opvouwbare waterglijbaan: Furnibella

Heb je weinig plaats in je tuin vrij? Dan twijfel je misschien of het een goed idee is om een waterglijbaan te kopen voor je kind. Maar twijfels zijn niet nodig. Want als je kiest voor dit opvouwbare model, creëer je extra plaats wanneer jij dat wilt.

De waterglijbaan zet je ook eenvoudig op. Nog een voordeel: hij is veilig, geurloos en milieuvriendelijk dankzij het HDPE-materiaal waarvan hij gemaakt is. Het is vooral voor baby’s en peuters bedoeld. Je kindje kan de waterglijbaan reeds gebruiken vanaf 5 maanden.
5. Beste waterglijbaan voor grote kinderen: Smoby Megagliss Slide

De meeste glijbanen zijn op maat van peuters en kleuters gemaakt. Maar ook grotere kids zijn er dol op. De Smoby Megagliss Slide is voor hen een goede keuze, omdat deze erg lang is.

Heb je kinderen van verschillende leeftijden? Dan is deze waterglijbaan een nog betere optie. Want je kunt hem korter of langer maken indien nodig. Hij groeit dus als het ware met je kind mee.

De waterglijbaan heeft een maximale hoogte van 186 cm en een glijoppervlakte van meer dan drie meter. De ladder heeft brede treden die voorzien zijn van een antislip laag.

Daarnaast is de waterglijbaan erg stabiel en voorzien van handgrepen. Hij is ook CE-gekeurd en veilig in gebruik.
Waar let je op bij de aankoop van een waterglijbaan?

Bij de aankoop van een waterglijbaan mag je niet vergeten om met een aantal dingen rekening te houden. Want het is van belang dat je een miskoop vermijdt. Een glijbaan is immers niet zo goedkoop. Wij vertellen je wat de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop zijn!

Soort waterglijbaan

Zoals je hierboven kon zien, zijn er diverse soorten waterglijbanen te koop. Een zwembad glijbaan is doorgaans opblaasbaar. Een glijbaan met waterfunctie is uit kunststof gemaakt. Het verschil tussen beiden?

Een opblaasbare waterglijbaan is niet bedoeld voor apart gebruik. Een glijbaan met waterfunctie kun je dan weer perfect gebruiken als je geen zwembad hebt.

Sommige modellen kun je ook over je zwembad zetten. Als je dit wilt doen, dien je er wel op te letten of dit mogelijk is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

Formaat

Dit is wellicht het belangrijkste aandachtspunt bij het uitzoeken van een waterglijbaan. Het is namelijk van belang dat je voldoende plaats vrij hebt in je tuin. En dat je tevens extra ruimte kunt voorzien, zodat je kinderen hem veilig kunnen gebruiken.

De hoogte bepaalt ook voor welke leeftijden de waterglijbaan geschikt is. Koop geen glijbaan van 2 meter hoog voor een kindje van 3 jaar. Dit is niet veilig.

Voordat je tot aankoop overgaat, is het dus erg belangrijk om te kijken naar het formaat en de aanbevolen leeftijd.

Prijs

Hoeveel ben je van plan om uit te geven aan een waterglijbaan? Wil je een heel goedkoop model? Of investeer je liever meer in een waterglijbaan die je kind veel langer kan gebruiken. Uiteindelijk is goedkoop meestal duurkoop. Houd daar ook rekening mee.

Maar de keuze is natuurlijk geheel aan jou. Gelukkig valt er voor vrijwel ieders budget een waterglijbaan te vinden. Een tip: bepaal je budget voordien. Zo is er minder kans dat je meer geld dan verwacht uitgeeft.

Waar kun je een waterglijbaan kopen?

Bij Bol.com heb je heel wat keuze als je een glijbaan met waterfunctie wilt kopen. De mogelijkheden qua opblaasbare waterglijbanen voor in het zwembad zijn echter beperkt. Je zal er wel eentje van Intex vinden, maar veel meer keuze is er niet.

Wel zijn er heel wat waterglijbanen met zwembad te koop. Bij Kruidvat vind je soms slider glijbanen. Dit zijn de modellen waarop je liggend schuift. Hetzelfde geldt voor de Action.

Wil je een hele grote waterglijbaan voor je kids? Dan kun je ook overwegen om er een te huren. Ideaal voor een verjaardagsfeestje!

Conclusie

Waterglijbanen bestaan in verschillende soorten. Indien je op zoek bent naar een glijbaan met waterfunctie voor in je tuin, vind je wat je nodig hebt in onze top 5. Wij hebben deze modellen zorgvuldig voor je uitgekozen.

Vind je ze allemaal interessant en kun je echt niet kiezen? Dan hoef je niet te blijven twijfelen. Het helpt om rekening te houden met een aantal aandachtspunten als je een keuze wilt maken.

Let zeker op de leeftijd van je kind, het formaat en de prijs. De beste waterglijbaan vinden is helemaal niet zo moeilijk als je met deze zaken rekening houdt.


Meer glijbanen: