De beste & grootste watersportwinkels van Nederland

Wil je uitrusting kopen voor jouw boot? Of voor het uitoefenen van andere sporten op of in het water? Dan is het goed om een watersportwinkel te bezoeken.

Daar vind je alles wat met watersport te maken heeft. In dit artikel geven we aan welke watersport winkels in Nederland de beste zijn. 

Dit zijn de 16 beste watersportwinkels

Wil je shoppen bij een goede watersportwinkel? Dan heb je in Nederland veel opties. Er zijn fysieke winkels en webshops met een erg uitgebreid aanbod.

Wij zetten voor je op een rijtje bij welke winkels je het best terecht kunt:

1: Decathlon

Decathlon is een erg grote watersportwinkel. Het kan zelfs worden gezien als de grootste watersportzaak van Nederland. Dat heeft het te danken aan het ruime assortiment en de vele filialen.

In bijna alle grote steden vind je een vestiging. En ook internationaal kun je de winkels tegenkomen. 

Maar ook in de webshop kun je van alles vinden. Of het nu gaat om een nieuwe sup board, een snorkelmasker, zeilmateriaal of handige spullen voor op de boot. Bij de Decathlon kun je het allemaal vinden. Er zijn materialen in allerlei prijsklassen.
2: Bol.com 

Voor watersport kun je bij Bol.com van alles vinden. Het is een grote watersport winkel online. Bij Bol.com is het assortiment in sporten onderverdeeld. Watersport maakt daar deel van uit. 

Onder de categorie watersport kun je bij Bol.com van alles kopen. Van een opblaasbare kano tot duikuitrusting. En van surfuitrusting tot peddels. Je vindt er handige accessoires voor op de boot en zwemkleding. 

Alle spullen kun je filteren op jouw wensen. En daarnaast staan er beoordelingen van eerdere gebruikers bij veel producten. Daarmee zie je sneller welk product bij je kan passen. 
3: Watersportshop

Zoek je een watersportwinkel in de buurt van Rotterdam? Dan is de Watersportshop een goede optie. De fysieke watersportwinkel vind je in Sliedrecht. Dit is ook een erg grote watersport winkel online. Daar heb je keuze uit een erg breed assortiment

Bij de watersportwinkel word je erg goed geadviseerd. Daardoor vind je precies de producten die bij jouw wensen passen. 

De producten zijn bij de Watersportshop van erg goede kwaliteit. Of je nu iets zoekt voor je motor boot, waterscooter of zeilboot. Er is van alles. Ook kun je er veel soorten zwemkleding vinden. 
4: Watersports Outlet

Een fijne shop om als watersporter te winkelen is de Watersports Outlet. Vooral online vind je hier alles wat met watersport te maken heeft. 

Het leuke aan de Watersports Outlet is dat je goed wordt geholpen. De shop is er van watersporters voor watersporters. Dat merk je meteen aan de klantenservice. Het personeel weet als geen ander welke producten geschikt zijn voor jou. 

In het assortiment vind je onwijs veel artikelen. Meer dan 100.000 om precies te zijn. Voor elk budget is er wat te vinden. En wereldwijd worden producten geleverd. Ook heeft de watersport shop een showroom
5: Boottotaal

Een van de grootste online watersportzaken van Nederland, is Boottotaal. Bij Boottotaal kun je goed online shoppen. De webshop is altijd geopend en zit vol met mooie watersport artikelen. 

Bij de beschikbare watersport artikelen kun je denken aan artikelen voor de SUP of kano. Maar ook heeft de watersport shop alles als het om boten gaat. Heb je een motorboot, zeilboot, roeiboot, sloep of rubberboot? Dan heeft de winkel daar van alles voor te bieden. 

De winkel bestaat al jaren. Het ervaren team, dat bestaat uit watersporters, kan je goed adviseren
6: NauticGear.nl

Een toffe online watersportwinkel is Nautic Gear. Bij Nautic Gear is het assortiment erg veelzijdig. Je vindt er alles voor een comfortabel ritje met de boot. 

Als het om watersport gaat, kun je bij Nautic Gear van alles vinden. Denk aan bootartikelen, water kleding, boeken en kaarten. Ook elektronica is in de webshop aanwezig, zoals kleine LCD en LED Tv’s. Neem zelf eens een kijkje en laat je verbazen. 

Daarnaast kun je er terecht om je boot winterklaar te maken. En zijn er veel handige producten voor het onderhouden van een boot
7: OutdoorXL

Ook OutdoorXL behoort tot een van de beste watersport winkels van Nederland. Dit is niet alleen een goede watersportzaak. Als surfwinkel en wintersport winkel doet OutdoorXL het ook erg goed. 

De producten bij OutdoorXL zijn van goede kwaliteit. Voor het kanoën, suppen of beoefenen van andere watersporten is er van alles te vinden. Denk aan flippers, een wing foil of rubberboten. 

Bij OutdoorXL kun je rekenen op een goede service. Het personeel is goed op de hoogte van de producten. En een groot voordeel: deze watersport winkel is open op zondag
8: Bootschappen Watersport

Ook Bootschappen Watersport is een van de grootste watersportzaken. Je kunt online veel in het assortiment vinden. En in Alkmaar heb je een vestiging van de winkel. De winkel is erg goed te bereiken. En het vakkundige personeel staat klaar om je te helpen. 

De Bootschappen Watersport winkel bestaat al jaren. Het is een van de eerste grote online watersport winkels van Nederland. Dat zie je terug in het ruime assortiment. Er zijn artikelen van goede kwaliteit en van grote merken. En dat terwijl er voor elk budget iets te vinden is. 
9: Kok Watersport

Kok Watersport is een goede watersportzaak in Rotterdam. Het werd al in 1974 opgericht vanuit een hobby. De oprichter was actief zeiler. Dat inspireerde hem om een eerste watersport winkel te openen. 

In het begin vond je er vooral zeilbenodigdheden en accessoires voor op de boot. Tegenwoordig is het assortiment flink uitgebreid. Er zijn ook producten als een SUP, kneeboard en opblaasboot te vinden. 

Nog steeds vind je er ook alles wat met boten te maken heeft. Denk onder andere aan artikelen voor dekuitrusting, sanitair, onderhoud en elektra. En wil je niet de hoofdprijs betalen? Kijk dan eens in de uitverkoop
10: Compass 24

Niet te missen als watersport winkel, is Compass 24. De online webshop is ideaal als je zoekt naar watersportartikelen. Het kan daarbij gaan om uitrusting voor het zeilen. Maar ook voor de motorboot. 

De producten van Compass 24 helpen je comfortabel met de boot erop uit te gaan. Allerlei accessoires voor dekuitrusting, maar ook voor navigatie is er te vinden. Net als producten voor de veiligheid, zoals reddingsvesten en boeien

Ook is er veel beschikbaar voor het onderhouden en verzorgen van boten. Zowel om de boot, als de elektronica te onderhouden. 
11: George Kniest Boat Equipment

Zoek je een watersportzaak in Almere? Kijk dan eens bij George Kniest Boat Equipment. 

Je kunt de winkel zien als scheepstechniek speciaalzaak. Je kunt er terecht voor scheepskachels, luchtbevochtigers, watermakers en nog veel meer. Ook zijn er boeken en kaarten verkrijgbaar. En kun je er terecht voor veiligheidsmiddelen

Het personeel heeft passie voor de watersport. Daardoor staat de winkel garant voor goede hulp. Via de klantenservice kun je contact opnemen. Jouw vragen worden snel beantwoord. Of ga naar de fysieke winkel in Almere. 
12: Vrijheid Watersport

Zoek je een watersportzaak in Loosdrecht? Dan is Vrijheid Watersport een geschikte shop. In de fysieke watersportwinkel word je goed geholpen door het personeel.

Daarnaast staan er veel producten uitgestald die je met eigen ogen kunt bekijken. Daardoor weet je goed wat je koopt. 

Toch is ook de webshop aan te raden. Producten worden snel verzonden en de klantenservice is goed te bereiken. Ook kun je online makkelijk het grote assortiment filteren

Voor allerlei boot accessoires en artikelen ben je hier aan het juiste adres. Daarbij kan het gaan om lijnen, stuurwielen maar ook om anodes, verf en schoonmaakartikelen. 
13: Dekker Watersport

Dekker Watersport is een grote watersport winkel in de omgeving van Amsterdam. In het verleden begon de winkel met het maken van zeilen voor molens. Per roeiboot werden de molens bezocht om ze op te meten. 

Daarna volgden vlaggen en richtte Dekker Watersport zich steeds meer op de scheepvaart. Inmiddels is de winkel een begrip in de watersport wereld. 

De winkel staat ook bekend om de goede klantenservice. De beoordelingen zijn erg positief. Dat heeft het voor een groot deel te danken aan het personeel. Het team is goed op de hoogte van watersporten en denkt graag met je mee. 
14: Kroese Watersport

Voor een goede waterwinkel in Vinkeveen zit je bij Kroese Watersport goed. Bij de winkel koop je alles voor op het water. Dat kan online of in de fysieke winkel. Er zijn onderdelen voor de zeilboot, maar ook pompen of artikelen voor de veiligheid

En ook aan het onderhouden van boten wordt gedacht. Bij de watersport shop kun je hiervoor van alles kopen. Het personeel helpt je graag de juiste watersportartikelen te vinden. 

En wil je niet al te veel uitgeven? Kijk dan eens in de uitverkoop. Die vind je bij Kroese Watersport regelmatig. 
15: Skipperland

In Friesland is Skipperland een begrip. Skipperland is een erg grote watersport winkel in Friesland. Je vindt de fysieke winkel in Lemmer. En online kun je ook goed bij de winkel shoppen. 

In het assortiment kun je niet alleen handige boot artikelen vinden. Ook zwemkleding en andere outdoor spullen zijn er te koop. Alles voor de complete outdoor ervaring. 

Het team heeft passie voor watersport. Allemaal om een eigen reden. Dat maakt het specialisme van het personeel uitgebreid. De watersport winkel is ook open op zondag
16: Beima

Een aanrader in Leeuwarden is Beima. Beima is een watersportwinkel en een zeilmakerij. Er is alles te vinden wat met scheepstechniek te maken heeft.

Online kun je het assortiment inzien. Maar je kunt ook in de jachthaven van Leeuwarden terecht. Hier vind je de fysieke watersportwinkel

Een pluspunt is dat je ook voor reparaties en onderhoud bij Beima terecht kunt. Denk aan algemene reparaties, schilderwerk of elektrotechniek. Bij de watersportzaak kun je boten laten reinigen, impregneren en onderhouden. 
Veelgestelde vragen

Welke watersport winkel is de beste?

In het toplijstje zie je welke watersportwinkels de beste zijn. Bovenaan staan de Decathlon, Bol.com en de Watersportshop.

Hoe herken je een watersportwinkel?

Bij een goede watersport shop heb je een ruime keuze aan watersport artikelen. Ten tweede is het fijn als je goed geadviseerd kunt worden. Een professionele klantenservice of ervaren personeel is prettig. Zij kunnen advies op maat geven, zodat je precies vindt wat je zoekt.