Winddichte handschoenen: Top 7, tips & aandachtspunten

Met winddichte handschoenen blijven je handen lekker warm als ze aan koude wind worden blootgesteld. En dat is in een aantal situaties geen overbodige luxe.

Op de fiets of de scooter, tijdens het sporten of op wintersport; het zijn slechts enkele voorbeelden waarin winddichte handschoenen een uitkomst bieden.

Wij zijn er om je te helpen de beste winddichte handschoenen te vinden. We hebben een top 7 met de beste winddichte handschoenen voor dames en heren samengesteld.

Dat volgen we op met tips en aandachtspunten voor als je deze gaat kopen.

Top 7: de beste winddichte handschoenen

De onderstaande top 7 bevat alle beste winddichte handschoenen van dit moment. Zoals je ziet zijn ze geschikt voor verschillende omstandigheden.

 1. Verwarmde Handschoenen – Dual Heating | USB (elektrische winddichte handschoenen)
 2. Triban waterdichte winddichte overhandschoenen (water- en winddichte overhandschoen)
 3. GripGrab Ride winddichte handschoen (water- en winddichte handschoen)
 4. Reusch Kondor R-Tex Xt (winddichte handschoenen scooter)
 5. Hestra Army Leather Heli Ski 3-Finger Want (winddichte en waterdichte skiwant)
 6. BBB Cycling SubZero (water- en winddichte fietshandschoenen)
 7. Stargoods Handschoenen (winddichte handschoenen dames)

Wanneer zijn winddichte handschoenen een uitkomst?

Winddichte handschoenen houden je handen nog warmer. Dat komt doordat de koude wind je huid niet kan bereiken. Dit is een uitkomst in een aantal situaties.

 • Je fietst veel en wilt ook bij slecht weer warme handen hebben.
 • Je hebt een scooter of motor en hebt winddichte handschoenen nodig.
 • Voor wie van wintersport houdt zijn water- en winddichte handschoenen, zoals snowboard handschoenen, een vereiste.
 • Ook bij buitensporten, zoals hardlopen, is het fijn als je handschoenen winddicht zijn.

Verschillende soorten winddichte handschoenen

Iedereen die winddichte handschoenen zoekt heeft de keuze uit verschillende modellen en soorten. Uiteraard zijn er unisex modellen en winddichte handschoenen voor dames, heren en kinderen. Behalve dat heb je nog meer keuze.

 • Handschoenen: simpele winddichte handschoenen hebben 5 vingers. Dit is het meest gangbare model, omdat ze praktisch zijn.
 • Wanten: omdat je vingers in wanten elkaar ook warm houden, zijn winddichte wanten een nog betere oplossing tegen de kou.
 • Overhandschoenen: je kunt ook investeren in water- en winddichte overhandschoenen die je over je huidige handschoenen aandoet om ze winddicht te maken.

Aandachtspunten voor als je winddichte handschoenen gaat kopen

Wil jij naar de winkel om winddichte handschoenen te kopen? Misschien heb je winddichte handschoenen voor je scooter nodig, of voor je dagelijkse fietstocht naar je werk?

Dit zijn dan de aandachtspunten om op te letten.

1. Hoe ademend zijn ze?

Als een handschoen winddicht is gemaakt, dan betekent dat meestal dat ze wat minder goed ademen. Hetzelfde geldt voor thermo handschoenen die waterdicht zijn. Daarom is het belangrijk dat ze toch het vocht dat van je handen komt kunnen afvoeren.

Als je water- en winddichte handschoenen koopt kijk je dus altijd naar wat er gedaan is om zweethanden te voorkomen. Is dit niet voldoende, dan gaan je handen broeien, en dat is niet fijn.

2. De juiste maat

Voor een optimale winddichtheid en isolatie, is het belangrijk dat je de handschoenen in de juiste maat aanschaft. Gelukkig worden ze in veel gevallen in verschillende maten verkocht. In de winkel kan je deze uitproberen.

Ga je je water- en winddichte handschoenen online kopen, zoek dan naar een maattabel. Deze wordt in de meeste gevallen bij de afbeeldingen gezet. Meet je eigen hand op en kies de winddichte handschoen die daar het beste bij past.

3. Extra’s op je winddichte handschoenen

Door winddichte handschoenen aan te schaffen met de juiste extra opties, pas je deze exact aan op wat jij nodig hebt. Er zijn dan een aantal eigenschappen om over na te denken.

 • Met winddichte handschoenen zonder toppen kan je je telefoon opnemen en gebruiken. Maar de open toppen maakt ze uiteraard minder warm. Kies daarom voor winddichte handschoenen met touchscreen tip, als dit belangrijk voor je is.
 • Reflecterende strepen op je water- en winddichte handschoenen maakt je beter zichtbaar in het donker.
 • Een extra lang polsstuk is fijn voor op de fiets en de scooter. Je hebt dan geen last van wind die onder je jas komt. Ook bij wintersport is dit handig tegen sneeuw in je mouwen.
 • Elektrische winddichte handschoenen zijn prijzig, maar ze verwarmen je handen met een verwarmingselement. Er zijn verschillende temperatuurstanden om uit te kiezen.
 • Kies voor winddichte handschoenen met gripzones en je pakt dingen zoals je stuur of een voorwerp steviger vast. Ze glijden minder snel uit je handen.

De voor- en nadelen van winddichte handschoenen

Winddichte handschoenen zijn dus echt een uitkomst in flink wat situaties. Toch zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. We hebben de voor- en nadelen van winddichte handschoenen daarom voor je verzameld.

👍 Voordelen:

 • Geen koude handen meer met winddichte handschoenen op scooter of fiets.
 • Winddichte handschoenen zijn er voor dames, heren en kinderen en in allerlei maten en uitvoeringen.
 • Mensen die veel last hebben van koude handen, hebben dat minder als de handschoenen winddicht zijn.

👎 Nadelen:

 • Water- en winddichte handschoenen ademen wat minder goed.
 • Zijn iets duurder dan gewone handschoenen.

Waar koop ik goede winddichte handschoenen?

In elke sportwinkel, rijwielwinkel en warenhuis worden winddichte handschoenen verkocht. Het beste kies je ze online uit, want daar is het aanbod het grootste.

Gebruik de maattabel om de juiste afmetingen uit te kiezen. Online is de kans dat je een mooie aanbieding tegen het lijf loopt ook het grootste.
Veelgestelde vragen

Welke winddichte handschoen is het beste voor gebruik op de fiets of scooter?

Winddichte handschoenen voor scooter en fiets zijn ook waterdicht, ademend en hebben reflecterende delen zodat je beter zichtbaar bent in het donker. Uiteraard moeten ze de juiste maat hebben, zodat je je handrem zonder belemmeringen kunt gebruiken.

Welke winddichte handschoenen zijn het warmste?

Als je gegarandeerd warme handen wilt hebben, kies dan voor winddichte wanten. Voor mensen met een groter budget zijn elektrisch verwarmde winddichte handschoenen op het gebied van warmte een nog betere keuze.