Windgoo elektrische fiets kopen? De e-steps met trappers

Vanaf 2023 is de Windgoo elektrische fiets legaal in Nederland. De opvouwbare e-bike is compact, snel en praktisch. Kortom: het ideale vervoermiddel om van A naar B te komen. 

Maar wat moet je precies over de Windgoo e-bike weten voordat je hem koopt? Daar kom je in dit artikel achter.

Eerst ontdek je welke 2 Windgoo e-bikes de beste zijn. Ook kom je te weten waar je op moet letten. 

Beste Windgoo elektrische fiets

Een Windgoo elektrische fiets is compact en functioneel. Een ideaal en snel vervoermiddel voor korte afstanden. Maar aan welke Windgoo e-bike heb je een goede? We zetten de 2 beste elektrische fietsen van Windgoo onder elkaar. 

1: Windgoo e-bike – Windgoo B3

Zoek je een veelzijdige en compacte e-bike, dan is de Windgoo B3 een goede optie. De Windgoo B3 is van alle markten thuis. Het is een compacte opvouwbare e-bike. Bovendien is de fiets met zijn 15 kg erg licht van gewicht. 

De Windgoo B3 heeft een actieradius van gemiddeld 25 km. De e-bike heeft een krachtige motor met een vermogen van 350 watt

Het rijcomfort is bovendien optimaal. Op het achterwiel zit schokdemping en er is een praktische cruise control functie. De functies kun je bedienen via het display aan het stuur. 
2: Windgoo elektrische fiets – Windgoo B20

Ook de Windgoo B20 is een stevige en compacte elektrische fiets. De fiets is volledig getest en gecertificeerd volgens Europese richtlijnen. De fiets kan worden opgevouwen en heeft veel handige eigenschappen

De Windgoo e-bike heeft een motor van 350 watt en een actieradius van zo’n 20 km. Je kunt snelheden van maximaal 25 km p/u aantikken. De fiets is daarnaast erg handig vanwege de cruise functie.  

Op het display zie je de informatie die je nodig hebt. De Windgoo e-bike is licht van gewicht, hij weegt 17,5 kg. Dat is prettig in gebruik. Dit is een Windgoo met trappers
Windgoo e-bike kopen: waar let je op?

Voordat je de Windgoo e-bike gaat kopen, let je op de volgende eigenschappen. Alleen dan weet je zeker of de fiets bij jouw wensen past. 

Actieradius

Met actieradius wordt de maximale afstand bedoeld, waarbij de e-bike ondersteuning kan bieden. Hoe hoger de actieradius, hoe langer je van trapondersteuning geniet. 

Om te weten welke actieradius jij nodig hebt, kijk je naar de afstanden die je per keer af wilt leggen. Voor korte afstanden is een actieradius van 20 km vaak genoeg. Tussendoor kun je de accu opladen

Maximale snelheid

Een groot voordeel van de Windgoo e-bike, is de snelheid. Je bent veel sneller bij je bestemming dan bij een normale vouwfiets. Toch is er een maximum snelheid die je met de elektrische fiets kunt halen. Wettelijk gezien mag dat niet boven de 25 km p/u uitkomen. 

Formaat

De Windgoo B20 is in meerdere framematen te bestellen. In een framemaat van 16 inch en 30 inch. Bij een lichaamslengte tot 170 cm ga je voor de 16 inch. Ben je langer dan 170 cm? Dan wordt 30 inch aangeraden. Beide soorten zijn voorzien van 16 inch banden. 

Je zou ook op het formaat kunnen letten na het inklappen. De Windgoo e-bikes zijn opvouwbaar. Na het opvouwen krijgt de fiets een compact formaat. Dat maakt het opbergen of vervoeren makkelijker. Hoe kleiner, hoe eenvoudiger. 

Vermogen motor

Het vermogen van de motor kan verschillen. Hoe hoger het vermogen, hoe meer kracht de motor heeft. Dat merk je in de ondersteuning bij het trappen die de motor kan bieden. 

Een krachtige motor helpt je makkelijker een heuvel op. Daar staat tegenover, dat de motor meer energie kan vragen van de accu.  

Gewicht

Zodra een Windgoo e-bike licht van gewicht is, wordt de fiets erg handzaam. Het inklappen vergt op die manier minder kracht. De Windgoo B3 weegt bijvoorbeeld slechts 15 kg. Dat is minder dan een gemiddelde e-bike. Het gewicht van een normale e-bike is al snel 25 kg

Trappers 

Er is een Windgoo met trappers en zonder trappers. De Windgoo zonder trappers kun je vergelijken met een loopfiets of E-scooter. Het model met trappers is daarentegen wel echt een elektrische fiets te noemen. 

Veelgestelde vragen

Is een Windgoo elektrische fiets veilig?

Ja. De Windgoo e-bikes zijn veilig. Een Windgoo elektrische fiets is uitvoerig getest. De fietsen voldoen aan Europese normen en zijn gecertificeerd.

Voor wie is een Windgoo e-bike handig?

De Windgoo e-bike is het meest geschikt voor mensen die dagelijks korte afstanden af willen leggen. Dat kan woon-werk verkeer zijn of bijvoorbeeld een ritje naar de supermarkt.


Meer over elektrische fietsen: