Windscherm balkon kopen? Top 5 windschermen voor op je balkon!

Zoek je een oplossing voor de wind op jouw balkon? Dan kan een balkon windscherm handig zijn. Er zijn verschillende soorten windschermen.

Allemaal zorgen ze ervoor dat jij, ook als het waait, van jouw balkon kunt genieten. 

In dit artikel vertellen we je meer over het balkon windscherm. Eerst zetten we de 5 beste windschermen op een rijtje.

Daarna bespreken we de voordelen van het windscherm. Ook ontdek je welke soorten er zijn, waar je op moet letten en wat goede alternatieven zijn. 

De 5 beste balkon windschermen

Wil je een goed windscherm voor je balkon? Zoek dan niet verder. Wij hebben namelijk de beste al voor je geselecteerd. Dit zijn verschillende soorten balkon windschermen. Zo zit er altijd wel iets bij wat passend is voor jouw balkon. 

1: Beste windscherm balkon – A.K.A windscherm uittrekbaar

Een handig windscherm voor op het balkon is die van A.K.A. Dit is een uittrekbaar windscherm, van maximaal 3 meter breed. De hoogte bedraagt 1,4 meter. Het doek is stevig, voorzien van UV bescherming en is volledig weerbestendig.

Het windscherm kun je horizontaal uitrollen. De cassette plaats je tegen de wand. Dat monteren gaat erg eenvoudig. Daarnaast neemt het scherm weinig ruimte in beslag

Ook is dit een stijlvolle optie als je zoekt naar een balkon windscherm. Daarom zie je ook vaak dat dit windscherm voor het terras wordt gebruikt. 
2: Balkon windscherm transparant – Window transparant doek

Als je het uitzicht wilt behouden, is een transparant windscherm handig. Dit transparante zeil is van kunststof gemaakt en kun je spannen bij jouw balkon.

Dat doe je met scheerlijnen en of koorden. In de hoeken van het windscherm zitten handige lussen om het spannen makkelijker te maken. Het windscherm is eenvoudig op te bergen en kun je in meerdere maten bestellen. 

Eveneens is dit windscherm handig als isolatie, voor het weren van vogels of voor bescherming tegen de regen
3: Oprolbaar windscherm balkon – De Classic verticale luifel 

Wil je het balkon windscherm liever verticaal uitrollen? Dan is deze verticale luifel een goede optie. Je monteert de cassette van dit windscherm namelijk aan het plafond. De totale lengte van dit balkon windscherm is 250 centimeter en de breedte 160 centimeter.  

Met een zwenkkoppeling rol je de luifel uit tot de gewenste hoogte. Op die lengte kun je de luifel vergrendelen. Het is zelfs mogelijk om de luifel aan de balkon reling vast te maken. Dat kun je doen met de meegeleverde rubberen koorden

Dit windscherm is een compacte oplossing. Met de cassette neemt het scherm weinig ruimte in beslag. 
4: Windscherm balkon zonder boren – Skandika Bora 

Skandika-Bora-Camping-windscherm-tuin

Ben je op zoek naar een verplaatsbaar balkon windscherm? Dan is de Skandika Bora een goede optie. Dit windscherm van 6 meter lang bevestig je zonder te hoeven boren. Je kunt het doek spannen met handige spanbanden en scheerlijnen

Het windscherm is erg stevig en stormvast. Dat komt door de dwarsstangen en het hoogwaardige materiaal. Het windscherm is slijtvast en bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit windscherm is compact en licht van gewicht

De Skandika Bora is niet alleen handig voor op het balkon. Dit is ook een fijn windscherm voor op de camping of voor op het strand
5: Balkon windscherm – Balkondoek windscherm afrastering

Het is ook een optie om de reling af te sluiten. Ook daardoor kun je minder last krijgen van wind op het balkon. Dit balkondoek is daarvoor een goede optie. Het doek is in totaal 5 meter lang

Je kunt het aan de reling van het balkon bevestigen. Dat doe je met de meegeleverde bevestigingsband. Een windscherm voor het balkon die je bevestigt zonder te boren dus!

Dit windscherm is ook bestand tegen schimmel. Het doek is eenvoudig te reinigen en biedt ook een zekere privacy. Het gestreepte zeil geeft het balkon bovendien een mooie uitstraling. 
Waarom een windscherm voor het balkon? 

Wil je op jouw balkon wat meer uit de wind zitten? Dan is een windscherm natuurlijk handig. Op een balkon kan het hard waaien. En het scherm houdt dan behoorlijk wat wind tegen. 

Maar niet alleen voor de wind is het scherm praktisch. Ook creëert het schaduw en beschermt het je tegen UV stralen van de zon. En als het regent, gebruik je het scherm om nog droog op jouw balkon te kunnen zitten. De schermen zijn meestal volledig weerbestendig

Daarnaast kan het windscherm privacy bieden. Als je minder inkijk wilt op je balkon, kun je het scherm daarvoor gebruiken. 

En tot slot kan het windscherm ook een isolerende functie hebben. Het kan helpen om de warmte in huis beter vast te houden. Of om juist de koelte in huis te bewaren. Vaak is het balkon een plek rondom de woning waar veel warmte verloren gaat. 

Welke soorten balkon windschermen zijn er?

Bij het kopen van een balkon windscherm merk je het al snel: er is veel keuze. En de soorten producten zijn erg uiteenlopend. Er zijn oplossingen waarmee je het gehele balkon kunt afdekken, en waarmee je alleen de balustrade afschermt. 

Wil je het balkon volledig winddicht hebben? Ga dan voor een zeil of doek die je ook boven het balkonhek spant. Dat kan ook een plexiglas windscherm voor het balkon zijn.

Of een oprolbaar windscherm, zoals een luifel. En een uittrekbaar windscherm, waarbij je het scherm in de breedte uit een cassette schuift. 

Bovendien zijn er nog windschermen die je speciaal op de balkon balustrade kunt bevestigen. Dat doek dekt het balkon hek af. Dat is een manier om veel wind tegen te houden. 

Een balkon windscherm kopen: Waar let je op?

Zoek je een goed windscherm voor het balkon? Dan heb je veel keuze. Dat kan het maken van de juiste keuze lastig maken. Om beter te weten wat je zoekt en nodig hebt, kun je letten op de volgende eigenschappen:

Formaat

Je kunt gaan voor een windscherm dat jouw balkon volledig afsluit. Maar hebt ook de mogelijkheid om alleen de balustrade dicht te maken. Dat is iets waar je bij het formaat op kunt letten. De gewenste privacy speelt hierbij ook een rol. 

Daarnaast is het slim om alvast te kijken of je het windscherm makkelijk op kunt bergen. Je wilt niet dat het scherm in de weg staat als je het niet gebruikt. 

Een windscherm met cassette is automatisch al praktisch met opbergen. Het winddoek rol je immers in de cassette op. Een winddoek kun je vaak compact oprollen. Vaak staan de afmetingen na het oprollen bij de productomschrijving vermeld. 

Materiaal

Bij het kopen van het balkon windscherm kun je ook extra aandacht besteden aan het materiaal. Wil je het doek bijvoorbeeld ook voor schaduw gebruiken? Kijk dan of het voorzien is van een UV beschermingslaag

En wil je met het windscherm ook warmte op het balkon vasthouden? Zodat het doek een isolerende werking heeft? Ga dan voor een vrij dik scherm van stevig materiaal. 

Bevestiging

Ga je voor een uittrekbaar of oprolbaar windscherm voor het balkon? Dan moet je een cassette aan het plafond of aan de muur kunnen bevestigen. Vaak moet je dan boren

Niet iedereen kan en wil moeten boren om het windscherm te bevestigen. Daarom zijn er ook andere mogelijkheden. 

Zo zijn er windschermen die je kunt spannen. Bijvoorbeeld met spanbanden of scheerlijnen. Of maak het winddoek vast aan de balustrade. Dan hoef je niet te boren. Dit zijn ook geschikte windschermen voor in de tuin

Bevestiging zonder boren heeft nog een voordeel. Als je gebruik maakt van spanbanden of scheerlijnen, is het windscherm vaak nog verplaatsbaar.

Daardoor stel je het scherm precies zó in, dat de wind bij jouw balkon goed tegen wordt gehouden. En kun je het windscherm in meerdere situaties gebruiken.  

Vormgeving

Wil je ook meer privacy op het balkon? Dan kan het windscherm daar bij helpen. Ga bijvoorbeeld voor een niet-transparant windscherm. Daarmee zit je minder in het zicht. En wil je juist nog naar buiten kunnen kijken? Dan is een doorzichtig windscherm de beste optie. 

Prijs

De prijs voor een balkon windscherm kan variëren. In de top 5 zie je al dat het goedkoopste windscherm slechts zo’n €25,- kost. En het duurste scherm tegen de €160,-. Gemiddeld moet je zeker rekenen op een bedrag rond de €50,-

Als je rekening houdt met windscherm aanbiedingen, kun je over een goedkoop windscherm beschikken. Of kijk bij een winkel als de Action. Let wel altijd op de kwaliteit. De verhouding tussen prijs en kwaliteit moet immers goed zijn. 

Wat zijn alternatieven voor een windscherm voor het balkon?

Is een windscherm toch niet wat je zoekt voor het balkon? Overweeg dan een balkonparasol. De balkonparasol is een goed alternatief voor het balkon windscherm. 

De parasol is compact op te bergen, aangezien je hem in kunt klappen. Bovendien is de parasol verplaatsbaar. Daardoor breng je hem precies op de gewenste positie.

Ook kun je de balkonparasol gebruiken als het regent. Of als je schaduw wilt creëren op een zonnige dag.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste balkon winddoeken geselecteerd?

De beste winddoeken voor het balkon zijn met zorg samengesteld. Veel winddoeken zijn met elkaar vergeleken. Daarbij keken wij naar specificaties, maar voornamelijk naar de prijs- en kwaliteitverhouding. Ook reviews waren belangrijk voor het samenstellen van de top 5. 

Met wat voor balkon winddoek krijg je meer privacy?

Een balkon winddoek is geschikt voor de privacy, als het niet transparant is. Kies dus niet voor een plexiglas windscherm voor het balkon, maar een zeil of luifel. Daarnaast is het aan te raden om het volledige balkon af te sluiten. Niet alleen de balustrade.


Meer windschermen: