Windscherm camping kopen? Top 7 windschermen voor kamperen

Ga je kamperen? Dan is een camping windscherm onmisbaar! Tijdens het kamperen leef je immers voornamelijk buiten.

Harde wind kan het kamperen een stuk minder leuk maken. Het koken, buiten eten en buiten zitten wordt minder comfortabel. 

Daarom komt een windscherm bij het kamperen goed van pas. Maar aan welk camping windscherm heb je een goede? Dat ontdek je in dit artikel. 

We zetten de 7 beste windschermen voor op de camping op een rij. Daarnaast kom je meer te weten over de voordelen en waar een windscherm voor de camping aan moet voldoen. 

De 7 beste camping windschermen

Er zijn veel windschermen geschikt voor de camping. Of je nu een windscherm zoekt voor de caravan, voor de camper of het kamperen met de tent. Maar welke zijn de beste? Die hebben we voor je op een rijtje gezet. Dat scheelt je weer zoekwerk. 

1: Beste windscherm camping – Abbey Camp Polyester

Abbey-Camp-groot-windscherm-strand

Aan het windscherm van Abbey Camp heb je een hele goede. De prijs en kwaliteit is bij dit windscherm goed in balans. Het windscherm is in totaal 5 meter lang en 1,4 meter hoog. Dat is verdeeld over 3 panelen. Ook kun je dit windscherm met een lengte van 3 meter bestellen. 

Een groot pluspunt is het lichte gewicht. Dit windscherm weegt slechts 1,8 kg. Dat is erg praktisch bij het opbergen en vervoeren van het windscherm. 

Het formaat is daarnaast erg compact. Je krijgt een handige draagtas bij het windscherm. Net als haringen, scheerlijnen en de stalen stokken
2: Stevig camping windscherm – Bo-Camp Popular 2 delig

Een handig windscherm voor het kamperen, is die van Bo-Camp. Op je kampeerplek zit je op veel plekken heerlijk uit de wind. Dit is een 2-delig windscherm van 3,35 meter lang en 1,2 meter hoog

Dit is een erg fijn windscherm voor op vakantie. Het scherm is namelijk compact opvouwbaar én licht van gewicht. Het scherm weegt slechts 1,25 kg. Je krijgt bij het scherm een handige draagtas om het scherm mee te vervoeren. Zo kun je het windscherm ook veilig opbergen. 

Je kunt ook dit windscherm op het strand gebruiken of neerzetten als windscherm in de tuin
3: Stormvast camping windscherm – Isabella Granite 3 delig

Dit Isabella Granite windscherm is bijzonder stevig. Het scherm heeft een stoere graniet kleur en is gemaakt van polyester en acryl. Het doek is beschermd tegen UV stralen en wordt niet snel vies

Je kunt het scherm erg goed vastzetten in de grond. Dat bevestigen doe je met de meegeleverde stangen. Ook bovenliggers, scheerlijnen en haringen krijg je bij het windscherm. 

Voor stabiliteit kun je de speciale grondpennen en voetplaten gebruiken. Deze onderdelen maken het windscherm ook geschikt als voortent. Een handig windscherm voor de caravan of camper dus. 
4: Windscherm koken camping – Kampa Universeel Kookwindscherm

Wil je op de camping uit de wind koken? Gebruik dan dit handige kookwindscherm. Met dit windscherm kun je rustig koken. De wind wordt efficiënt geblokkeerd, zodat jouw gaspitje goed blijft branden. Het vuur gaat niet meer uit én blijft sterker branden.  

Dit is een universeel kookwindscherm. Het scherm is voor veel soorten kookstellen geschikt. Het scherm is 62 centimeter breed en 21 centimeter hoog

Door middel van zuignappen zet je het kookscherm vast. Het tafelblad of blad waar je op kookt, hoeft zo niet te beschadigen. Na gebruik klap je het scherm in, dat bespaart weer wat ruimte. 
5: Windscherm camper – Safarica Tahiti 3 delig

Zoek je een groot en handig windscherm voor op de camping? Dan is dit windscherm met ramen de juiste keuze. Je zet het scherm met stokken en met scheerlijnen vast in de grond. Het scherm is 4 meter breed en 1,4 meter hoog. Het gewicht is slechts 2,2 kg

Dit handige scherm bestaat uit 3 delen. Zelf bepaal je hoe je het windscherm opstelt. Dat kan in een rechte lijn zijn, maar ook in een hoek. 

Dat is fijn als je met de camper, caravan of tent op pad bent. Elke kampeerplek is weer anders. En zo kun je het scherm altijd effectief neerzetten. 
6: Windscherm caravan – Isabella Flex Grey 3 delig

Wil je windvrij rondom jouw caravan kunnen zitten? Dan is een groot windscherm, dat uit meerdere delen bestaat handig. Daar is de Isabella Flex een goede optie voor. 

Dit 3 delige scherm kun je op verschillende manieren neerzetten. De 3 delen kun je aan elkaar ritsen. Zo kun je eindeloos combineren. Je plaatst hem op de meest effectieve plek. Met meegeleverde scheerlijnen, haringen en stokken zet je het scherm vast. 

Het scherm is daarnaast stormvast en geeft veel privacy. De hoogte van het scherm bedraagt 1,4 meter en de lengte 4,6 meter. Ook heeft het scherm een doorzichtig venster
7: Goed windscherm camping – Eurotrail Windscreen 4 delig

Van het merk Eurotrail is dit 4 delige windscherm een aanrader. Het windscherm heeft een lengte van 5 meter lang en is 1,5 meter hoog. Ook in andere maten is dit camping windscherm te bestellen. 

Het doek is volledig antraciet en er zit geen raam in gemaakt. Dit windscherm geeft je daardoor veel privacy op de camping.

De prijs en kwaliteitverhouding zit bij dit windscherm erg goed. Het opbergen gaat ook erg eenvoudig. Je kunt het windscherm opvouwen tot een klein pakket.  
Waarom een camping windscherm?

Ga je kamperen? Dan is de kans groot dat je bijna de hele dag buiten gaat zijn. De wind kan daarin een spelbreker zijn. Buiten zitten is met veel wind niet comfortabel. En buiten eten al helemaal niet. Dan kan er bijvoorbeeld zand in het eten komen. 

Een windscherm is dan wel zo fijn. Dan geniet je windvrij van het buitenleven. Ook geeft het windscherm je privacy. In het hoogseizoen kan het erg druk zijn op de camping. Een beetje beschutting kan dan geen kwaad. Vooral een windscherm die niet transparant is geeft privacy. 

Ook kan een windscherm koken op de camping comfortabeler maken. Vooral als je een gasstelletje hebt voor buiten. Dan kan het vuur uitwaaien bij een te harde wind. Een windscherm zet je dan om het gasstel heen, zodat je rustig windvrij kunt koken

Waar moet een camping windscherm aan voldoen?

Bij het kamperen zijn praktische spullen essentieel. Dat geldt ook voor het camping windscherm. Het is aan te raden om naar de volgende eigenschappen te kijken. Dan weet je dat je een camping windscherm koopt waar je veel aan hebt:

Bevestiging

Bij het kamperen is geen plek hetzelfde. Daarom is het slim om een windscherm te kopen die je op meerdere manieren kunt bevestigen. Een windscherm die je én in de grond kunt bevestigen én kunt spannen met koorden bijvoorbeeld. 

Als je op een plek staat waar de grond zacht genoeg is, bevestig je het windscherm in de grond. En op een te harde ondergrond heb je nog de mogelijkheid om spanbanden te gebruiken. 

Zo kun je het camping windscherm in meerdere situaties gebruiken. Wellicht kun je het windscherm zelfs thuis gebruiken. Als windscherm voor het terras of als windscherm voor in de tuin

Compact 

Als je gaat kamperen, heb je beperkte ruimte voor spullen. In een camper of caravan past niet alles wat je mee zou willen nemen. Daarom is het handig om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Compacte kampeerspullen komen dan goed van pas. 

Daarom is het slim om naar het formaat van het camping windscherm te kijken. En dan vooral het formaat voor het opbergen van het windscherm. Kun je het windscherm goed oprollen, inklappen of opvouwen? Dan is dat makkelijker met opbergen. 

Licht van gewicht

Enerzijds heb je dus beperkte ruimte voor een windscherm in een camper of caravan. En anderzijds mogen de spullen die je meeneemt ook niet te zwaar worden. 

Dat heeft met algemene regels te maken. Maar ook met een stukje gemak. Je wilt niet te veel hoeven sjouwen met zware spullen. Dat is niet praktisch. En bij kamperen draait alles om gemak. 

Een lichtgewicht windscherm komt daarom goed van pas. Dat is handig te vervoeren. Ook als je het windscherm voor op het strand wilt gebruiken. Of als je de camper in of uit moet laden om bij andere spullen te komen. 

Stormvast en weersbestendig

Kamperen doe je in weer en wind. Je leeft veel buiten. En als je uit de wind wilt kunnen zitten, moet dat windscherm ook weersbestendig zijn. Een stormvast doek of scherm is aan te raden. Ook bij hardere wind kun je het scherm dan gebruiken. 

Daarnaast kun je het scherm ook gebruiken om schaduw te creëren. Als je dat goed wilt doen, ga je voor een windscherm met UV bescherming. Dan worden alle zonnestralen op een effectieve manier weerkaatst. 

En tegen de regen is een waterdicht doek juist handig. De meeste camping windschermen zijn wel waterdicht of waterafstotend. Toch zou je er voor de zekerheid extra op kunnen letten. 

Hittebestendig – koken

Wil je het windscherm voor het koken op de camping gebruiken? Ga dan niet voor een standaard windscherm. Veel schermen zijn gemaakt van polyester. Als die stof te dicht bij de vlam komt, smelt het. Dat kan gevaarlijk zijn en zelfs brandwonden veroorzaken. 

Ga daarom voor een hittebestendig windscherm. Het kookwindscherm in onze top 7 is bijvoorbeeld gemaakt van staal. Dat is een geschikt materiaal om dichtbij het gaspitje te gebruiken.
Veelgestelde vragen

Waar kun je een camping windscherm kopen?

Windschermen voor de camping zijn op veel plekken te koop. Vooral online heb je veel keuze. Kijk bijvoorbeeld eens bij Bol.com of Kampeerwereld. Voor een fysieke winkel ben je bij de ANWB, Vrijbuiter of Action ook aan het juiste adres voor een camping windscherm. 

Hoe zijn de beste camping windschermen samengesteld?

Voor de top 7 zijn de beste windschermen voor op de camping uitgekozen. Die kwamen uit een uitgebreide test naar voren. Hierbij werden veel windschermen met elkaar vergeleken. De 7 beste windschermen voor de camping blinken uit in specificaties, prijs-kwaliteit en reviews.Meer windschermen: