Windscherm voor strand kopen? De top 5 beste strandschermen

Wil je op het strand uit de wind zitten? Dat kan eenvoudig! Als je een windscherm voor het strand gebruikt. Een windscherm heeft nog meer voordelen.

Het scherm kan je ook wat schaduw geven, als bescherming tegen de zon. En privacy op een druk strand. 

Op deze pagina vertellen we je alles over het strand windscherm. We hebben de beste 5 voor je geselecteerd.

Ook ontdek je meer over de soorten en waar je op moet letten. Daarnaast geven we aan welke alternatieven geschikt kunnen zijn. 

De 5 beste windschermen voor op het strand

Zoek je een goed windscherm voor op het strand? Dan helpen we je graag op weg. Wij vergeleken veel verschillende strandschermen. De volgende 5 schermen kwamen daarbij als beste uit de test naar voren:

1: Beste windscherm strand – VidaXL 3 panelen scherm 

Het beste strand windscherm is die van VidaXL. Dit is een vrij groot windscherm. Het scherm is 4 meter lang en 1,3 meter hoog. Het bestaat uit 3 panelen

Dit is een strand windscherm met een vrolijke look. De knalblauwe kleur valt goed op. Daardoor vind je jouw zitplaats makkelijk terug na een duik in de zee. 

Bij het scherm krijg je 4 houten palen om het scherm in het zand te zetten. Die palen hebben een totale hoogte van 1,5 meter. Het doek zelf is gemaakt van een stevige stof. Dit is een stof die lang meegaat. 
2: Gestreept windscherm strand – Sunline windscherm blauw

Een windscherm dat voor het strand goed in de smaak valt, is ook die van Sunline. Dit scherm heeft een mooie blauwe streep. In combinatie met de houten palen geeft dit een klassieke look aan het windscherm. Zonder koorden zet je het scherm in het zand. 

In totaal is het strandscherm 5 meter lang en 1,4 meter hoog. Een groot voordeel is zijn de houten stokken. Die kun je namelijk in tweeën delen. Dat maakt het scherm extra compact mee te nemen

Het doek is gemaakt van dralon. Een stevige stof die bestand is tegen UV stralen, maar ook tegen vuil en water
3: Kleurrijk windscherm strand – Bo-Camp Atiya scherm

Bo-Camp is een bekend merk als het om outdoor producten gaat. Het Bo-Camp Atiya scherm is dan ook erg handig. Het is maar liefst 4,6 meter lang en 0,9 meter hoog. Dat formaat wordt verdeeld over 5 panelen

Het strandscherm valt meteen op vanwege de vrolijke kleuren. Er zitten daarnaast geen ramen of transparante delen in het strandscherm. Daarom is dit een fijn scherm voor wat privacy.

Voor het bevestigen van het windscherm op het strand, heb je genoeg aan de houten stokken. Eventueel zou je ook nog scheerlijnen kunnen gebruiken voor extra stevigheid.  
4: Groot strand windscherm – Abbey Camp

Een stevig strand windscherm, is die van Abbey Camp. Dit scherm is gemaakt van polyester, is 5 meter lang en 1,4 meter hoog. Het scherm is te bevestigen met de stalen stokken en de scheerlijnen. Ook krijg je roestvaste haringen bij het pakket. 

Een groot voordeel van dit windscherm is het gewicht. Het scherm weegt slechts 1,8 kg. Dat maakt het vervoeren eenvoudig. Ook de meegeleverde opbergtas maakt het vervoeren makkelijk. 

Er zit geen raam of venster in het doek. Je kunt dus ook rekenen op een zekere privacy. Dit is ook een erg geschikt windscherm voor op de camping
5: Stijlvol windscherm strand – Gebro strand windscherm streep

Een goedkoop en stijlvol windscherm is die van Gebro. Dit strandscherm is gestreept en heeft houten palen. Het is een vrij compact windscherm. 

Dat komt ook door de wat kleinere afmetingen. Het scherm is 3 meter lang en 1,2 meter hoog. Het scherm bestaat uit 4 panelen en is gemaakt van polyester. Dat is een waterbestendige stof die je makkelijk schoon kunt maken

De houten stokken plaats je in het zand om het scherm op zijn plek te zetten. Eventueel zou je het doek kunnen verstevigen met wat koorden of scheerlijnen. Die worden echter niet meegeleverd. 
Waarom een strand windscherm?

Het spreekt misschien voor zich. Maar een strand windscherm helpt je natuurlijk om uit de wind te zitten. Toch is dat niet het enige waar het scherm voor kan zorgen. 

Zo kan het scherm je ook beschermen tegen de zon. Zodra het doek voorzien is van een UV beschermingslaag, zit je volledig veilig in de schaduw. 

Een ondoorzichtig windscherm is daarnaast fijn in het kader van privacy. Als het druk is op het strand kun je jouw zitplaats met het windscherm afschermen. Op die manier zit je minder in het zicht en geniet je meer van je rust. 

Soorten windschermen voor op het strand

Zoek je aan een windscherm voor op het strand? Dan is een scherm met panelen het meest gebruikelijk. Een textiel doek of zeil wordt aan stokken bevestigd.

Die stokken kun je in het zand steken. Voor extra stevigheid kun je soms ook scheerlijnen of koorden aan het windscherm vastmaken.  

Met een windscherm voor het strand kan ook een strandparasol worden bedoeld. De parasol kan de wind goed tegenhouden.

Bij een strandparasol met windscherm zitten er aan de zijkant van de parasol extra schermen. De parasol wordt zo goed afgesloten en kan de wind beter tegenhouden. 

Daarnaast kun je denken aan een strandtent. De tent is voor de helft geopend. Aan een zijde houdt de tent de wind tegen. Ook helpt de tent je om wat schaduw te creëren. 

Strand windscherm kopen? Hier moet je op letten

Misschien ben je al op zoek gegaan naar het windscherm voor het strand. Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat er erg veel keuze is.

Als je niet weet wat je precies zoekt, is het lastig het juiste windscherm te vinden. Let eens op de volgende eigenschappen, dat kan je zoektocht makkelijker maken:

Formaat

De strandschermen verschillen in afmetingen. Het ene hoek is hoger en langer dan het ander. De lengte kun je ook aflezen aan het aantal panelen. Oftewel het aantal vlakken waarin het doek wordt verdeeld. Tussen de vlakken staan de houten stokken. 

Heb je een strand windscherm met meerdere panelen? Dan kun je er ook voor kiezen om het doek in een hoek te zetten. Je hoeft het scherm niet volledig in een lijn te zetten. Dat geeft extra privacy en bescherming tegen de wind. 

Bevestiging

De meeste strandschermen zet je vast in de grond. Het doek is dan voorzien van houten stokken. Soms zijn de stokken van staal. De stokken plaats je zo’n 30 centimeter in de grond. Is dat lastig? Gebruik dan een grondboor om het wat eenvoudiger te maken. 

Naast de stokken in de grond, kun je het scherm vastzetten met scheerlijnen of koorden. Aan het scherm kun je de koorden vastmaken en met haringen zet je ze in de grond. 

Dat maakt het doek ook multi inzetbaar. Je hebt zo niet alleen een handig scherm voor op het strand. Maar ook een windscherm voor in de tuin of een windscherm voor de camping

Licht gewicht 

Wellicht herken je het wel, bij een dagje strand kun je behoorlijk met spullen slepen. Je neemt al snel veel spullen mee. En die spullen moet je vanaf jouw auto of fiets nog naar het juiste plekje op het strand brengen. 

Wil je het jezelf wat makkelijker maken? Ga dan voor een lichtgewicht windscherm. Dat scheelt al snel weer wat extra kilo’s die je anders mee zou sjouwen. 

Een gewicht van 2 kg is voor een strandscherm al vrij licht. De meeste schermen wegen 2 kg tot 4 kg. Al ligt dat natuurlijk ook aan het formaat. 

Compact 

Wat voor het sjouwen ook van pas kan komen, is een compact windscherm. Daarbij kun je letten op het formaat van de stokken en van het scherm zelf. 

De stokken zijn vaak wat langer dan de hoogte van het doek zelf. Ze moeten immers nog in de grond worden gestoken. Wat je soms ziet, is dat de stokken uit 2 delen bestaan. Dat maakt de stokken 2 keer zo kort. Erg handig als je een compact formaat zoekt. 

Het scheelt bovendien gedoe als je het scherm makkelijk op kunt rollen of vouwen. Dan houd je een klein pakketje over, die je makkelijker vervoert. De maten die het scherm heeft als het is opgerold, staan vaak bij de productomschrijving vermeld. 

Multi inzetbaar 

Het strand windscherm is niet alleen handig voor de wind. Je zou hem voor meerdere doeleinden kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld als zonnescherm. Mits de eigenschappen daar geschikt voor zijn. 

Wil je het windscherm ook als zonnescherm voor het strand gebruiken? Let er dan op dat het scherm beschikt over een UV beschermingslaag. Alleen dan worden de UV stralen namelijk volledig weerkaatst. 

Het multi-inzetbare kun je ook toepassen op de manier waarop je het scherm bevestigt. Kun je het doek ook met scheerlijnen vastzetten? Dan is het scherm ook geschikt als tuin windscherm. Of kan het dienen als windscherm voor het balkon. Daar heb je niet altijd de mogelijkheid om stokken in de grond te steken. 

Stijlvol

Bij een stranddag hoort een windscherm waar je blij van wordt. Daarom is het altijd goed om te letten op de vormgeving. Vrolijke zomerse kleuren misstaan niet op het strand. En ze maken het makkelijk om jouw plekje terug te vinden. Handig als je even een duik in de zee gaat nemen. 

Bij vormgeving kun je ook letten op de hoeveelheid privacy. Wil je goed beschut zitten? Ga dan voor een strandscherm die niet transparant is. Dan kunnen voorbijgangers of buren niet naar je gluren. 

En wil je genieten van het uitzicht om je heen? Dan is een doorzichtig windscherm juist een goed idee. Of een windscherm met ramen waar je doorheen kunt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld ook de kinderen goed in de gaten houden als ze verderop zitten te spelen. 

Prijs

Voor een paar tientjes kun je al een goed windscherm voor het strand kopen. In de top 5 is het goedkoopste scherm zo’n €20,- en het duurste €130,-. Voor een gemiddelde prijs van €40,- tot €50,- moet je een goed windscherm voor het strand kunnen kopen. 

Wil je een goedkoop windscherm voor het strand kopen? Dan is het aan te raden om aanbiedingen in de gaten te houden.

Ook bij winkels als de Action, Lidl en de Decathlon kan het strand windscherm voordelig verkocht worden. Let wel altijd op de prijs- kwaliteit verhouding

Alternatieven voor een windscherm voor het strand

Wil je uit de wind zitten op het strand? Maar op een andere manier dan met een windscherm? Dan zijn er gelukkig meerdere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een strandtent. De open tent houdt de wind van één kant tegen. 

Een andere optie is de strandparasol. De parasol kan je zowel tegen de wind als tegen de zon beschermen. Ga altijd voor een stevige parasol.

Dan weet je dat de parasol goed tegen de wind kan. En wil je ook een goede zonbescherming? Let er dan op dat de parasol UV bescherming heeft. 
Veelgestelde vragen

Waar koop je een windscherm voor het strand?

Online kun je veel goede strand windschermen kopen. Kijk maar eens in onze top 5. Ook bij een fysieke winkel is het kopen van een strandscherm mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken bij de Gamma, Hema of Blokker. 

Hoe zijn de beste windschermen voor op het strand geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 5 zijn veel strandschermen met elkaar vergeleken. De specificaties zijn naast elkaar gelegd. En daarbij werd vooral gelet op prijs en kwaliteit. De 5 beste windschermen werden ook goed beoordeeld door gebruikers.  


Meer windschermen: