Windscherm voor terras kopen? Top 5 terrasschermen tegen wind

Als het flink waait, ga je natuurlijk het liefst uit de wind zitten. Met een terras windscherm kan dat erg eenvoudig.

Dan hoeft de wind je er niet van te weerhouden om op het terras te zitten. Er zijn veel terrasschermen beschikbaar. Maar welke is het meest geschikt?

Dat ontdek je in dit artikel. We geven eerst aan welke windschermen het beste zijn voor op het terras.

Daarna vertellen we voor wie het terrasscherm geschikt is en welke eigenschappen handig kunnen zijn. Ook kom je te weten wat goede alternatieven zijn. 

De 5 beste windschermen voor op het terras

Als je zoekt naar een terras windscherm krijg je veel zoekresultaten. Er zijn simpelweg veel opties om uit te kiezen. Daarom maken we het je graag wat makkelijker. De volgende windschermen zijn van goede kwaliteit en ideaal voor het terras:

1: Beste windscherm terras – Tectake aluminium tuinscherm

Tectake-aluminium-uittrekbaar-windscherm-terras

Het beste windscherm is die van Tectake. Dit windscherm heeft een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Het scherm is 1,8 meter hoog en maximaal 3 meter uittrekbaar. Met het automatische oprolmechanisme gaat dat oprollen erg eenvoudig. 

Het terrasscherm geeft je niet alleen minder wind op het terras. Ook creëert het privacy. In 3 verschillende kleuren kun je het windscherm bestellen. Allemaal zijn ze ondoorzichtig. 

Een groot pluspunt van dit terrasscherm is de kwaliteit van het materiaal. Het doek is gemaakt van polyester en heeft een waterafstotende coating. De behuizing is gemaakt van lichtgewicht aluminium
2: Stevig windscherm terras – Pro Garden Windscherm

Pro-Garden-Windscherm-tuin

Voor een windvrij terras is dit scherm van Pro Garden ook een aanrader. Het scherm is oprolbaar en je kunt hem uittrekken tot 3 meter. De hoogte bedraagt 1,4 meter. Het scherm geeft veel privacy en houdt de wind goed tegen. 

Het frame is van aluminium gemaakt. Dit maakt het terras windscherm erg stevig en toch licht van gewicht. Ook is het terrasscherm waterafstotend. Dat komt door het waterafstotende doek van polyester
3: Dubbel uittrekbaar windscherm terras – Vida XL uittrekbaar windscherm

Ga je liever voor een 2-delig windscherm voor het terras? Dan is dit model van Vida XL een leuke optie. Het geheel bestaat uit 2 delen. Die kun je in elkaars verlengde plaatsen, of in een hoek

Het scherm heeft een hoogte van 1 meter en kan in totaal 6 meter breed worden. In meerdere kleuren kun je het scherm bestellen. Het doek is waterbestendig, kan niet scheuren en is voorzien van UV bescherming

Bovendien zit er een automatische terugrolfunctie in de cassette. Het biedt een fijne bescherming tegen wind, zon en ongewenste inkijk. 
4: Terrasscherm verplaatsbaar – VEBA Terrasscherm 16 vaks 81001

Zoek je een groot verplaatsbaar terrasscherm? Dat ook erg geschikt is voor de horeca? Dan is het scherm van VEBA iets voor jou. Het scherm heeft met het stalen frame een stijlvolle uitstraling. 

In het frame zitten 16 plexiglas ramen. Dat maakt het een doorzichtig windscherm. Op het terras is dat wel zo fijn, zo kun je nog goed om je heen blijven kijken. 

Onder het scherm zitten wielen. Daarmee kun je het scherm op de juiste plek zetten. Staat het scherm op de goede plek? Dan vergrendel je de wielen zodat hij niet weg kan rijden. 
5: Inklapbaar windscherm terras – VidaLife terrasscherm terracotta

VidaLife-windscherm-inklapbaar

Ook het scherm van VidaLife is een echte aanrader voor op het terras. Of als windscherm voor het dakterras. Het scherm is 1,6 meter breed en 2,4 meter lang.

Voor de bevestiging heb je 2 opties. Je bevestigt het scherm aan de grond of aan de muur. Het polyester doek kun je naar binnen toe inklappen. Vervolgens vergrendel je het stalen frame, zodat het niet uit kan klappen. 

Met dit windscherm ben je niet alleen beschermd tegen wind. Maar ook tegen vuil, zonnestralen en water. En niet onbelangrijk: de looks van het windscherm mogen er ook zijn!
Voor wie is een windscherm voor het terras geschikt?

Een windscherm voor het terras kan voor meerdere toepassingen geschikt zijn. Het terrasscherm is geschikt voor het terras in jouw tuin. Of als windscherm voor jouw dakterras

Maar ook wordt het terrasscherm in de horeca vaak gebruikt. Dan zitten mensen op het terras uit de wind.

Handige eigenschappen bij een windscherm voor het terras

Ga je een windscherm voor het terras kopen? Dan zijn er bepaalde eigenschappen waar je op kunt letten. We zetten ze voor je onder elkaar. Zo weet jij welke specificaties de doorslag kunnen geven in jouw zoektocht:

Bevestiging

Het is wel zo makkelijk als je het windscherm voor het terras zelf kunt bevestigen. En het is nog makkelijker als dat bevestigen makkelijk is. Daarom is dat iets waar je op kunt letten. 

Wat je vaak ziet is het windscherm met een cassette. Dat is een uittrekbaar windscherm. Je bevestigt die cassette aan een wand of plafond. En dat gaat erg eenvoudig. Met een boor zet je ze vast in de muur. 

Er zijn ook mogelijkheden om een windscherm te bevestigen zonder te boren. Echter is dat voor een terras, wegens de bestrating, niet altijd geschikt.

Bijvoorbeeld als het scherm dan met spanbanden, koorden of scheerlijnen wordt vastgezet. Dat kun je beter gebruiken als windscherm voor op de camping of als windscherm in de tuin

Soms zet je het scherm ook vast met stokken in de grond, zoals bij een windscherm voor op het strand. Die lijnen zet je vervolgens met haringen vast in de grond. Op een terras ligt vaak bestrating, waardoor er weinig mogelijkheden zijn om haringen in de grond vast te zetten. 

Wat wel een geschikt scherm is zonder te hoeven boren, is een mobiel windscherm. Dit bestaat meestal uit een sterk frame die zelfstandig kan staan. Het scherm is verplaatsbaar en heeft soms zelfs vergrendelbare wielen. Erg handig voor op een terras. 

Formaat

oprolbaar windscherm terras

Het formaat is ook een belangrijke eigenschap om op te letten. De maten moeten natuurlijk passend zijn voor jouw terras of dakterras.

Je kunt kiezen voor een scherm dat het volledige terras beschermt. Of voor een scherm van mindere breedte, waarbij je slechts een deel afschermt

Voor de hoogte heb je ook wat afwegingen. Wil je bijvoorbeeld dat mensen nog over het scherm heen kunnen kijken? Of zoek je juist een hoog scherm? Dat kun je jezelf afvragen. 

Een laag scherm biedt minder privacy, maar geeft ook minder schaduw. Als je op een zonnige dag uit de wind en in de zon wilt liggen, is dat handiger. Je krijgt daar dan ook minder privacy voor terug. Maar op een ligstoel of zitstoel ben je niet zichtbaar. 

Een hoog scherm is ook een optie. Dan kun je niet meer over het scherm heen kijken. Dat geeft je een volledige bescherming tegen de wind. Daarnaast krijg je ook meer privacy en meer schaduw op je terras. Het is dus maar net wat je zoekt. 

Terrasscherm met of zonder hoek

Ook nog een optie is een 2-delig terrasscherm. Dit scherm bestaat uit 2 panelen, die kun je in de vorm van een hoek plaatsen. Zo zit je nog beter beschut. Een goede manier om de ruimte effectief windvrij te maken. 

Ook is een 2-delig scherm handig als je beperkte ruimte hebt. Door de hoek kun je de ruimte op een slimme manier benutten. Erg praktisch als windscherm op het dakterras of als windscherm voor op het balkon

Doorzichtig of ondoorzichtig

Ben je ook op zoek naar meer privacy op het terras? Dan is een ondoorzichtig windscherm de juiste keuze. Dit zorgt ervoor dat je minder in het zicht zit. Gebruik je het scherm voor jouw terras in de tuin? Dan is privacy vaak wel prettig.

Toch is een doorzichtig windscherm op het terras vaak favoriet. Vooral in de horeca. Daarbij is het juist leuk om op het terras om je heen te kunnen kijken. Een doorzichtig windscherm zorgt ervoor dat je je uitzicht behoudt. 

Verplaatsbaar

Op het terras kan het goed uitkomen als een windscherm verplaatsbaar is. Vooral bij een groot terras is dat handig, als de wind van veel richtingen kan komen. Het windscherm zet je dan precies op positie waar de wind vandaan komt. 

Bij een mobiel windscherm kun je denken aan een windscherm op wielen. Maar ook aan een windscherm die je met spanbanden bevestigt. Dit laatste type is ook een geschikt windscherm voor op het balkon

Oprolbaar

Het is wel zo fijn als een terrasscherm niet in de weg staat als je het niet gebruikt. Daarom kan een oprolbaar windscherm handig zijn. Dit scherm kun je horizontaal of verticaal oprollen om het formaat te verkleinen. Dat maakt het opbergen makkelijk

Een windscherm kan ook inklapbaar of opvouwbaar zijn. Ook dat is een manier om het formaat te verkleinen. 

Ga je voor een uittrekbaar windscherm? Die je in de lengte of breedte kunt uitrollen? Dan kun je er nog op letten of dat oprollen automatisch gebeurt.

Bij veel van dit soort systemen heb je een automatische terugrolfunctie. Dan weet je zeker dat het doek op de juiste manier wordt opgerold.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste terras windschermen geselecteerd?

De beste windschermen voor op het terras zijn met zorg geselecteerd. Om tot de selectie te komen zijn veel terrasschermen met elkaar vergeleken. De specificaties, prijs en kwaliteit werd naast elkaar gelegd. Ook de reviews waren belangrijk.

Kun je een terras windscherm zelf maken?

Het is zeker mogelijk een terrasscherm zelf te maken. Dat kun je op meerder manieren doen. Bij een doe-het-zelf zaak kun je vaak al veel benodigdheden kopen. Maak zelf een groot paneel. Bijvoorbeeld van hout. Of van plexiglas als je een windscherm voor het terras doorzichtig wilt maken. Vervolgens maak je een stevig frame, die bij de maten van jouw terras past. Wil je een verrijdbaar windscherm? Dan plaats je er ook nog wielen onder.