XLC Azura Xtra Led 2.0 – Bekijk de Review & Testresultaten

De XLC Azura Xtra Led 2.0 is van het hele XLC aanbod mogelijk de meest populaire fietsendrager. Dat komt doordat hij veelzijdig, lichtgewicht en inklapbaar is.

Dat maakt hem één van de meest gebruiksvriendelijke fietsendragers van dit moment.

In deze XLC Azura Xtra Led 2.0 review behandelen we alles wat je moet weten over deze fietsendrager.

We bekijken de kenmerken, voor- en nadelen, de prijs en uiteraard ook wat huidige gebruikers ervan vinden. Zo bepaal jij of dit de beste fietsendrager is voor jou.

Kenmerken van de XLC Azura Xtra Led 2.0

 • Geschikt voor 2 fietsen: met een uitbreidingsset kan je er een extra fiets bij meenemen.
 • Maximale draagvermogen: 60 kilo, dus 30 kilo per fiets. Let op: vervoer je 3 fietsen, dan is het 20 kilo per fiets.
 • Inklapbaar: hij past probleemloos in de kofferbak als je hem even niet gebruikt.
 • Kantelbaar: zodat je ook je achterbak nog open kunt doen als de fietsen al op de fietsendrager staan.
 • Lichtgewicht: de XLC Azura Xtra Led 2.0 weegt maar 16 kilo.
 • Veelzijdig: je vervoert alle soorten fietsen met deze fietsendrager. Stadsfietsen, e-bikes en racefietsen, bijvoorbeeld.
 • Stekker: een 13-polige stekker is standaard voor moderne auto’s. Je krijgt er een 7-polig verloopstuk bij.

Dit zijn de grootste pluspunten ✅

 • Zeer stevig en sterk fietsenrek
 • Kan gemakkelijk 2 e-bikes dragen
 • Gebruiksvriendelijk, want lichtgewicht, inklapbaar en kantelbaar
 • Geschikt voor alle soorten fietsen
 • Kan worden uitgebreid naar 3 fietsen
 • Wordt voorgemonteerd geleverd.
 • Stekker geschikt voor moderne en oudere voertuigen.

Dit zijn de grootste minpunten ❌

 • Prijzig, er zijn goedkopere fietsendragers.
 • Is inclusief uitbreidingsset niet sterk genoeg voor 3 e-bikes

Prijs en aanbieding

De adviesprijs voor de XLC Azura Xtra Led 2.0 is €500. Dit is een prima prijs, aangezien deze fietsendrager echt van hoge kwaliteit is. Ga op zoek naar een goede online aanbieding en je kunt hem ongetwijfeld ook goedkoper vinden.


XLC Azura Xtra Led 2.0 review

Wij hebben de XLC Azura Xtra Led 2.0 voor deze review grondig getest. Het is een fietsendrager voor 2 fietsen. Hij valt niet binnen het goedkoopste segment, maar die extra uitgave is niet weggegooid.

Zo is het monteren en vervoeren van deze fietsendrager erg gemakkelijk. Je haalt hem kant-en-klaar uit de doos en sluit hem aan op je auto. Met een gewicht van slechts 16 kilo, kan je dat ook alleen.

Het enige wat je moet doen is je nummerbord overzetten. Gebruik je hem niet, dan klap je hem in en vervoer je hem in je kofferbak. De afmetingen zijn ingeklapt 24 x 78 x 48 centimeter.

Het is ook een fietsendrager die je gemoedsrust geeft. Hij kan gemakkelijk 2 e-bikes dragen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de toegankelijkheid van je spullen in de achterbak, want de fietsendrager is kantelbaar.

En door de dubbele stekker weet je ook zeker dat je niet op zoek hoeft te gaan naar een verlengstuk bij het aansluiten.

Een andere reden waarom de XLC Azura Xtra Led 2.0 zo goed uit de test komt is dat het een fietsendrager is waarmee je alle fietsen kunt vervoeren.

De maximale fietsbandbreedte is 57 millimeter, dus zowel stadsfietsen als racefietsen kunnen er gemakkelijk op worden bevestigd.

Zijn er goede alternatieven?

Ben je niet onder de indruk van al deze voordelen van de XLC Azura Xtra Led 2.0? Zoek je wel een stevige opvouwbare fietsendrager waarmee je minimaal 2 fietsen vervoert? Dan vind je hier 3 alternatieven.

Thule Europower 916

Thule-EuroPower-916-fietsendrager

De Thule Europower 916 is een goedkoper alternatief voor de XLC Azura Xtra Led 2.0. Hij heeft veel soortgelijke kenmerken, want hij is kantelbaar, opvouwbaar en heeft en draagvermogen van 60 kilo.

Het nadeel van deze goedkopere fietsendrager is dat hij bijna 20 kilo weegt. Ook krijg je er geen 13-polige stekker bij.

Uebler X21

Uebler-x21

Een andere fietsendrager die 2 elektrische fietsen kan tillen is de Uebler X21. Het maximale draagvermogen is 60 kilo en alle soort fietsen passen erop. Daarbij is hij inklapbaar, kantelbaar en lichtgewicht (13,5 kilo).

De prijs voor deze fietsendrager is ook een stuk hoger. Je krijgt er alleen een 13-polige stekker bij. Als je een 7-polige stekker nodig hebt, dan moet je voor een adapter zorgen.

Gebruikservaringen

De ervaringen van gebruikers bij verschillende platforms en warenhuizen zijn erg positief. Gebruikers vertellen over de goede kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de fietsendrager.

Ook zijn ze erg goed te spreken over de prijs van de XLC Azura Xtra Led 2.0 vergeleken met wat je ervoor terugkrijgt.

Een ander punt dat positieve gebruikers aangeven is dat de fietsendrager erg gemakkelijk te monteren is. Daarna is hij voor iedereen probleemloos te gebruiken en worden er allerlei fietsen met succes mee vervoerd. Al met al is men dus erg tevreden.

De minder positieve ervaringen van huidige gebruikers geven aan dat hij niet stevig genoeg te bevestigen is. De fietsen zouden bewegen en daardoor raakt de fietsendrager snel defect.

Er zijn echter maar een klein aantal negatieve reviews te vinden over deze XLC Azura Xtra Led 2.0 fietsendrager.

Conclusie en ons eindoordeel

Ook al is de XLC Azura Xtra Led 2.0 iets duurder dan een gemiddelde fietsendrager, hij is dit extra geld meer dan waard.

Want voor een wat grotere uitgave krijg je wel veel meer gemoedsrust. Je e-bikes zijn veilig en je hoeft je geen zorgen te maken over de aansluiting of de stevigheid.

Een nadeel is wel dat je met de uitbreidingsset nog steeds een draagvermogen van 60 kilo houdt. In theorie kan er dus een extra fiets bij, maar 3 e-bikes zijn al gauw zwaarder. Je kunt er dan wel lichtere 2 e-bikes en een kinderfiets op vervoeren, bijvoorbeeld.

Al met al geloven wij dat de XLC Azura Xtra Led 2.0 echt waar biedt voor je geld. Het is een fietsendrager met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het gebruiksgemak is ongeëvenaard.
Veelgestelde vragen

Hoe bevestig je XLC Azura Xtra Led 2.0 aan je auto?

De XLC Azura Xtra Led 2.0 wordt bevestigd op je trekhaak. Dat kan op elk type trekhaak gedaan worden en op elke auto. Je krijgt er namelijk ook een 7-polige en 13-polige stekker bij.

Is de XLC Azura Xtra Led 2.0 geschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen?

Ja, het maximale draagvermogen is 60 kilo. Dat betekent dat je er 2 elektrische fietsen van 30 kilo per stuk op kwijt kunt. Het gemiddelde gewicht van een elektrische fiets is 23 tot 27 kilo.

Welke uitbreidingen zijn er voor de XLC Azura Xtra Led 2.0?

Je kunt je standaard XLC Azura Xtra Led 2.0 uitbreiden met een XLC Azura oprijgoot of met een XLC Azura uitbreidingsset. Met de oprijgoot zet je je fietsen gemakkelijker op de drager, omdat je ze niet hoeft te tillen. Met de uitbreidingsset kan je 3 fietsen op de XLC Azura Xtra Led 2.0 kwijt, in plaats van 2.