Zandbak met deksel kopen? Bekijk de beste uit de test!

Wilt je zoon of dochter graag een zandbak voor in de tuin? Dan kies je het best voor een zandbak met een deksel. Want op die manier gaat het speelzand langer mee en blijft het hygiënisch.

Wij vertellen je welke zandbakken met deksel het interessantst zijn. Ook kom je hier te weten waar je rekening mee dient te houden bij de aankoop.

Met onze tips en ons advies vind je eenvoudig de beste zandbak met deksel!

Dit zijn de beste zandbakken met deksel

Wij hebben verschillende zandbakken met deksels uitgetest en vervolgens een top 6 samengesteld. Als jij je afvraagt wat voor jou de beste zandbak met deksel is, loont het de moeite om onze top te bekijken.

Voor iedere tuin en elk kind is er een interessant exemplaar te vinden. De diverse exemplaren werden bovendien uitgekozen op basis van hun uitstekende kwaliteit, gebruiksgemak en leuke vormgeving.

1. Beste zandbak met deksel voor kleine kinderen: Little Tikes Schildpad

Hoe leuk is deze schildpad zandbak van Little Tikes? Je kinderen vinden hem dan ook ongetwijfeld het einde. Deze afsluitbare zandbak is vervaardigd van plastic waardoor je hem makkelijk kunt reinigen.

Het schild van de schildpad is het deksel. De pootjes doen dienst als zitplaatsjes. Hij ziet er dus niet alleen leuk uit, maar is ook erg nuttig.

Kinderen van 1 tot en met 6 jaar beleven er gegarandeerd veel plezier aan. En hij neemt weinig plaats in, waardoor hij geschikt is voor in kleine tuinen.

Een ander groot voordeel van deze zandbak met deksel en bodem is de uitstekende kwaliteit. Je kinderen krijgen hem niet zomaar stuk. En daar maak je ook je portemonnee blij mee.
2. Beste goedkope zandbak met deksel: Schelp zandbak

Er zijn ook heel goedkope zandbakken te koop, zoals deze schelp. Hij is 68 x 78 cm groot. Dankzij zijn klein formaat past hij in iedere tuin.

Bovendien kun je hem daardoor makkelijk verplaatsen en opbergen. De zandbak die afsluitbaar is, heeft tevens een prachtige roze kleur. Maar hij is ook in het blauw verkrijgbaar.

De zandbak kan eveneens als zwembadje gebruikt worden. En het is zelfs mogelijk om de zandbak met zand en het deksel met water te vullen.

Zo beleven je kids dubbel plezier. Voor peutertjes is dit een van de beste afsluitbare zandbakken die er is. Zeker voor deze scherpe prijs.
3. Beste houten zandbak met deksel: Ladanas

Deze houten zandbak met deksel van Ladanas is een plezier voor kleine en grotere kinderen. Met zijn grote formaat van 140x140cm biedt hij voldoende speelruimte. Houten zandbakken zijn kwalitatief ook erg goed.

En dit exemplaar is gemaakt van hoogwaardig grenenhout, waardoor je je zeker geen zorgen hoeft te maken. Je kind kan er jarenlang plezier mee beleven.

Doordat de randen van de planken zijn afgerond en het oppervlak geschaafd en gepolijst is, voldoet het aan de EN71-3 norm. Het is geen houten zandbak met bodem, maar je krijgt er wel een zeil bij. Daarmee kun je het zand tegen de grond te beschermen.

Wat ook bijzonder is aan deze afsluitbare zandbak, is dat het deksel vastzit. Zo kun je het niet verliezen. Wanneer je het openklapt, doen het dienst als bankjes.

Het dak gaat ook naar beneden en biedt nog meer bescherming. Deze zandbak met deksel is te koop in diverse kleuren.
4. Beste zandbak met deksel en andere extra’s: Step 2 Summertime

De Step 2 Summertime is niet alleen een zandbak, maar een volledig speelcenter. Want het is ook voorzien van een zitbankje, tafeltje en parasol. Daardoor is deze zandbak met deksel nog leuker om te gebruiken door je kids. Ook op vlak van kwaliteit scoort hij erg goed.

Kinderen vanaf 2 jaar mogen gebruik maken van deze zandbak. Hij is van kunststof en eenvoudig te reinigen. Daarnaast kunnen er 4 kinderen tegelijk in spelen.

Bij de aankoop krijg je er 2 scheppen en 2 potten bij. Deze afdekbare zandbak is niet goedkoop, maar je kinderen kunnen hem lang gebruiken. Hij is namelijk ontzettend stevig.
5. Beste grote zandbak met deksel: Ladanas afsluitbare zandbank

Dit is een ander erg interessant model van Ladanas. Zeker als je het liefst een grote zandbak met deksel koopt. Hij is 120 x 120 cm groot. Ideaal als jij veel kinderen hebt. Maar ook een goede keuze indien er regelmatig vriendjes en/of vriendinnetjes langskomen.

Deze zandbak is geïmpregneerd. Daarnaast is hij voorzien van bankjes. Deze kun je toeklappen om ze zo tot deksel om te vormen. Je krijgt er nog een zeil bij. Daarmee bescherm je het speelzand nog beter.

De aanbevolen leeftijd is van 1 tot en met 7 jaar. Ook een hele goede afsluitbare zandbak op vlak van prijs-kwaliteit.
6. Beste zandbak met deksel en bankjes: Pitsunda

De Pitsunda houten zandbak is een hele goede keuze. Want de deksel doet ook dienst als zitbankje. Als je kind moe is, kan hij of zij uitrusten op de bankjes.

Ook zijn ze erg nuttig bij het uit- of aandoen van de schoentjes. Daarnaast is deze zandbak met deksel van een luifel voorzien.

Deze beschermt je kinderen tegen de felle zon. De zandbak heeft geen bodem, maar je krijgt er een zeil bij. Daarmee kun je het zand goed beschermen.

Hij is gemaakt van dennenhout en dus erg stevig. Ook is dit hout prachtig van kleur. De zandbak zorgt dus voor warmte in je tuin.
Zo kies je de beste zandbak met deksel

Niemand vindt het fijn om een zandbak te kopen die uiteindelijk niet aan de verwachtingen voldoet. Maar die kans is groot als je er lukraak eentje uitkiest.

Daarom is het erg belangrijk om bij je zoektocht rekening te houden met enkele puntjes. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een zandbak met deksel!

Model

De beste zandbak met deksel vind je door een model te kiezen dat bij je kinderen past. Het is tenslotte belangrijk dat de allerkleinsten er veel plezier aan beleven. Er zijn verschillende soorten zandbakken op vlak van vorm: ronde, vierkantige, rechthoekige en meer.

Daarnaast zijn sommige zandbakken voorzien van leuke extra’s, zoals een tafeltje, banken, speelgoed, enzovoort. Bepaal welke extra’s je noodzakelijk vindt en welke er overbodig zijn.

Dit helpt je bij het uitkiezen van de beste zandbak voor in je tuin. Is je kind oud genoeg om mee te kiezen? Dan is het slim om hem of haar bij de zoektocht te betrekken.

Formaat

Let ook zeker op het formaat van de zandbak. Het beste formaat kies je door rekening te houden met de plaats die je vrij hebt in je tuin.

Daarnaast is het belangrijk dat de zandbak groot genoeg is voor al je kinderen. En ook als je kind vaak vriendjes uitnodigt, is het handig om een groter formaat uit te kiezen.

Materiaal

Zandbakken bestaan voornamelijk in twee soorten materialen: hout en kunststof. Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Zo heeft hout een warme uitstraling en is het erg stevig, veilig en duurzaam. Als je een houten zandbak in je tuin plaatst, zal deze er gezellig uitzien.

Een zandbak uit kunststof is dan weer veel makkelijker te reinigen. Bovendien is deze doorgaans heel wat goedkoper. En het grootste voordeel voor je kids: het bestaat in vele leuke vormpjes en kleuren.

Bepaal welke voordelen voor jou het interessantst zijn, en je maakt makkelijk de beste keuze.

Veiligheid

De veiligheid is uiteraard ook een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van een zandbak met deksel. Een veilige zandbak heeft afgeronde hoeken. Daarnaast is deze gemaakt van niet giftige en stevige materialen.

Indien je kiest voor een van de zandbakken uit onze top 6, kun je gerust zijn. Wij hebben hier tijdens onze zoektocht namelijk rekening mee gehouden.

Prijs

Zandbakken bestaan in heel wat verschillende prijscategorieën. De goedkoopste kost je amper 20 euro, maar er zijn ook modellen waarvoor je een paar honderden euro’s betaalt. Je vraagt je nu misschien af waarin ze van elkaar verschillen.

Dat kunnen veel zaken zijn. Soms betaal je gewoon meer voor de prijs. Maar meestal worden er extra kosten aangerekend voor het formaat, de kwaliteit of de extra’s. De beste manier om je budget te bepalen, is door te kijken naar welke extra’s je wenst.

Conclusie

Wil jij je zoon of dochter erg graag een plezier doen met een zandbak? Dan kies je het best voor een met deksel. Want een deksel voorkomt dat speelzand vuil wordt. Er kan dan immers geen regen in komen. En ook buurtkatten kunnen er niet meer bij.

Maar welke zandbak met deksel moet je dan kiezen?

Om de geschikte zandbak te vinden, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zorg ervoor dat je een veilig model uitkiest. Houd daarnaast rekening met hoeveel geld je eraan wilt uitgeven.

Voor je zoon of dochter is ook de vormgeving erg belangrijk. En als laatste puntje: kies een zandbak dat in je tuin past en groot genoeg is voor al je kinderen.

Met de informatie uit dit artikel zijn wij er van overtuigd dat jij de juiste zandbak met deksel uitkiest!


Meer speelgoed voor buiten: