Zonwering Eindhoven? Vergelijk hier de Top 10 specialisten!

Ben je woonachtig in Eindhoven en wil je meer schaduw of privacy in je huis creëren? Dan is een zonwering de perfecte oplossing.

Een zonnescherm zorgt er namelijk voor dat zonlicht tegengehouden wordt. Zo heb je minder last van felle zonnestralen en blijft je huis een stuk koeler.

Hiernaast zorgt een zonwering er ook voor dat de inkijk van buiten geblokkeerd wordt. Hierdoor geniet je van een stuk meer privacy in je woning.

Maar waar kun je nu eigenlijk terecht voor de beste zonneschermen in Eindhoven? In dit artikel zetten we de top 10 zonwering specialisten in Eindhoven voor je op een rij.

Zonnescherm Eindhoven kopen? Dit zijn de beste zonwering specialisten

In de onderstaande speciaalzaken vind je niet alleen een groot aanbod aan verschillende soorten zonneschermen. De vakspecialisten in de winkels staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Omdat Eindhoven en omgeving ontzettend veel zonwering specialisten kent hebben we uitgebreid onderzoek gedaan.

Om je te helpen de beste keuze te maken hebben we verschillende zonnescherm specialisten in Eindhoven met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we rekening gehouden met een maximale afstand van 10 kilometer vanaf het centrum.

In onderstaande top 10 vind je de beste zonwering specialisten in en rondom Eindhoven. De toplijst is gesorteerd op de kleinste tot grootste afstand vanaf Eindhoven centrum.

1. Sunlux Zonweringen B.V.

Sunlux Zonweringen B.V. is gespecialiseerd in zonweringen en screens voor veranda’s en terrassen. De volledig op maat gemaakte zonneschermen zijn van hoge kwaliteit en betaalbaar voor ieder budget.

Via de website kun je eenvoudig een offerte aanvragen. Hierbij kun je de precieze afmetingen en al je wensen doorgeven. Ook kun je via de site een showroom afspraak maken.

Adresgegevens:

 • Hastelweg 214-E, 5652 CL Eindhoven

Openingstijden:

 • Maandag t/m zaterdag: 09.00 – 18.00 uur
 • Zondag: Gesloten
2. Sungear

Bij Sungear kun je terecht voor verschillende soorten zonweringen, screens en knikarmschermen. Je kunt via de website eenvoudig de gewenste zonwering uitkiezen, waarna deze bij je geleverd wordt.

Sungear biedt ook de optie tot vakkundige montage van het zonnescherm.

Adresgegevens:

 • Aalsterweg 36, 5615 CG Eindhoven

Openingstijden:

 • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur
 • Zondag: Geopend op afspraak
3. IN- ’N OUTDOOR Tielemans

Bij IN- ’N OUTDOOR Tielemans kun je absoluut je slag slaan als het gaat om zonweringen. Van screens tot markiezen en uitvalschermen: er is ontzettend veel keuze!

Het fijne aan IN- ’N OUTDOOR is dat je niet per se een afspraak hoeft te maken om de showroom te bezoeken. Dit kan uiteraard wel, mocht je het fijn vinden om van tevoren een afspraak voor advies te maken.

Ook het aanvragen van een offerte doe je eenvoudig via de website.

Adresgegevens:

 • Schootsestraat 148, 5616 RH Eindhoven

Openingstijden:

 • Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 13.00 uur
 • Zondag: Gesloten
4. Vossen Zonwering

Vossen Zonwering, een echt familiebedrijf, is eigenlijk gespecialiseerd in alle bestaande soorten zonweringen.

Om een keuze te maken uit het ruime assortiment, raden we je aan een afspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak breng je een bezoek aan de showroom en kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

Adresgegevens:

 • Gestelsestraat 86a, 5582 HK Waalre

Openingstijden showroom:

 • Uitsluitend op afspraak

Telefonisch bereikbaar:

 • Maandag t/m donderdag: 10.00 – 16.00 uur
 • Vrijdag t/m zondag: Gesloten
5. Slegers Zonwering

Slegers Zonwering is gespecialiseerd in screens, rolluiken en knikarmschermen. Buiten het kopen van zonneschermen kun je hier ook terecht voor montage, reparatie en onderhoud van je zonwering.

Via hun website kun je eenvoudig contact opnemen, een afspraak maken of een offerte aanvragen.

Adresgegevens:

 • Provincialeweg 86-88, 5503 HJ Veldhoven

Openingstijden:

 • Maandag t/m donderdag: 08.00 – 17.30 uur
 • Vrijdag: 08.30 – 16.00 uur
 • Zaterdag: 09.00 – 14.00 uur
 • Zondag: Gesloten
6. De Bar Zonwering en Rolluiken

Als je op zoek bent naar kwaliteit en goede service, dan zit je bij De Bar Zonwering en Rolluiken goed. Het doel van het eenmansbedrijf is om voor iedere situatie en voor ieder huis een perfecte zonwering te vinden.

Je kunt er dan ook terecht voor een enorm uitgebreid assortiment aan verschillende soorten zonweringen. Van knikarmschermen tot markiezen en screens, De Bar heeft het allemaal.

Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte kun je telefonisch of per e-mail contact met ze opnemen.

Adresgegevens:

 • De Sleutel 4, 5652 AS Eindhoven

Openingstijden showroom:

 • Uitsluitend op afspraak
7. Solyscreen, Rolluiken, Zonwering en Raamdecoratie B.V.

Bij Solyscreen kun je niet alleen terecht voor alle soorten zonwering die je maar kunt bedenken. Zij bieden ook nog eens de mogelijkheid om zonneschermen op maat te maken.

Maar ook voor reparatie, het leveren van onderdelen of montage staan de medewerkers voor je klaar.

Adresgegevens:

 • De Run 4417, 5503 LS Veldhoven

Openingstijden showroom:

 • Dinsdag: 09.00 – 17.00 uur
 • Woensdag: 13.00 – 17.00 uur
 • Donderdag: 09.00 – 17.00 uur
 • Vrijdag: 09.00 – 17.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur
 • Zondag & Maandag: Gesloten
8. Hans Janssen Zonweringen

Al meer dan 30 jaar is Hans Janssen Zonweringen gespecialiseerd in het verkopen en plaatsen van allerlei zonweringen. Ze zijn onder andere gespecialiseerd in rolluiken, zonneschermen, screens en markiezen van topmerken.

Via de website maak je eenvoudig een afspraak voor een showroom bezoek of het aanvragen van een offerte.

Let op: woon je binnen een straal van 60 kilometer van Eindhoven? Alleen dan kun je gebruik maken van de services van dit bedrijf.

Adresgegevens:

 • Muschbergweg 16, 5641 BP Eindhoven

Openingstijden showroom:

 • Uitsluitend op afspraak
9. Van Poppel Montage

Voor kwalitatieve rolluiken en zonweringen van topmerken zit je bij Van Poppel Montage goed! Ook voor montage en persoonlijk advies kun je bij dit bedrijf terecht. Neem een bezoekje aan de showroom of vraag via hun website eenvoudig een offerte aan.

Adresgegevens:

 • De Run 4417, 5503 LS Veldhoven

Openingstijden showroom:

 • Woensdag t/m vrijdag: 09.00 – 17.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur
 • Zondag: Gesloten
10. DLC Zonwering

Al jarenlang kun je bij DLC Zonwering terecht voor het kopen van zonweringen van hoge kwaliteit. Denk hierbij onder andere aan uitvalzonwering, screens, markiezen en rolluiken.

We raden je aan een bezoek te brengen aan de showroom, waar je vakkundig advies kunt verwachten.

Adresgegevens:

 • Spegelt 102, 5674 CD Nuenen

Openingstijden showroom:

 • Dinsdag t/m vrijdag: 09.00 – 16.00 uur
 • Maandag, zaterdag en zondag: Gesloten
Hoe hebben we de top 10 zonnescherm specialisten in Eindhoven geselecteerd?

Onze toplijst is geselecteerd op basis van een aantal criteria. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat je een goede keuze maakt. Voor welke specialist je ook kiest.

Benieuwd waar we onder andere op getest hebben om tot onze top 10 te komen? We lichten de belangrijkste criteria hieronder graag voor je toe.

Afstand vanaf Eindhoven centrum

Je bent immers op zoek naar een zonwering specialist in Eindhoven. We hebben onze top 10 dan ook geselecteerd op maximale afstand vanaf Eindhoven centrum.

Alle winkels zijn gevestigd op maximaal 10 kilometer afstand.

Assortiment/aanbod

Een zonwering is geen kleine uitgave en zijn er in allerlei soorten, modellen, kleuren en maten. Het is dan ook ontzettend belangrijk om de beste zonwering voor jouw huis uit te kiezen.

De specialisten uit onze top 10 hebben allemaal een breed aanbod zonweringen in het assortiment.

Services

Buiten de verkoop van zonweringen is service ontzettend belangrijk. Dit staat dan bij alle specialisten ook hoog in het vaandel.

We hebben onze top 10 geselecteerd op minimale service-eisen. Zo biedt iedere specialist minimaal de optie tot montage, het aanvragen van offertes of het bezoeken van een showroom.
Veelgestelde vragen

Waarom een zonwering kopen?

De grootste reden om een zonnescherm aan te schaffen is het tegenhouden van zonlicht. Hierdoor heb je binnenshuis minder last van warmte en felle zonnestralen. Hiernaast zorgt een zonnewering ook voor meer privacy in je woning.

Wat zijn de voordelen van een zonnescherm?

Het hebben van een zonwering heeft meer voordelen dan enkel zonlicht tegenhouden. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje: meer schaduw in je huis of je tuin; je huis warmt minder snel op en blijft hierdoor koeler; meubels staan niet pal in de zon en worden minder snel aangetast door schadelijke zonnestralen; indien je een airconditioner hebt, hoef je deze minder vaak te gebruiken; dankzij een zonnescherm wordt de inkijk geblokkeerd en ervaar je meer privacy; een zonwering wordt gezien als meerwaarde van je huis en zorgt er dus voor dat de waarde van je huis stijgt; je vermindert de kans op inbraken door rolluiken te plaatsen en er zijn enorm veel soorten zonweringen, waardoor je altijd wel een perfecte match vindt die naadloos aansluit bij jouw interieur.

Welke soorten zonweringen bestaan er?

Als je kiest voor een zonnescherm, kun je uit verschillende soorten en modellen kiezen. Zo heb je onder andere de optie voor een binnenzonwering of buitenzonwering. De meest voorkomende zonweringen zijn uitvalschermen, markiezen, knikarmschermen, shutters en screens (ofwel rolluiken). Uiteraard heeft ieder soort zonwering zijn eigen voor- en nadelen. Sommige modellen kunnen namelijk alleen maar buitens- of binnenshuis geplaatst worden bijvoorbeeld. Ons advies is dan ook de verschillende opties te bespreken met één van de zonwering specialisten uit onze toplijst in Eindhoven.

Wat kost een zonwering?

De kosten voor een zonnescherm lopen ontzettend uiteen. Dit heeft voornamelijk te maken met het soort zonwering en de afmetingen. Maar ook de eventuele montage ervan door een specialist kan de prijs verhogen. Kijkend naar de meest voorkomende zonweringen betaal je gemiddeld tussen de 300 en 3000 euro. Deze kosten zijn exclusief montage door een vakspecialist, houd hier rekening mee. De kosten van montage liggen vaak tussen de 100 en 300 euro, afhankelijk van het soort en de afmetingen.


Meer zonwering winkels: