Zwembad zonder pomp: Top 5 & Kooptips

Ben je op zoek naar een zwembad zonder pomp? In dit artikel vertellen we je wat je moet weten.

We geven je een overzicht van de beste zwembaden zonder pomp. Daarnaast kom je de voor- en nadelen van dit type zwembad te weten en ontdek je voor wie dit zwembad geschikt is. 

Beste zwembad zonder pomp: Top 5

Zoek je een zwembad zonder pomp? Dan merk je al snel dat je meer dan genoeg opties hebt. Dat kan het lastig maken om te bepalen welk zwembad een goede is.

Daarom gingen wij voor jou op onderzoek uit. Wij selecteerden de zwembaden zonder pomp van de beste kwaliteit.

De volgende soorten raden wij aan:

 1. Beste zwembad zonder pomp – Intex Family Frame
 2. Rond zwembad zonder pomp – Intex Framepool Rond
 3. Beste zwembad zonder pomp van Bestway – Bestway Steel Pro
 4. Kinder zwembad zonder pomp – Intex Mini frame zwembad
 5. Opblaasbaar zwembad zonder pomp – Bestway opblaasbaar zwembad

Wat opvalt, is dat er vooral zwembaden van Intex en Bestway in het toplijstje staan. De Bestway- en Intex zwembaden zonder pomp staan bekend om de goede kwaliteit. 

De voor- en nadelen van een zwembad zonder pomp

Wil je weten of een zwembad zonder pomp iets voor je is? Bekijk dan eens de voor- en nadelen. Ze geven je een compleet beeld van het zwembad. We zetten ze voor je op een rij:

👍 Voordelen

 • Goedkoper 

Een zwembad zonder pomp is goedkoper dan een zwembad met een pomp. Dat verschil zie je niet alleen terug in de aanschafprijs, maar ook in de bijkomende kosten.

Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor elektriciteit. Op lange termijn kan dat bedrag bij een zwembad met een pomp oplopen. Bij een zwembad zonder pomp is dat niet het geval. 

 • Gemakkelijk te monteren 

Het is niet nodig om een zwembad zonder pomp aan te sluiten. Daardoor gaat het monteren een stuk sneller en eenvoudiger. 

 • Milieuvriendelijk 

Het zwembad zonder pomp is een relatief groene keuze, aangezien je het zwembad niet op elektriciteit aansluit. Daardoor verbruikt het bad minder energie dan andere zwembaden. 

 • Stil 

Een veelgehoorde klacht over een zwembad met pomp is het lawaai. Het komt regelmatig voor dat de pomp van het bad te veel geluid maakt. Bij een zwembad zonder pomp heb je hier geen last van. 

👎 Nadelen

 • Minder goede waterkwaliteit

Het water van een zwembad zonder pomp is eerder troebel en vuil. Dat vuil hoopt immers sneller op als het water niet gefilterd en rondgepompt wordt. Hierdoor is de kans op bacteriën en algen groter.

Dat kan slecht zijn voor de gezondheid. Ook wordt het water aantrekkelijker voor muggen en andere insecten. 

 • Meer onderhoud 

Het zwembad reinigt zichzelf niet. Daardoor moet je het zwembad vaker onderhouden. Je moet af en toe het zwembad leeg laten lopen zonder pomp om het water te verversen. 

Voor wie is een zwembad zonder pomp geschikt?

Een zwembad zonder pomp is de juiste keuze als je het zwembad tijdelijk wilt gebruiken. Dan vul je het zwembad alleen op de momenten dat je er gebruik van gaat maken. Voor dat doel hoef je het water immers niet continu schoon te houden. 

Daarnaast is het de goede keuze als je geld wilt besparen. Wil je een zwembad aanschaffen die niet te duur is, dan is dit de juiste keuze. Je moet het dan niet erg vinden om het bad af en toe te reinigen. 

Ook kan een zwembad zonder pomp geschikt zijn als je geen elektriciteit in de buurt hebt. Zonder pomp is het ook niet nodig om het zwembad op elektriciteit aan te sluiten. 

Alternatief voor een zwembad zonder pomp

Een logisch alternatief voor een zwembad zonder pomp, is het zwembad met pomp. Het voordeel van dit type zwembad is, dat de pomp en het filter het zwembadwater reinigen.

Het zwembadwater blijft langer van goede kwaliteit, het wordt minder snel troebel. Ook hopen bacteriën niet op en is er minder snel algvorming in het water. 

Dat zorgt ervoor dat je voor een langere periode van het zwembad kunt genieten. Daar staat wel een hogere aanschafprijs tegenover.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste zwembaden zonder pomp geselecteerd?

In de top 5 staan de zwembaden met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Ze zijn geselecteerd van bekende goede merken. De zwembaden zijn gemaakt van stevige materialen die lang meegaan. Dat blijkt ook uit de vele positieve reviews.  

Waar is een pomp in een zwembad voor gemaakt?

De pomp van het zwembad is er om het water te filteren. Hierdoor blijft het water van goede kwaliteit. Daarnaast houdt de pomp het zwembadwater in beweging. Dat voorkomt dat insecten eitjes in het water leggen. 

Hoe maak je een zwembad zonder pomp schoon?

Om het zwembad zonder pomp te reinigen, kun je chloor gebruiken. Dat is het meest effectieve middel om het bad schoon te maken. Voor het poetsen is een skimmer of bodemstofzuiger handig. Je kunt ook eerst het zwembad leeg laten lopen zonder pomp. Dat maakt het schoonmaken makkelijker. 

Kan een zwembad zonder pomp het hele jaar staan?

Het is niet aan te raden om het zwembad zonder pomp het hele jaar te laten staan. Het zwembad wordt snel vies als het water niet gefilterd wordt. Het is beter om dit type zwembad tijdelijk te gebruiken en het water regelmatig te verversen. 

Wat is een goed merk voor een zwembad zonder pomp?

Populaire merken voor dit type zwembad zijn Intex en Bestway. Het Bestway en Intex zwembad zonder pomp is van stevige kwaliteit en makkelijk in gebruik. 


Meer zwembaden: